Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Tt

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
138 Wyświetlenia
Maciekelo

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (4 handed)

Known players:
[tg]SB$19.63:///////;BB$16.55:///////;CO$10.15:///////;BU (Hero)$14.55:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with T:c, T:d.
CO folds, Hero raises to $0.40, SB raises to $1.35, BB folds, Hero calls $0.95.

Flop: ($2.8) 6:d, 5:c, 2:s (2 players)
SB bets $1.50, Hero calls $1.50.

Turn: ($5.8) Q:h (2 players)
SB checks, Hero bets $3.00, SB folds, Hero gets uncalled bet back.

Final Pot: $5.8.

29.63/25.93/1.08/18.92/108 (vpip/pfr/af/3bet/hands)

Typ ma wysoki 3bet i vs steal często może mieć coś typ AK/AQ/AJ itp. poza tym gram z pozycją. Board na flopie jest niezły dla mnie, jednak decyduję się na call żeby nie musieć wrzucać stacka bo zawsze może mieć też JJ+. Na turnie on gra check więc ja floatuję i dostaję fold. Chciałem się generalnie dowiedzieć czy błędem było by stackowanie się gdy na turnie nadal trzymałbym over pair?

2 odpowiedzi

PRE: Na deepie call zdecydowanie lepszy niż 4b.
F: easy call, nawet można się pokusić o small rasie na niego, żeby wyidukować jakiś głupi spazzik - ale bez readow wole call.
T: ja tutaj lubię chb - ok może spaść As, K, J i dać mu najlepszą rękę, ale z drugiej strony, równie dobrze może spaść As i on z swoim T9 zagra bluff na river. - więc imo moim zdaniem chb i call any river ma więcej value niż betowanie samemu tego turna, bo jaka gorsza ręka cie sprawdzi? moim zdaniem czasami AK,AJ, i może 88-99.

Barron1899

Witam

Call preflop z TT na pozycji na 150bb stackach jest najlepszym rozwiązaniem preflop. Na flopie on będzie kontynuował praktycznie zawsze, dlatego easy call. Jeśli nie grał jakoś tricky to na turnie śmiało możesz betować for value. Dodatkowo nie chesz dać mu free cards, imo najczęściej ma tam jakieś AK-AJ. Imo jeśli on dalej będzie betował, to na turnie Twoje TT jest do wyrzucenia. Jak widzisz nie robi on wielu barreli we 3betowanym pocie. Bijesz 77-99, które on jednak częściej tylko calluje prelfop na deepach oop. Jeśli na niskim turnie on dalej betuje, to ma TT+, taki zasięg Cię miażdzy i stackowanie się z TT jest dużym blędem.

Pozdrawiam