Boss $10.00 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 1717758
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
BTN: $10.00
Hero (SB): $20.96
BB: $10.00
UTG: $13.66
CO: $15.09
Pre Flop: ($0.15) Hero is SB with J
K
1 fold, CO raises to $0.20, 1 fold, Hero raises to $0.90, 1 fold, CO calls $0.70
Flop: ($1.90) 3
K
Q
(2 players)
Hero bets $1.60, CO calls $1.60
Turn: ($5.10) 3
(2 players)
Hero bets $3.82, CO raises to $7.64, Hero raises to $18.46, CO calls $4.95 all in
River: ($30.28) 9
(2 players - 1 is all in)
Villain fish, 42 rece ze statami: 58/32 ; WTS 42 ; W$SD 75 (8) AFreq: Flop 58 Turn 67
Preflop podbilbym ciut wyzej, ale chodzi mi o sedno tej reki.
Na flopie latwo wyciagam value od Q, ktorych jest wiecej niz K plus jest duzo gorszych K. Na turnie dalej wyciagam value, problem polega na tym, ze teraz 3 daje mu tripsa, a ma sporo 3 w range'u. I teraz jego raise na takim boardzie od razu wyglada dla mnie mocno, bo po co mialby raisowac Q ?? Ale co mam zrobic, jak to jest tak agresywny fish? Problemem jest jego bardzo dobry W$SD. Wiec sa dwa argumenty za foldem: jego raise na tym boardzie i W$SD, ale jest mocny argument za nie foldowaniem - jego fishowata agresja.
Co do mojego raise'u to czas mi sie juz konczyl i stwierdzilem, ze i tak sie commituje wiec moge zagrac shove. Ale teraz widze, ze to bez sensu, bo on tutaj spokojnie folduje blefy, ktore wrzucalby z jakas dosc duza frekwencja na River.
Moge sobie policzyc wszystko w equilatorze, ale bardzo mnie interesuje - Jaki mu przypisac range ??
Nienawidze grac z fishami bez pozycji.
W 60% jestem przekonany, poki co bez liczenia, ze tutaj trzeba grac fold.
Generalnie jeszcze interesuje mnie taka rzecz: Moze jest jakas zasada, ktora warto sie kierowac w przypadku gry z tego rodzaju fishami w tego rodzaju spotach ?
Licze na jakas pomoc, za ktora z gory dzieki. Pzdr.