Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Tt

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
264 Wyświetlenia
mrbit102

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $17.72 (177.2 bb)
BB: $12.19 (121.9 bb)
UTG: $2.85 (28.5 bb)
MP: $10.01 (100.1 bb)
CO: $3.76 (37.6 bb)
Hero (BTN): $10 (100 bb)

Preflop: Hero is BTN with T T
UTG folds, MP raises to $0.30, CO folds, Hero calls $0.30, 2 folds

Flop: ($0.75) T Q J (2 players)
MP bets $0.54, Hero raises to $1.90, MP calls $1.36

Turn: ($4.55) 2 (2 players)
MP checks, Hero bets $3, MP calls $3

River: ($10.55) Q (2 players)
MP bets $4.81 and is all-in, Hero calls $4.80 and is all-in

Results:

Spoiler

$20.15 pot ($0.91 rake)
Final Board: T Q J 2 Q
MP showed Q J and won $19.24 ($9.24 net)
Hero showed T T and lost (-$10 net)

Witam
unk. Może ktoś stwierdzić że jestem results orient ale zastanawia mnie czy na riverze można to spasować. To jest unka z NL10 więc pasowanie raczej głupie będzie ale zastanawia mnie z czym on donkuje river a co nie było wcześniej na tyle dobre aby to wystakować. Albo slowplayował pokera :facepalm: albo złapał fula tylko że na takim fopie zdaje mi się że sety czy 2 pary raczej się stackuje. Co do rozegrania tutaj KQ czy AQ to nie mam wiedzy na ten temat i od razu czy mógłby ktoś podać jakiś plan co zrobić na miejscu MP z AQ czy KQ. Myślę że te ręce z :spade: można stackować i na flopie a resztę raczej fold

Jako że to NL10 i możliwe że slaby gracz to taki range na R mu daję.

Spoiler

Stół: Q♠J♠T♠ 2♥ Q♥
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    20.00%   20.00%    0.00% { AQs, KQs, QTs+, AsKs, KQo, AdKs, AhKs, AsKd, AsKh, AsKc, AcKs }
MP3    80.00%   80.00%    0.00% { ThTc }

A tutaj myślę że trochę bardziej sensownie

Stół: Q♠J♠T♠ 2♥ Q♥
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    42.86%   42.86%    0.00% { QJs, AsKs, AdQs, AhQs, AsQd, AsQh, AsQc, AcQs, KdQs, KhQs, KsQd, KsQh, KsQc, KcQs }
MP3    57.14%   57.14%    0.00% { ThTc }

Sam jestem słaby więc nie wiem czy takie range na river są sensowne.

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Piwosz35

Witaj,

preflop i flop w standardzie. Bardzo mi sie podoba mocny sizing towjego przebicia na tak mokrym stole. Na turn - moze wielu sie to nie spodoba - ale ja overbetuje i wrzucam reszte stacka. On tu rzadziej niz czesciej bedzie mial overseta, gotowego flusha czy strita bo te powinien stackowac na flopie. A nawet jesli je ma i cie bije to i tak przed nimi nie uciekniesz, a masz jeszcze jakies equity na poprawe (nigdy nie jestes dead). Spojrz na to z tej strony - nie po to grasz raise flop by to pasowac, tylko chcesz sie stackowac, prawda? Do czego zmierzam? Przeciwko lepszym rekom i tak nadal jestesmy behind na tym blankowym turnie, ale od gorszych to ostatnia ulica gdzie mozemy dostac value. A sporo ich tu bedzie, glownie kombo A :spade:, K :spade: No i nie mamy problemow na calej masie killerow na river gdzie czesciej bedzie to niestety crying call vs donkbet.

Stół: T♠J♠Q♠ 2♥
       Equity  Wygrana  Podział
UTG    68.18%   68.18%    0.00% { ThTc }
UTG+1  31.82%   31.82%    0.00% { KsQh }

Nawet grajac PSB turn on dostaje oddsy w okolice poprawnego matematycznie call + IO bo i tak czesto wrzucisz reszte na river na jego donka.

Odpowiedz
Cytat
mrbit102 Autor wątku
mrbit102

Zastanawiałem się nad bet push turn ale uznałem że będzie wyglądało to bardzo mocno i często dostanę fold głównie od drawów.

Odpowiedz
Cytat
Piwosz35

Napisane przez mrbit102
Zastanawiałem się nad bet push turn ale uznałem że będzie wyglądało to bardzo mocno i często dostanę fold głównie od drawów.

Czyli rozumiem, ze wolisz mu dac podjac poprawna decyzje co do callowania betujac nizej? Specjalnie wrzucilem ten przyklad z equilaba zeby zobrazowac, ze nawet okolice pot size bet to jest ~ break even dla niego. Jasne, ze nie chcemy zeby tu foldowal z drawem/drawami bedac ahead, ale tez nie chcemy przy tym SPR byc w sytuacji, ze i tak dorzucamy reszte na river (albo mamy mindfucka na killerze) i go splacamy gdy dobierze albo nic juz nie wyciagamy jak nie trafi.

Odpowiedz
Cytat
chemikLO

Dla mnie tak:

Po tym jak zagraliśmy turna, jeśli na river spada pik, Król, 9-tka i facet shipuje, to mamy raczej fold, a nie crying call. Zostaje jeszcze pół puli, musimy być dobrzy 25% czasu, a linia człowieka częściej niż nie wskazuje na drawy niż na mocne, aczkolwiek słabsze od nas made.

Argument co do turna, który podał Piwosz, jest bardzo sensowny. Brzmi to logicznie, trzyma się kupy, wydaje mi się że jest też matematycznie poprawne, ale to już kwestia tego co się założy. Sam nie overbetowałem za często, bo jednak się obawiałem tego, że człowiek mi wyfolduje za dużo, więc nie powiem Ci jak durne calle ludzie tu zrobią.

Myślę jednak, że tak jak Ty zagrałeś jest w porządku. Dostajesz na pewno więcej calli od drawów i układów typu słaba parka+słaby draw. Musisz jednak mieć w repertuarze zagranie POPRAWNEGO foldu na karcie kompletującej kolor/strita. Poprawny fold jest założeniem że facet nie będzie blefował (jak będzie, to nawet lepiej jest betować turna za 2/3 puli, żeby go nie wywalać na siłę).

A więc skoro mówimy o river - ta karta jest dla Ciebie DOBRA! :happy: Na flopie biły Cię strity i kolory. Teraz Ty dymasz :f_cool: strity i kolory, ale biją Cię dwie parki z damą. QJ i QT ma tu 8 kombinacji, a AK 16. A to same strity! A jeszcze kolorki :D I co? Fajnie? Do tego na flopie biło Cię QQ, a tu zmniejszyła się jego ilość.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Napisane przez chemikLO
Argument co do turna, który podał Piwosz, jest bardzo sensowny. Brzmi to logicznie, trzyma się kupy, wydaje mi się że jest też matematycznie poprawne, ale to już kwestia tego co się założy. Sam nie overbetowałem za często, bo jednak się obawiałem tego, że człowiek mi wyfolduje za dużo, więc nie powiem Ci jak durne calle ludzie tu zrobią.

Zależy na kogo grasz. Jak na rybe to ship jest super bo i tak mozesz dostać snapa od jakiegoś Ks2d, ale vs reg _nie_chce_ overbetem wrzucać stacka bo się izoluje na made handy, a z drawami rego będzie płacił. W stacku zostaje niewiele, ale przecież nie musisz callować wsuwu gdy spadnie A,9 czy pik, nawet pomimo takich oddsw skoro nigdy nie będziesz ahead.

Odpowiedz
Cytat