Siemanko,
Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.25 BB (6 handed) - Full Tilt Converter Tool from http://poker-tools.flopturnriver.com/Hand-Converter.php
Hero (Button) ($27.47)
SB ($20)
BB ($25)
UTG ($31.54)
MP ($25.35)
CO ($28.35)
Preflop: Hero is Button with 8
, 10
1 fold, MP raises to $0.75, 1 fold, Hero raises to $2.10, 1 fold, BB calls $1.85, 1 fold
Flop: ($5.05) J
, 6
, 2
(2 players)
BB checks, Hero bets $2.75, BB calls $2.75
Turn: ($10.55) 2
(2 players)
BB checks, Hero checks
River: ($10.55) K
(2 players)
BB checks, Hero bets $8, 1 fold
Total pot: $10.55 | Rake: $0.52
Results below:
Spoiler
Hero didn't show 8
, 10
(one pair, twos).
Outcome: Hero won $10.03
PF: light 3bet na rega
F: sprawdza jakiś unk z BB, obstawiłbym go na jakieś 99+,ATs+,KQs,QJs,JTs,AQo+ oczywiście może mieć tam luźniej, ale tego nie wiem. Standardowy cbet trochę powyżej 1/2 pota zakładając, że jeśli ma wyrzucić to zrobi to na prawie każdy sizing, więc wolę grać o niską pulę.
T: Turn to blank nie widzę więc sensu w cbetowaniu dalej ponieważ ta karta nic nie zmienia i będzie callował praktycznie ze wszystkimi rękoma z flopa, a nie chcę grać 3 beczek vs unk. Gram x/b i będę szukał okazji na wygranie pota na R
R: Spada całkiem niezły R, a villan czeka, nie obstawiam go więc raczej na flushe, może mieć jakieś Jx lub pp ewentualnie Kx z którym chce bluffcatchować. Decyduje się jednak na duży bet żeby zrzucić go z większości jego rangu, spokojnie mogę tu repować dużo Kx. Wystarczy, że będzie tam foldował ok 44% żeby było to profitowe zagranie i wydaje mi się, że możemy zrzucić go przynajmniej tak często.
Co robicie na T vs unk na takim boardzie ?
Co sądzicie o zagraniu na R ? Jesli betujecie jaki sizing dobieracie ?