Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

...

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
236 Wyświetlenia
skolim21

.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
zdrojek24

Hejka.

Gracz na CO wygląda na dość słabego. Mamy dwie opcje:
1) rozegrać to agresywnie -> napewno nie jest to zły wybór, gdyż gość ma jak narazie fold cbet to raise = 100%. Wadą tego jest BB w puli, który może nam popsuć nieco plan wyrzucenia CO.

2) pasywnie - > też opcja nie jest najgorsza, gdyż CO kończy agresję na turnie i mamy free card praktycznie zawsze.

Ja bym wolał rozegrać to jednak rozegrać agresywnie -> a to ze wzglądu na brak pozycji. Ciężko nam będzie odpowiednio kontrolować sytuację nie mając pozycji nad żadnym z dwóch graczy. Ciężko o float itp.
Natomiast gdybym miał w tym rozdaniu pozycję, to wolałbym rozegrać to pasywnie.

Odpowiedz
Cytat
skolim21 Autor wątku
skolim21

.

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

Napisane przez skolim21
A co jesli check/raisujemy flopa i spada blankowy turn?

Pzdr.

Wiesz, zamysłem naszego raisa jest tutaj wyrzucenie rywala z ręki , bazując na jego wysokim fold cbet to raise. Mamy dodatkowo sporo outów, więc zagranie w sobie jest już EV+.
Gdy dostajemy call i spada blank , to jest nasz najgorszy scenariusz, który jednak rzadko się stanie patrząc na rywala.

Ja gram check na turnie wtedy i sądzę że rywal w 95% sytuacji gra check/behind. On jest bardzo mało agresywny i jeszcze po takiej akcji tym bardziej będzie się bał. Jeśli ewentualnie zabetuje, to już kwestia sizingu i tego czy dał nam oddsy. Ja bym sobie OOP nie doliczał wielkich implied oddsów , więc kwestia policzenia -> ale często to będzie fold.

Ale wiesz, szansa na to że on callnie flop raise + spada blank + on betuje turna + nie daje nam oddsów -> jest na tyle mała że mamy tu zawsze bardzo dobry raise na flopie i zarabiamy na nim.

Odpowiedz
Cytat