Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QTs

10 Posty
8 Użytkownicy
1 Reakcje
242 Wyświetlenia
mistralx

PokerStars - $0.05 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

BTN: 183 BB (VPIP: 25.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 4)
Hero (SB): 121.4 BB
BB: 201.6 BB (VPIP: 18.06, PFR: 15.28, 3Bet Preflop: 8.33, Hands: 74)
UTG: 42.2 BB (VPIP: 100.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 1)
MP: 48.6 BB
CO: 101.4 BB (VPIP: 17.50, PFR: 15.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 42)

Hero posts SB 0.4 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.4 BB) Hero has Q♣ T♣

fold, fold, fold, fold, Hero raises to 3 BB, BB calls 2 BB

Flop: (6 BB, 2 players) 4♣ J♦ 9♠
Hero bets 3.8 BB, BB raises to 10 BB, Hero calls 6.2 BB

Turn: (26 BB, 2 players) K♥
Hero checks, BB checks

River: (26 BB, 2 players) Q♥
Hero bets 8.2 BB, BB calls 8.2 BB

Preflop - std steal
Flop - trafiam OESD, nie spodziewam się raczej dużej frekwencji raisów na tym Flopie. Na 2 bety wyrzucę tu często jego pp, 9x, A-highe itp. ręcę + dodatkowo realizuję swoje, dobre equity. No cóż... nie spodziewam się, ale raise dostaję :f_ugly: Do tych oddsów z OESD + BDFD myślę, że call jest bardzo spoko.
Turn - trafiam swój out, gram tutaj z zamiarem x/r - niestety BB również czeka.
River - spada niefajna karta, bo jego sety będą mi mniej chętniej płaciły. Zdecydowałem się na thin value-beta. Co sądzicie o sizingu? Można było podciągnąć do 50%?

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi
kod3er

Można było podciągnąć do 50%? to zależy :D od tego za ile byś $ blefował w tym spocie i czy wgle - i czy on wie że masz jakieś bluffy w range,
ale nie macie historii więc nie oczekuje bluffcatchow
gram tak samo imo.

Odpowiedz
Cytat
ShakeMeDown

Hmmm, nie sądzisz, że linia b/c x/r na takim boardzie wygląda ultra mocno?

Co do rivera to pula nie jest zbyt wysoka więc spokojnie można podciągnąć sizing. Bije Cie tylko AT, które zobaczysz tu bardzo rzadko, z Txami masz split a sety jak mają callnąć to te pare bb raczej różnicy im nie zrobi.

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K

10 BB max bet river

Odpowiedz
Cytat
Lucaso89

ogolnie dobrze zagrane, na river mozna nieco mocniej aby wyciagnac wiecej value, pol puli jest spoko

Odpowiedz
Cytat
Antares404

Nie lepiej betować turna? Jeśli przeciwnik obstawi nas na trafionego strita to i tak nie zapłaci, chyba że jakiś bet za pół puli na river, a zawsze może mu jeszcze wpaść full, jeśli miał dwie pary albo seta (a głównie z tym będzie raisował flopa). Jeśli natomiast nie uwierzy w naszego strita to dostajemy call na turnie i na river (albo gramy check raise i też jest supcio)

Wydaje mi się, że częściej zrealizujemy więcej value betując turn.

Odpowiedz
Cytat
wg123

River - spada niefajna karta, bo jego sety będą mi mniej chętniej płaciły.

Tylko, że on tu nie ma nigdy żadnego seta po takiej linii :f_thumbsup:

A teraz pytanie: co z opcją 3bet flop? Bo sobie myślę, co on może raisować. JJ na tych pozycjach to najczęściej 3bet pre, nawet jakby trafił seta na 44 albo 99 to nie musiałby grać raise flop. Jedynie jakieś 2 parki z value rangu. A wie, że my gramy na szerokim rangu i może raisować backdoory, gutshoty itp.

Odpowiedz
Cytat
arkhos

Napisane przez wg123

River - spada niefajna karta, bo jego sety będą mi mniej chętniej płaciły.

Tylko, że on tu nie ma nigdy żadnego seta po takiej linii :f_thumbsup:

A teraz pytanie: co z opcją 3bet flop? Bo sobie myślę, co on może raisować. JJ na tych pozycjach to najczęściej 3bet pre, nawet jakby trafił seta na 44 albo 99 to nie musiałby grać raise flop. Jedynie jakieś 2 parki z value rangu. A wie, że my gramy na szerokim rangu i może raisować backdoory, gutshoty itp.

Jak spojrzałem na rozdanie, to o tym nie pomyślałem, a to wbrew pozorom niezła koncepcja :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
mistralx Autor wątku
mistralx

3-bet Flop jest bardzo ciekawą opcją.
Tylko co na 4-bet?
Odnośnie tych setów też w ogóle nie pomyślałem i masz rację.
W sumie to chyba obydwie opcje są very close, tzn. 3-bet ~ call.

Odpowiedz
Cytat
arkhos

Tylko 3betem izolujemy się na miażdżący nas range, a callując zostawiamy też słabszy, który gdy on odpuści (a wątpię, by walił z blefami x/raise bet bet) po prostu możemy nawet z nieuzupełnionym SD przejąć pulę. Pomijając już fakt, że na słabszy Q i T też są naszymi outami ;)

Odpowiedz
Cytat