Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Set na bezpiecznym flopie (66 nl10)

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
235 Wyświetlenia
grzesiek
Elite Grinder

Everest No-Limit Hold'em, $0.10 BB (10 handed) - Everest Converter Tool from FlopTurnRiver.com

UTG+1 ($2.71)
UTG+2 ($5.94)
Hero (MP1) ($15.24)
MP2 ($2.28)
MP3 ($2.63)
CO ($1.76)
Button ($1.85)
SB ($4.71)
BB ($2)
UTG ($2.86)

Preflop: Hero is MP1 with 6, 6
1 fold, UTG+1 calls $0.10, UTG+2 calls $0.10, Hero calls $0.10, 5 folds, BB checks

Flop: ($0.45) 3, J, 6 (4 players)
BB checks, UTG+1 checks, UTG+2 checks, Hero bets $0.21, 2 folds, UTG+2 calls $0.21

Turn: ($0.87) 7 (2 players)
UTG+2 bets $0.87, Hero raises to $2.12, UTG+2 raises to $5.63 (All-In), Hero calls $3.51

River: ($12.13) Q (2 players, 1 all-in)

Total pot: $12.13 | Rake: $0.80

Flop wydawał mi się na tyle bezpieczny że chciałem zagrać donkowato, za mniej niż 1/2 pota żeby wciągnąć graczy i nie pokazywać siły ręki. Czy zostało to w miarę dobrze rozegrane, czy jednak powinienem grać inaczej?

Przeciwnik 43/0/0 po ~60 rękach. Próbka bardzo mała ale rozbieżność vpip a pr mimo niewielkiej próbki nie świadczy dobrze o graczu.

3 odpowiedzi
jarrekz
PokerStrategist

ja bym gral 3/4 puli na flopie, a na turnie wiekszy raise. Nie jestem fanem betow za 1/2 pota a to dlatego ze dla mnie zawsze to jest podejrzane albo gosc ma cos dobrego albo miernota totalna i probuje w taki sposob krasc pule lub stosowac blocking bety.
Chyba ze sie myle, ale to juz trener Ci napisze

bieron
PokerStrategist

Przy wielu przeciwnikach zagrałbym jednak agresywnie na flopie- na tyle osób, kto ma sprawdzić to i tak sprawdzi z waletem. Pula limpowana więc może podbicie o pot? Ale niech się wypowiedza fachowcy.

Ze swojej strony powiem, że na dzisiejszej sesji zmieniłem taktykę i z monsterami typu set grałem agresywnie wykorzystujac wiadomości ze złotego artykułu Value Maximization: czyli grałem takie bety, żeby przeciwnik sam nie miał wyboru i wszedł allin na river, bo był zwiazany z pula. Efekt takiej gry przeszedł moje najśmielsze oczekiwania- mój rekordowy wynik na NL10 w 2 godziny +5 BI i w duzej mierze była to zasługa dużych value betów. Po tej sesji powiedziałem sobie: koniec z donkami, gram agresywnie. Ale nie wiem jak w tej sytuacji bo masz zwiazane ręce przez małe stacki przeciwników. A propos nie ma lepszych stołów na Evereście? :P

Thorek
Oldschool Grinder

Dlaczego na preflopie gramy raise lub fold. Po pierwsze limpujac nie zyskujemy zadnych informacji o rekach przeciwnikow. Po drugie dopuszczamy marginalne karty do rozdania, ktore moga nas wykonczyc. Po trzecie nie mamy przewagi agresji w grze postflop i ciezko bedzie nam kogos wyrzucic z rozdania, a tak naprawde showdowny to nie jest rzecz, do ktorych dazymy. Showdowny chcemy miec tylko z nutsami, a reszte rozdan, nalezy wygrywac na wczesniejszych streetach. I jeszcze czwarty powod. Jesli trafimy uklad, na ktory polujemy to nie wyciagniemy z niego pozadanej wartosci, poniewaz nasze bety beda ograniczane przez pule.

Na flopie bet w 2/3 - 3/4 puli. Nie pokazuj swoim bet size'ingiem sily swojej reki. Taki betem w polowe puli paradoksalnie pokazujesz wieksza sile, anizeli przy standardowym becie. Na turnie prawidlowo.