Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

tt

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
184 Wyświetlenia

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;UTG2$11,46:40/55/23/2,2/35/0/-/50;MP3$2,21:297/11/5/1,3/30/17/100/44;Hero$2,99:///////;[/tg]
0,01/0,02 No-Limit Hold'em (9 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy.com Elephant 0.105 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is CO with T♥, T♣
UTG1 folds, UTG2 calls $0,02, 2 folds, MP3 calls $0,02, Hero raises to $0,12, 3 folds, UTG2 calls $0,10, MP3 folds.

Flop: ($0,29) T♠, 4♣, 3♦ (2 players)
UTG2 checks, Hero checks.

Turn: ($0,29) 9♠ (2 players)
UTG2 checks, Hero bets $0,14, UTG2 calls $0,14.

River: ($0,57) 2♥ (2 players)
UTG2 bets $0,55, Hero raises to $1,30, UTG2 raises to $4,45, Hero calls $1,43 (All-In).

Final Pot: $7,75

Results follow (highlight to see):
UTG2 shows strit, do piątka (As 5s)
Hero shows (Th Tc)

UTG2 wins with strit, do piątka (As 5s)

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
techn9nepl

witam,

preflop wg mnie

super. wydaje mi się natomiast, że na takiego gościa można betować na spokojnie każdy street, więc już na flopie bym uderzał. na river, jeżeli dobrze widzę, bije nas tylko A5 więc spokojnie bym sprawdzał : )

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

właśnie
sprawdzał, ja nie potrzebnie raisowałem
ale wynikało to z tego że grałem na kilku stolikach i w sytuacji gdy na flopie (w miare suchym, przypominam że gościu sprawdził wysokie podbicie więc nie spodziewałem sie tutaj suited-connectorów) trafiam top seta wyłącza mi się czujność.

Poza tym nie chciałem już pushować na flopie żeby gościa nie odstraszyć, była też szansa na indukcje blefu.

Odpowiedz
Cytat
kaesen42

ciekawe jak czesto folduje na cbety bo jesli malo to spokojnie mozna to cbetowac. z top setem na tym boardzie zawsze ide na stacki.

Odpowiedz
Cytat
techn9nepl

ah jeszcze teraz widzę, że 65 nas bije : ) tak czy siak zagrałbym river call : )

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

niestety teraz ciężko będzie to znaleźć ale zawsze takie rzeczy sprawdzam, jak nie cbetowałem to możecie być pewni że fold to cbet ma >50%

Odpowiedz
Cytat
Thorek

Witaj.

Na preflopie grasz prawidłowy raise dobrze dobierając wysokość podbicia wysokość podbicia do 2 limperów. Nie podoba mi się brak cbetu na flopie, ponieważ po pierwsze ograniczasz sobie value, a po drugie jest to bardzo czytelne zagranie z twojej strony z tego względu, że tutaj cbetujesz 100% czasu nawet znietrafioną ręką. Gracz też nie wygląda na takiego, przeciwko któremu nie chcemy cbetować. Turn ok, ale pamiętaj, że postflop betujemy w zakresie 2/3 - 3/4 puli, także bet w połowę jest tutaj błędem.. River to obowiązkowy raise z zamiarem gry pod seta. Nie ma innej opcji - jest to obowiązkowym stack off z taką ręką i twój komentarz pokazuje tylko jak jesteś mocno results oriented. Poza tym A5 to nie jest suited connector.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat