Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

T8s nl25 zoom sh bluff.

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
171 Wyświetlenia

Siemanko,

Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.25 BB (6 handed) - Full Tilt Converter Tool from http://poker-tools.flopturnriver.com/Hand-Converter.php

Hero (Button) ($27.47)
SB ($20)
BB ($25)
UTG ($31.54)
MP ($25.35)
CO ($28.35)

Preflop: Hero is Button with 8, 10
1 fold, MP raises to $0.75, 1 fold, Hero raises to $2.10, 1 fold, BB calls $1.85, 1 fold

Flop: ($5.05) J, 6, 2 (2 players)
BB checks, Hero bets $2.75, BB calls $2.75

Turn: ($10.55) 2 (2 players)
BB checks, Hero checks

River: ($10.55) K (2 players)
BB checks, Hero bets $8, 1 fold

Total pot: $10.55 | Rake: $0.52

Results below:

Spoiler

Hero didn't show 8, 10 (one pair, twos).
Outcome: Hero won $10.03

PF: light 3bet na rega
F: sprawdza jakiś unk z BB, obstawiłbym go na jakieś 99+,ATs+,KQs,QJs,JTs,AQo+ oczywiście może mieć tam luźniej, ale tego nie wiem. Standardowy cbet trochę powyżej 1/2 pota zakładając, że jeśli ma wyrzucić to zrobi to na prawie każdy sizing, więc wolę grać o niską pulę.
T: Turn to blank nie widzę więc sensu w cbetowaniu dalej ponieważ ta karta nic nie zmienia i będzie callował praktycznie ze wszystkimi rękoma z flopa, a nie chcę grać 3 beczek vs unk. Gram x/b i będę szukał okazji na wygranie pota na R
R: Spada całkiem niezły R, a villan czeka, nie obstawiam go więc raczej na flushe, może mieć jakieś Jx lub pp ewentualnie Kx z którym chce bluffcatchować. Decyduje się jednak na duży bet żeby zrzucić go z większości jego rangu, spokojnie mogę tu repować dużo Kx. Wystarczy, że będzie tam foldował ok 44% żeby było to profitowe zagranie i wydaje mi się, że możemy zrzucić go przynajmniej tak często.

Co robicie na T vs unk na takim boardzie ?
Co sądzicie o zagraniu na R ? Jesli betujecie jaki sizing dobieracie ?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
marcinb311
Elite Grinder

Siema
Jeśli to jest reg to wrzuć staty, bo powinieneś mieć jakiś powód żeby gościa 3 betować i cbetować np. bardzo dużo folduje do cbetów w 3 betowanej puli. Bez info to jest spazz.
Na riverze spada idealna karta do blefu i myslę że masz tam wystrczające FE bo on tam zrzuci pp i często Jx.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Koleś na którego grałem 3beta to reg tylko, że on spasował. Za to unk z BB dołożył.

Odpowiedz
Cytat
marcinb311
Elite Grinder

Aha, zgadza się. To jak to jest unk to ja raczej nie cbetuję flopa bez info.

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24
PokerStrategist

Hejka.

Na flopie gram x/b. Po pierwsze nie znamy rywala, a po drugie na takim boardzie niewiele wyrzucimy. Taki call OOP to przeważnie jakieś 88-JJ, AJs, AQs, więc z tego wszystkiego to wywalimy 3 kombinacje AQs.
Asplayed

Na turnie spada totalny blank i jest to easy x/b już, gdyż mamy tu zerowe FE.
Na riverze jeśli kiedykolwiek miałbym blefować to na A♠: lub K♠:. Po pierwsze są 2 OC do jego parek, po drugie wbija flush którego on też się może obawiać. Dlatego bet jest IMO ok. Co do sizingu to grałbym jakieś 6-6,5$. Ten Twój wielki sizing polaryzuje Cię do blefów i flushy, a jednak fajnie jakby rywal bał się też Kx .

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat