Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

SH NL2 - short stack table - 33

12 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
604 Wyświetlenia
cichysl71RNMD

Pacific, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $0.81 (40.5 bb)
BB: $1.30 (65 bb)
MP: $1.09 (54.5 bb)
Hero (CO): $1.86 (93 bb)
BTN: $1.09 (54.5 bb)

Preflop: Hero is CO with 3♠: 3♥:
MP folds, Hero raises to $0.07, 2 folds, BB calls $0.05

Flop: ($0.15) 3♣: 8♣: J♣: (2 players)
BB bets $0.15, Hero calls $0.15

Turn: ($0.45) K♠: (2 players)
BB bets $0.21, Hero calls $0.21

River: ($0.87) J♠: (2 players)
BB bets $0.82, Hero raises to $1.43, BB calls $0.05 and is all-in

Results:

Spoiler

$2.61 pot ($0.16 rake)
Final Board: 3♣: 8♣: J♣: K♠: J♠:
BB showed J♦: K♥: and won $2.45 ($1.15 net)
Hero showed 3♠: 3♥: and won $0.00 (-$1.30 net)

Czy dobrze to rozegrałem ? Zastanawiam się czy na takim flopie dobrze zrobiłem sprawdzając, czy może lepiej by było bardziej agresywnie 3betować .

Odpowiedz
Cytat
11 odpowiedzi

trzeba się zastanowić z czym przeciwnik zrobił bet bet i ogromny bet na river. Pierwsze co przychodzi mi do głowy to to że przeciwnik ma kolor czasem AK albo A trefl. Mógł też to zrobić w dowolnego Jx betną ogromnie river bo dostał tripsa i wtedy bijemy jego układ. Jedyne układy które nas biją to JJ KJ KK i J8 z czego większość z nich jest mało prawdopodobna że ma przeciwnik, a my bijemy wszystkie inne układy których jest naprawdę mnóstwo. Przebijanie flopa jest na 100% EV-

Odpowiedz
Cytat
xkwlx

Napisane przez Virvia
trzeba się zastanowić z czym przeciwnik zrobił bet bet i ogromny bet na river. Pierwsze co przychodzi mi do głowy to to że przeciwnik ma kolor czasem AK albo A trefl. Mógł też to zrobić w dowolnego Jx betną ogromnie river bo dostał tripsa i wtedy bijemy jego układ. Jedyne układy które nas biją to JJ KJ KK i J8 z czego większość z nich jest mało prawdopodobna że ma przeciwnik, a my bijemy wszystkie inne układy których jest naprawdę mnóstwo. Przebijanie flopa jest na 100% EV-

To jest NL2 przypominam....

Odpowiedz
Cytat
ike1897

FLOP: Według mnie raise jest jak najbardziej uzasadniony i nie byłby on jakoś bardzo agresywny.
Zostaniemy spokojnie sprawdzeni przez takie układy jak AJ - J9, każdy A, K, Q w treflu, może nawet drawy do strita, choć board do tego taki sobie.

TURN: Jeżeli już nie zrobiłeś raise'u na flopie, to powinineś go zrobić właśnie na turnie.
Gdzieś musisz wyciągać to value, dodatkowo board nie sprzyja pasywnej grze mając prawdopodobnie najlepszy układ.
K daje Ci dodatkowe układy, od których możesz wyciągać $. Najwyższa pora wykorzystać sytuację, że trafiłeś seta.

RIVER: Grając w swój sposób, czy mój i tak tutaj się zamykamy.

Odpowiedz
Cytat
Dadramel

Raise na jakimś stricie poprzedającym river by się przydał

Odpowiedz
Cytat
cichysl71RNMD Autor wątku
cichysl71RNMD

Dzięki za odpowiedzi.
Chciałbym tutaj zatrzymać się na Flopie. Liczę sobie equity i wychodzi mi ok 79% na zakres jaki On może mieć , czyli sporo , ale oddsów On ma więcej , wiec czy call na jego donkbet był poprawny , czy poprawniej było by zrobić re raise lub nawet allin.

Odpowiedz
Cytat
cichysl71RNMD Autor wątku
cichysl71RNMD

Napisane przez Virvia
Przebijanie flopa jest na 100% EV-

Dlaczego przebicie na flopie jest na ev -

Odpowiedz
Cytat
xkwlx

Napisane przez cichysl71RNMD

Napisane przez Virvia
Przebijanie flopa jest na 100% EV-

Dlaczego przebicie na flopie jest na ev -

Też nie kumam oO

Odpowiedz
Cytat
ike1897

Napisane przez cichysl71RNMD
Dzięki za odpowiedzi.
Chciałbym tutaj zatrzymać się na Flopie. Liczę sobie equity i wychodzi mi ok 79% na zakres jaki On może mieć , czyli sporo , ale oddsów On ma więcej , wiec czy call na jego donkbet był poprawny , czy poprawniej było by zrobić re raise lub nawet allin.

Nie rozumiem o co chodzi z argumentem z oddsami. Chodzi o to, że obstawiałeś go wtedy na draw do koloru, czy jak?
Tym bardziej reraise na flopie jest tutaj uzasadniony. Jedyne czego się obawiasz to kolor z flopa, co jeśli się nie mylę jest mniej prawdopodobny niż set, więc w minimum 95% przypadków jesteś tam z przodu.
Reraise bez dwóch zdań, bardzo dużo kombinacji kart Ci tam dołoży $$. All in na flopie to trochę przesada, chyba, że po Twoim reraise tak by się licytacja potoczyła.

Odpowiedz
Cytat
xkwlx

W 99,9999999999% na NL2 seta się stakuję na niepełny stack etc po co ta dyskujsa:)
NL2=FISH=najłatwiejszy na świecie reraise na flopie come on

Odpowiedz
Cytat
LeborW

Raise flop i na turnie wrzutka.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87

Twoja linia powinna zacząć się już od flopa. Wkładasz stacka i zamykasz oczy ;)

Odpowiedz
Cytat