Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

...

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
179 Wyświetlenia
skolim21

.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
zdrojek24

"Ok rozegrane skoro wiedzialem, ze gram przeciwko KK+ czy foldowac to pre lub na flopie?" -> skoro wiedziałeś, to fold preflop.

Tylko skąd mogłeś wiedzieć? :)

Jak dla mnie to easy 5bet/ship. Gościu ma po jakiejś już próbce około 2% range 4beta, więc on tam będzie miał QQ+,AKs napewno. Masz więc na taki range około 52% equity. Naprawdę widziałem większych murków którzy wystackują AK,QQ -> więc nie możesz wyrzucać drugiej najmocniejszej ręki preflop. Jeśli chodzi o flopa, to inaczej tego nie zagrasz, ale w tym rozdaniu nie powinno być gry postflop...

Odpowiedz
Cytat
skolim21 Autor wątku
skolim21

.

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

Wiem że dynamika na zoomie jest o wiele mniejsza, aczkolwiek rywal nie wygląda na jakiegoś super mura.
Co do tego że zrzuca on QQ,AK to mamy trochę gdybanie , gdyż nie masz statystyki fold to 5bet -> która byłaby bardzo pomocna.

Sądzę że jeśli nawet nie zestackuje się z QQ czy AK no to raczej nie zagra z tym fold tylko call. No bo zamienianie QQ w blef to już lekka przesada będzie.
Powiem Ci że odkąd gram w pokera , czyli od limitu nl2 nie zdarzyło mi się grać z KK pod seta chyba :) Dla mnie to jest zawsze ship bez względu na pozycję i dynamikę. Nawet typowe mury grające jakieś 10/8 z 3betem 3% stackują QQ, AK często.

Odpowiedz
Cytat