Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

T9o nl50 dla Muckiego

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
190 Wyświetlenia
zdrojek24
PokerStrategist

IPoker, $0.25/$0.50 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

CO: $51.85 (103.7 bb)
BTN: $65.06 (130.1 bb)
SB: $32.24 (64.5 bb)
Hero (BB): $65.84 (131.7 bb)
UTG: $50 (100 bb)
MP: $64.25 (128.5 bb)

Preflop: Hero is BB with 9 T
3 folds, BTN raises to $1.25, SB folds, Hero calls $0.75

Flop: ($2.75) 4 J A (2 players)
Hero checks, BTN bets $1.90, Hero raises to $5.07, BTN calls $3.17

Turn: ($12.89) T (2 players)
Hero checks, BTN checks

River: ($12.89) 7 (2 players)
Hero checks, BTN checks

Results: $12.89 pot ($0.64 rake)

Siemasz.

Ogłądałem dzisiaj Twój filmik o raisach i x/r postanowiłe oblukać w bazie kilka rozdań z tego tematu.

Mamy tu rywala:
RFI btn = 80%
cbet flop IP 73%
fold vs x/r 64%
Myślę więc że kandydat idealny do raisu.

Pytanie jak to zadziała w połączeniu z boardem. Lekkim minusem jest marne equity oraz to że niewiele repuję.
Aczkolwiek na takiego typka, może warto nawet takie coś raisować? Tu miał akurat Ax, ale raczej masę musi sfoldować po otwarciu z BTN.

Call preflop, myślę że vs 80% jest dość ok. On folduje 58% do 3betu na tej pozycji, więc nie mam profitowego 3bet blefu..

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
BrushedWorld
PokerStrategist

Yo.

PF ok. Co do F - nie lepiej XF taką rękę na takim boardzie?

Imo jedyne co tu repujesz, to biedę. :D

Nie masz tu żadnego made handa w swoim x/r range (przynajmniej nie powinieneś mieć), dodatkowo praktycznie zero equity, a imo goły BDSD to trochę mało. Niby blokujesz KT/QT/AT/A9/JT/J9, ale i tak skłaniałbym się do XF i szukał lepszego spota.

A swoją drogą - nie sądzisz, że nawet jeżeli już chcesz podkradać tę pulę z air to w tym spocie call > raise? - osiągasz praktycznie to samo co raisując, dodatkowo repujesz więcej + on nie ma aż tyle kart do barrelowania (Twój perceived range bardziej je trafia niż jego), dostajesz więcej info, no i możesz podłapać trochę equity, co akurat by Ci się przydało z taką ręką. :D

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24 Autor wątku
zdrojek24
PokerStrategist

Zgadzam się w 100% z tym co piszesz i na przeciętnego rywala biorę te wszystkie aspekty pod uwagę.
Tyle że wydaje mi się że skoro on cbetuje 60% talii, to na niego nie ma większego znaczenia czy mam equity i co repuję, gdyż on musi zrzucać bardzo dużo bez względu na to.. i mam matematycznie profitowy ten raise.
Dodatkowo leży FD, więc mogę reprezentować wszystkie spady. Nie jest aż tak tragicznie z tym. Na boardzie rainbow powstrzymałbym się od tego.

Co do floatowania OOP, to on był chyba agro na każdym streecie, więc call nie wchodził w grę.

Odpowiedz
Cytat
BrushedWorld
PokerStrategist

Napisane przez zdrojek24
Zgadzam się w 100% z tym co piszesz i na przeciętnego rywala biorę te wszystkie aspekty pod uwagę.
Tyle że wydaje mi się że skoro on cbetuje 60% talii, to na niego nie ma większego znaczenia czy mam equity i co repuję, gdyż on musi zrzucać bardzo dużo bez względu na to.. i mam matematycznie profitowy ten raise.
Dodatkowo leży FD, więc mogę reprezentować wszystkie spady. Nie jest aż tak tragicznie z tym. Na boardzie rainbow powstrzymałbym się od tego.

Nie no, wiem, wiem. A nie boisz się o to, że jeżeli schodzisz w swoim x/r range do takiej ręki jak T9o to Twój x/r range w tym spocie będzie potęęęęężny (nie, żeby to miało aż takie znaczenie dla random gracza, ale imo warto mieć na uwadze) - jak to widzisz? ;)

Co do floatowania OOP, to on był chyba agro na każdym streecie, więc call nie wchodził w grę.

A, no ok. To co z x/c -> x/r na dobrych kartach w takim razie? (any spade, K/T/Q + (8/9)*? - jaki uważasz, że będzie Twój perceived range? Na jakich kartach spodziewasz się u niego light barrela?

Pzdr

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24 Autor wątku
zdrojek24
PokerStrategist

Napisane przez BrushedWorld

Nie no, wiem, wiem. A nie boisz się o to, że jeżeli schodzisz w swoim x/r range do takiej ręki jak T9o to Twój x/r range w tym spocie będzie potęęęęężny (nie, żeby to miało aż takie znaczenie dla random gracza, ale imo warto mieć na uwadze) - jak to widzisz? ;)

A, no ok. To co z x/c -> x/r na dobrych kartach w takim razie? (any spade, K/T/Q + (8/9)*? - jaki uważasz, że będzie Twój perceived range? Na jakich kartach spodziewasz się u niego light barrela?

Pzdr

Co do pierwszego, to fakt że trochę się tych rąk zrobi jeśli zaczniemy raisować już od T9o na tym boardzie. Prawdopodobnie w momencie grania pomyślałem że mam tam jakieś backdoory i dlatego raisowałem. Ale jak tak pomyśleć, to faktycznie znajdziemy bardzo dużo rąk które będą się nadawały lepiej do x/r (K :spade:x, z broadwayów mamy masę GS). Masz tu rację, że gram x/r z ręką nieco poniżej tej "kreski" między x/f a x/r :)

"A, no ok. To co z x/c -> x/r na dobrych kartach w takim razie?" -> fakt, że jeśli on dużo barreluje to możemy jeszcze zrobić taki manewr i raisować na turnie na kartach które wymieniłeś. Jeśli chodzi o percived range, to będzie on napewno o wiele mocniejszy niż na flopie po x/r. A light barrela u rywala to spodziewam się na każdej karcie. On poprostu tłucze, aż nie wywali rywala :)

Dzięki za pomoc z rozdaniem. Bardzo konkretne porady i dobre spojrzenie na rozdanie :fdrink

Odpowiedz
Cytat
muckinfella
PokerStrategist

Hey

Bardzo fajna dyskusja, z ktorej na pewno kazdy cos imo wyciagnal.

Robiac cliffs i dodajac troche odemnie

- yup, koles nadaje sie ez do exploitowania raisami/XR
- mozesz to robic na tych pozycjach i nawet na tym boardzie, ktory jest do tego ok
- chcesz miec mimo wszystko lepszą rękę i pomijajac juz kwestie pre, to postflop wolalbym miec jedno z wymienionych czyli chociazby tego K:sXx, wiecej backdoorow albo CRE na sety etc.

Sumujac, przeciwnik i spot dobry, gorzej z ręką.

pozdr!

Odpowiedz
Cytat