Preflop sprawdzam z buttona. Na flopie mam flush draw więc sprawdzam. Na turnie spada król i wraz z flush draw mam również broadway draw. I tutaj zastanawiałem się czy nie przebijać go w tym momencie, ale jako że na tego gracza nie miałem żadnych informacji (w sumie pierwsze rozdanie z nim) to raisem prawdopodoobnie izoluje się na same mocne ręce, a jeśli gracza nie znam to raczej nie będę semi-blefował w takim spocie (zważywszy na wielkości również jego betów). Na river nie polepsza mi się układ, przeciwnik czeka, zastanawiałem się czy nie uderzyć, bo albo spasuje swój układ albo specjalnie czeka na bet od busted draw więc nie kombinuje już i czekam. Showdown mnie zaskoczył. Zrobiłem notatkę oczywiście na tego gracza, żeby wiedzieć jak z nim grać w przyszłości. Co myślicie o tym spocie?
https://www.boomplayer.com/21761931_7EE0E447FD
Moim zdaniem Turn ja bym odpuścił gdyż on zagrał overpota i po prostu nie opłacało ci się sprawdzać wiedząc że masz dopiero na jego 20% zakres opłacalności decyzji. River tu jest u niego oznaką słabości - gość który uderza za 75% pota potem za over pota check na river??? jeszcze przy karcie na której bazował od flop'a ?. Na flopie mogłeś go obstawić na Ax ew. jakieś pocekty - turn to już ew. zostaje sprawdzony tylko przez AA, KK, AK, 77, 22 może KQs.
dla mnie to jest fold pre. Na turnie bym się pewnie wsuwał bo nie mam SV, a spore EQ na AK, AQ, 77 czy nawet AA, KK.
Idąc Twoją linią to jak zagrałeś call na turnie to masz już tylko opcję blefu i nadzieję zrzucenia go z 66-JJ, KQ bo AX to on tam raczej nie ma.
Call turn jest ok jeśli obstawiasz go na 66-JJ i będziesz chciał go wyblefować.
Właśnie miałem chęć zablefowania (na turnie już to chciałem zrobić, to by było lepsze rozwiązanie według mnie, bo na river mógłby specjalnie zaczekać, żeby dać szansę zabetować z busted draw, tego się trochę obawiałem). Powinienem jednak zaufać pierwszej myśli i przebić go na turnie.
Jeśli to w miarę myślący gracz to ciężko było by mu zagrać call River na Twój bet 5/6 pot z JJ. Osobiście to wolę się wsuwac na Turnie bo wiem, że mam duże FEQ na 66-JJ i spore EQ na coś co mnie bije.
W pierwszej kolejności fold pre-flop. Dokładam jeżeli na sb lub bb jest fish i chcę z nim grać 3-way pot'a.
Na flopie call, gość ma dużo asów w zakresie.
Na turnie fold. Koniec historii. Nie wiem co tu specjalnego widziałeś, ale gramy według pot odds'ów, które tu są beznadziejne. I o ile możliwe, że wypłaci ci coś extra gdy trafisz gutshota, to przy trzecim treflu na stole przeciwnik będzie bardziej ostrożny.
No w standardzie rzeczywiście jest to fold pre.
Jeżeli jest fish na blindach to oczywiście dokładamy.
Można rozważyć 3bet ale bardziej vs MP niż EP.
Na turnie oczywiście fold!! adifanstal ma rację. Po prostu nie masz oddsów. Zły, minusowy call.
Masz pot odds 2:1
Masz 10 czystych outów bo A♣ i K♣ nie muszą nimi być
czyli +-20% co daje 4:1 ......
ten river to wbrew pozorom wspaniała karta jeżeli on czeka, nie ma A prawie nigdy na tym limicie
uderzam za 1,90 i cieszę się idealnie wykorzystanym bluffoutem