Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] T7o

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
219 Wyświetlenia
adas86

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($10.73)
Hero ($10.40)
UTG ($17.33)
UTG+1 ($7.26)
UTG+2 ($11.05)
MP1 ($3)
CO ($9.76)
BTN ($10)

Dealt to Hero 7♣ T♥

fold, fold, fold, fold, CO calls $0.10, fold, SB calls $0.05, Hero checks

FLOP ($0.30) 4♠ 8♣ 6♣

SB checks, Hero checks, CO bets $0.20, SB folds, Hero calls $0.20

TURN ($0.70) 4♠ 8♣ 6♣ 9♦

Hero bets $0.70, CO calls $0.70

RIVER ($2.10) 4♠ 8♣ 6♣ 9♦ 2♦

Hero bets $2.60, CO calls $2.60

Siema,

To była fajna ręka :). Dostaje freeplay na BB i trafiam na flopie podwójnego gutshota, więc postanowiłem zagrać call OOP, bo wydaje mi się, że z tak mało czytelną ręką mam tu spore implied odsy. Od turna miałem plan zagrać tak, żeby wyglądało tojak najbardziej na to, że dobierałem do fusha i próbuje teraz wyrzucić villaina z rozdania. Over betem na river chciałem mu powiedzieć, że nie trafiłem fusha, ale nie chcę Ci oddać tej puli :f_p: , myślałem, że dostane w ten sposób dostane value od jakichś dwóch par, pary z top kickerem itp., ale chyba sam sobie w ten sposób zmniejszyłem value.
Przeciwnik 18/2 AF 1 WTSD 27 po 60rekach.

Pozdro

EDIT: sorry Thorek z przyzwyczajenia wkleiłem tu rozdania możesz je przenieść :f_pleased: , albo ocnieć :f_pleased:.
Pozdrawiam

2 odpowiedzi
Thorek
rusher88

Siemanko. :)

Niestety Twoj plan mi sie nie podoba, bo planujesz cos, o czym Twoj przeciwnik pewnie nawet nigdy nie pomysli. Nie sadze, aby on sie jakos mocno zastanawial nad twoim range, tylko popatrzy na swoja reke, stwierdzi ze ma 2parki, czy seta i zagra call czy tam raise, albo fold jesli czegos mocnego nie ma.

Granie OOP wlasnie jest problematyczne z faktu, ze ciezko wyczuc, kiedy zagrac agresywnie i w jaki sposob.

Ciezko okreslic, czy CO zabetuje jeszcze raz na turnie, wiec tutaj sam bet jest OK, ale PSB wyglada wg mnie mocniej, niz slabiej, tak samo jak overbet na river. W tym wypadku akurat callowal, ale jesli robisz overbeta ( na river ), to zrob wiekszego, albo jednak zabetuj mniej niz pot.