Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

SB 88 multiway

6 Posty
4 Użytkownicy
5 Reakcje
905 Wyświetlenia
Adizg1990

PokerStars - $0.10 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

UTG: 112.2 BB (VPIP: 16.13, PFR: 16.13, 3Bet Preflop: 6.67, Hands: 33)
MP: 162.1 BB (VPIP: 23.08, PFR: 19.23, 3Bet Preflop: 7.69, Hands: 26)
CO: 100 BB (VPIP: 12.90, PFR: 6.67, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 31)
BTN: 75.4 BB (VPIP: 70.00, PFR: 40.00, 3Bet Preflop: 41.67, Hands: 30)
Hero (SB): 133.9 BB
BB: 100 BB

Hero posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has 8♣ 8♥

UTG raises to 2.3 BB, fold, CO calls 2.3 BB, fold, Hero calls 1.8 BB, fold

Flop: (7.9 BB, 3 players) J♣ Q♠ 8♦
Hero checks, UTG bets 5.6 BB, CO calls 5.6 BB, Hero calls 5.6 BB

Turn: (24.7 BB, 3 players) K♠
Hero checks, UTG checks, CO bets 15.7 BB, Hero raises to 43.2 BB, fold, CO raises to 92.1 BB and is all-in, Hero calls 48.9 BB

River: (208.9 BB, 2 players) 6♥

[F] Spada bardzo dobry flop dla mnie jednak nie jest perfekcyjny. Gram w multiway bez pozycji. Moi rywale maja wszystkie możliwe nutsy w rangu. Zarówno Open raiser z UTG jak i cold caller z CO mają QQ,JJ,T9, zatem nie chce grać check/raise vs 2 unków w tej sytuacji. Jednak nie jestem pewien czy to dobre zagranie ale zdecydowałem się na check/call.

[T] Open-raiser łapie seta jeżeli ma KK, oraz AT łapią strity, otwierają się FD. Jednocześnie Ks może być bardzo pomocną karta dla mnie ponieważ przeciwnicy mogą mieć AsKx(UTG), KQ, KJ, KT, Asxs. Zdecydowałem się na check/raise i stack off. Nie jestem pewien czy zagrałem max value. Ponieważ ciężko mi określić range rywali. Czy na tak skoordynowanych boardach mimo wszystko stackujecie się na [T]? Czy lepiej tutaj grać pasywnie ze względu ilość kombinacji, które nas biją i szukać innych spotów gdzie mogę stackować sety?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
lenrok1999

ja rozgrywal bym to agresywniej na flopie na wzgledu na strukture boarda

Odpowiedz
Cytat
Gorevic

Ciekawa ręka.
Piszesz, że flop nie jest perfekcyjny. Zgadza się. Dlatego rozgrywałbym go agresywniej.
Każda 9+ na turnie jeszcze bardziej skomplikuje sprawę.
Piszesz też, że Twoją rękę bije sporo układów. No jasne.
Ale i tak zdecydowałeś się polecieć na stacki, prawda?
Dlatego check/raise na flopie i wiesz gdzie jesteś.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Napisane przez lenrok1999
ja rozgrywal bym to agresywniej na flopie na wzgledu na strukture boarda

Od jakiego range spodziewasz się dostać stack? KQ i lepiej?

Jak dla mnie to jest call flop, call turn i evaluate river. Zarówno na flopie jak i turnie wolę grać pasywnie bo gram na potencjalnie 2 tight graczy i ilość rąk które Cię tu biją jest ogromna potencjalnie możliwych jest 17 kombo lepszych rąk (T9,AT,JJ-KK), z lepszych które część zwłaszcza słabszych graczy mogłaby stackować widze zaś ~5(KJs,KQs). Na river raczej snap call bo jesteś capped a przeciwnik może valuebetować gorsze.

Odpowiedz
Cytat
lenrok1999

call flop elegancko vs jeden enemy tak to 3 bet pamietaj ze granie w gry to wywieranie presji co skutkuje popelniamiem bledow i twoimi wygranymi on obstawi ze bronisz top pary z 3 betem a prawdopodobne ze tak jeden co najmniej ma top pare z ktorej sciskasz value + drawy i mozesz betem wyizolowac drugiego on jest wtedy zaangazowany w pule spada ci niekorzystna karta na turnie mozesz skontrolowac pota

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

yhm, chyba faktycznie jesteś trolem.

1.Wywierać presje możesz na boardach które są lepsze dla Ciebie, raisowanie seta zawsze i wszędzie do niczego dobrego nie prowadzi, nawet na nl10
2.Oczywiście punkt 1 nie dotyczy sytuacji gdy grasz na fisza bo taki wystakuje Ci tutaj AQ, ale w rozdaniu masz prawdopodobnie 2 raczej bardziej tight niż loose regów
3.Drawy? CO nie powinien tu mieć za często KTs a reszta drawów to gutshoty mające mizerne equity. Co do sciskania value z TP - dla AQ/KQ board jest już dostatecznie scary, a jak widzą raise w multiwayu to już w ogóle.
4. Jest zupełnie odwrotnie niż piszesz - lepiej to raisować w HU, w 3wayu masz mniejsze fold equity więc twój range powinien być gdy przebijasz mocniejszy, co pociąga za sobą to,że akcje daje Ci silniejszy range w którym częściej zobaczysz lepszą ręke niz swoja.
5.Nie możesz kontrolować puli bez pozycji.

Odpowiedz
Cytat