Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

SB AA

8 Posty
6 Użytkownicy
2 Reakcje
446 Wyświetlenia
ermak9

PokerStars - $0.02 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 501 BB (VPIP: 25.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 4)
Hero (SB): 205.5 BB
BB: 101 BB (VPIP: 14.29, PFR: 14.29, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 15)
UTG: 293.5 BB (VPIP: 25.00, PFR: 25.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 8)
MP: 137.5 BB (VPIP: 22.43, PFR: 19.63, 3Bet Preflop: 8.33, Hands: 110)
CO: 44.5 BB (VPIP: 15.38, PFR: 5.77, 3Bet Preflop: 4.35, Hands: 53)

Hero posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has A♣ A♠

fold, fold, fold, BTN raises to 3 BB, Hero raises to 6 BB, fold, BTN calls 3 BB

Flop: (13 BB, 2 players) J♥ 9♥ 8♥
Hero checks, BTN bets 6.5 BB, Hero raises to 19.5 BB, BTN calls 13 BB

Turn: (52 BB, 2 players) K♣
Hero bets 13 BB, BTN calls 13 BB

River: (78 BB, 2 players) 2♦
Hero bets 15 BB, fold

Spoiler

Hero wins 75.5 BB

Jak tak teraz myślę, to przebicie jego zakładu na flopie chyba nie było dobre. Lepiej od razu mogłem betować.

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
bigabing123

pre flop min 3bet to najgorsze co można zrobić z ta reka OOP vs BTN na taki sizing dajesz mu praktycznie szanse grac 100% jego range
flop to tez na takim boardzie jest samobojstwo grac tam c/r

wogle twoja linia jest tak dziwna w tym rozdaniu ze nie mam pojecia co wlasciwie ty chcesz tam osiągnac zamieniasz reke ktora ma tam jakies showdown value poki co w bluff na turn dajesz gosciwi pot odds na poziomie 16% i ten zaklad na river to juz wogole nie wiem czy to byl zamiar indukcji blufu czy for value, ogólnie kolego jest duze pole do poprawy w twojej grze

Odpowiedz
Cytat
sh2ckal

Ermak9 opisz swój tok myślenia podczas tego rozdania.

Odpowiedz
Cytat
joannamarta

Za niski 3 bet preflop, na tej pozycji przebijaj 3x otwarcie z BTN. Flop dla twojej ręki jest tragiczny,musisz grać to wyjątkowo zachowawczo bo bije Cię całe mnóstwo gotowych układów plus dużo rąk drawuje,a Ty nie masz możliwości do polepszenia ręki. Gdybyś miał asa na sercu,mozna to grac agresynie. Ciężko powiedzieć jaka jest najbardziej sensowna linia bez znajomości przeciwnika. Na passiva bedzie to betowac trochę powyżej 1/2 puli i niestety uciekać z rozdania gdy przeciwnik zaczyna szaleć. Na agro może być call down do rivera.

Odpowiedz
Cytat
ermak9 Autor wątku
ermak9

Na pre zagrałem minimalny 3bet, bo już tyle razy miałem AA albo KK i na które przeciwnicy pasowali gdy grałem wyżej, że próbuje różnych zagrań, byle ze mną grali. Głupie? W trakcie gry różne rzeczy przychodzą do głowy.
Flop. Chciałem żeby myślał, że mam Ax sercowe. Potem to już dalsze brnięcie w to.

Odpowiedz
Cytat
Boniek19841

Ja OOP gram 3xraise+1bb.Na Flopie Gram cbet i poddaje na agresję.C/c wolę zagrać mając A w h.

Odpowiedz
Cytat
joannamarta

Napisane przez ermak9
Na pre zagrałem minimalny 3bet, bo już tyle razy miałem AA albo KK i na które przeciwnicy pasowali gdy grałem wyżej, że próbuje różnych zagrań, byle ze mną grali. Głupie? W trakcie gry różne rzeczy przychodzą do głowy.
Flop. Chciałem żeby myślał, że mam Ax sercowe. Potem to już dalsze brnięcie w to.

Ile niby razy ? Nie patrz na krótkotrwałe wyniki ale na długotrwałe i graj poprawnie,a nie wymyślaj jakieś dziwne linie...Musisz się skupić na tym aby grać poprawnie,a wyniki przyjdą same. Powodzenia,początki są mega trudne

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Napisane przez ermak9

Z tego co widzę po rozdaniach które wrzucasz sizingi to twoja pięta achillesowa - wrzucasz handy na forum pokerowe , a choćby tą łape zagrałeś jak rasowy wieloryb.
W pokerze nie chodzi o to by nie foldowali gdy masz mocną rekę tylko by ciągnąć max value i zmuszać przeciwnika do popełnienia błędu. Dając tak dobre oddsy nikt nie popełni błędu sprawdzając , sam też minimalizujesz potencjalne zyski przebijając bardzo nisko. To ,że dostaniesz głównie foldy nie ma znaczenia,bo nawet jesli raz na trzy razy dostaniesz call to wyciągniesz po prostu więcej i łatwiej Ci będzie wyciągnąć cały stack przeciwnika.

Załóżmy hipotetycznie preflop ,że on tu ma 55, dostaje niski 3bet i gra call. Na 90% flopów odpuszcza, bo nie musi nic kombinować. A to z tego wzgledu,że w 10% rozdań oddasz mu pół stacka jak nie lepiej gdy on trafi seta.

Flop - a ten x/r po co? Co chcesz nim osiągnąć? Musisz sobie zdać sprawę,że to jest kompletnie bez sensu z tego względu,że raz - przeciwnik ma mase rąk które Cie biją już na flopie, ma też multum rąk które mają np. parę + flushdraw - przykładowo QhJs na flopie jest gorsze od twojej pary asów, ale w 58% przypadków bedzie bić AA na river.

Turn - tak niskim cbetem NIC nie osiągasz. Załóżmy,że przeciwnik ma tu Ah3s czyli gołego flushdrawa - dajesz mu tak dobre oddsy,że on zarabia samym sprawdzeniem i nawet nie musi kombinować na river.

Odpowiedz
Cytat