Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] TT nl 10

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
135 Wyświetlenia
Tobiashek

iPoker No-Limit Hold'em, $0.10 BB (6 handed) - iPoker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

saw flop | saw showdown

SB ($7.25)
Hero (BB) ($10)
UTG ($10.56)
MP ($11.15)
CO ($2)
Button ($13.98)

Preflop: Hero is BB with 10, 10
3 folds, Button calls $0.10, SB calls $0.05, Hero bets $0.40, Button calls $0.30, 1 fold

Flop: ($0.90) 10, 9, 3 (2 players)
Hero checks, Button bets $0.90, Hero calls $0.90

Turn: ($2.70) K (2 players)
Hero checks, Button checks

River: ($2.70) J (2 players)
Hero checks, Button bets $2.70, Hero folds

Total pot: $2.70 | Rake: $0.18
Main pot: $2.70 returned to Button

Results below:
Button didn't show
Outcome: Button won $5.22

Tutaj beznadziejnie zagrane z mojej strony powinienem betować turn 2/3 puli, a na river byłem pewnien że trzyma Q ;/

2 odpowiedzi

Dlaczego na preflop grasz raise akurat do 0.4$ a nie mniej/więcej?
Dlaczego na flopie grasz check/call?

AutystycznyAndrzej

Trudno tu powiedzieć o turnie czy riverze, bo dałeś ciała na flopie.

Na flopie plan wygląda: pot, pot, pot. Chcę dostać value od par, FD, OESD, gutshotów, OC, ... Flop bet 0.7-0.75$.

Turn pot: 2.4$.
Na turnie spada nieprzyjemna karta, ale dalej masz bardzo często najlepszą rękę. Rywal może mieć T/9 i nie wiesz czy np. spasuje J9 albo Q9, może też mieć jakieś KQ i inne gorsze karty. Dlatego jest to bet / ... i tu pojawiają się problemy... Bet 1.7-2$.

Jeżeli na turnie dostaniesz raise, to nie jest różowo ponieważ rywal może mieć QJ czy flush jednak masz outy i możesz shovować i dostać value od gorszych rąk (dwie pary / 1 kartowe FD itd.).

River pot: 6$.
Jeżeli board się paruje, to staram się wrzucić jak najwięcej (chyba shove niezbyt można). Jeżeli board się nie zmienia (2c), wtedy... no właśnie i tu pojawia się problem:

- co ma rywal i nas sprawdzi?
- z czym sam betuje?

Według mnie wszystkie cztery opcje są zbliżone.

b/f - ponieważ dostaniesz raise tylko od lepszych rąk (strity/flush), żeby dostać value od... Kx i chyba tyle, dość thi
b/c -ze względu na oddsy, według mnie nie jest to opłacalne, ponieważ po becie nie dostaniemy raise od blefów
c/f - jeżeli rywal nie blefuje (bo i z czym ma blefować? :/) i nie vbetuje np. z KQ
c/c - jeżeli rywal calluje na turnie z jakimiś FD/J9 i z tym blefuje river, według mnie bez readów odpada.

Więc na blank river gram b/f za 2$ (value od dwóch par, Kx, ...).
Jeżeli spada taka karta b/f 2$ (value od dwóch par).
Na :diamond:, to gram po prostu c/f.

Taki jest mój plan na ten board.

I odpowiedz na pytania które dostałeś od kolegi powyżej.