Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QTs

6 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
201 Wyświetlenia
BrushedWorld

Poker Stars $0.10/$0.25 No Limit Hold'em - 6 players
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

CO: $25.00
BTN: $25.00
Hero (SB): $45.61
BB: $27.10
UTG: $20.35
MP: $47.47

Pre Flop: ($0.35) Hero is SB with Q♠ T♠
UTG raises to $0.50, MP calls $0.50, CO calls $0.50, 1 fold, Hero calls $0.40, 1 fold

Flop: ($2.25) 8♠ 2♠ 6♣ (4 players)
Hero checks, UTG bets $0.75, MP calls $0.75, CO calls $0.75, Hero calls $0.75

Turn: ($5.25) 9♥ (4 players)
Hero checks, UTG bets $3, MP raises to $8.50, CO folds, Hero folds, UTG calls $5.50

River: ($22.25) 7♦ (2 players)
UTG checks, MP checks

Statów nie wrzucam, bo miałem po 20 rąk, więc żadna próbka.
UTG/MP ryby, CO nit

PF nic innego nie zrobię - 3b z dupy, na fold za fajne oddsy, stąd call.

F - imo raisując często będę się izolował nie tylko vs made hands, ale i vs lepsze FD, także nie chcę okrajać tych range'ów i wystawiać się na shipa, do tego znowu spoko oddsy - call.

T - i tutaj miałem mindfucka, bo jedna ryba podkręca sizing, czyli raczej nie zakładam, żeby się gdzieś wybierał, u tego drugiego raczej zawsze widzę made handa

Board: 8s2s6c9h
Equity Win Tie
MP2 55.45% 54.63% 0.82% { 99-88, 66, 22, T7s, 98s, 96s, 75s }
MP3 19.89% 19.35% 0.55% { 99-66, 22, 97s+, 87s, 76s, AsKs, AsQs, KsQs, AsJs, KsJs, QsJs, AsTs, KsTs, QsTs, JsTs, As9s, Ts9s, As8s, As7s, As6s, As5s, As4s, As3s, As2s }
CO 24.66% 24.38% 0.27% { QsTs }

Tak na szybko wklepałem coś takiego, także:
-oddsów nie mam
-IO mam słabe + reverse
-flatując ten raise jestem dość face up (co nawet ryba może zauważyć i XF moje outy)
-wystawiam się na shipa od PFR, co imo często zobaczę

Co myślicie?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
muckinfella

Hi

A co z donk-donk-XF albo donk-decide w zaleznosci kto Cie callnie etc.?

Osobiscie lubie tutaj donkbet i a) masz autoprofit b) przejmujesz inicjatywe c) budujesz sobie pota gdy trafisz i d) unikasz grania pod oddsy jesli nie dostaniesz raisu i e) grasz na ryby wiec rzadko kiedy klikna raise na Ciebie.

As played, gram dokadnie tak samo i z freeplaya nie masz zadnych powodow szukac na sile w momencie, kiedy Twoj draw nie jest az tak mocny.

pozdr!

Odpowiedz
Cytat
BrushedWorld Autor wątku
BrushedWorld

Hi.

Heh, tak sie sklada, ze pol timebanku zuzylem zastanawiajac sie nad leadem, ale stwierdzilem, ze:

-jestem OOP vs 3 graczy,
-ten board dobrze trafia w perceived CC ranges
-to nie freeplay, a mr pula (nie uwazasz, ze mr od fisha to troche 'czerwona lampka' dla nas?)
-moje E/FE nie wyglada az tak swietnie,
-teoretycznie najmocniejszy range PF mial PFR, stad wole linie wybierac pod niego (chodzi mi o to, ze nie chce mu krasc inicjatywy w momencie, gdy on jest na tight range'u, a dodatkowo nie chce wystawiac sie na raise - wole, zeby akcja przeszla X-BCCC niz DB-Raise-whatever, bo najczesciej CC po pierwsze moga blokowac mi outy, a po drugie najczesciej bede poddawal blank T bez oddsow, czyli po prostu inwestuje wiecej, osiagajac tak naprawde ten sam efekt.

Jak to widzisz? ;-) pozdr

Odpowiedz
Cytat
muckinfella

Fajnie to rozpisales i z pierwszymi dwoma sie obv zgadzam. Idac dalej

-to nie freeplay, a mr pula (nie uwazasz, ze mr od fisha to troche 'czerwona lampka' dla nas?)
-moje E/FE nie wyglada az tak swietnie,
-teoretycznie najmocniejszy range PF mial PFR, stad wole linie wybierac pod niego (chodzi mi o to, ze nie chce mu krasc inicjatywy w momencie, gdy on jest na tight range'u, a dodatkowo nie chce wystawiac sie na raise - wole, zeby akcja przeszla X-BCCC niz DB-Raise-whatever, bo najczesciej CC po pierwsze moga blokowac mi outy, a po drugie najczesciej bede poddawal blank T bez oddsow, czyli po prostu inwestuje wiecej, osiagajac tak naprawde ten sam efekt.

Jak to widzisz? ;) pozdr

ad 1 -> jasne, mr moze zapalac czerwona lampke ale on majac np. AA wcale nie musi tutaj zagrac raise a nawet jesli, to bedzie czesto mr -> swietne oddsy/implied oddsy.

ad 2 -> dlaczego E kiepskie? Imo wlasnie equity jest calkiem niezle, vs random AK czy 99 masz 15 outow = ~50%+ equity do rivera natomiast FE nie da sie oszacowac :)

ad 3 -> zgoda z tym, ale ta wypowiedz zawiera dwa istotne zalozenia-> a) OR ma faktycznie tight, mocny range a tego notabene nie wiemy oraz b) on zagra raise z top range, czego rowniez nie wiemy. Chodzi o to, ze jesli Ty zagrasz np. donka za ~2/3 pota to on czesto z caloscia range zagra chb natomiast po Twoim checku moze albo zagrac gaybet za 1/10 pota lub PSB/overbet, ktorego tez nie chcesz jakos specjalnie widziec. Naturalnie XC jest tez spoko opcja i nie widze w niej 'nic zlego', osobiscie widze nieco wiecej plusow w leadowaniu .

Tak czy tak fajnie to analizujesz, pozdro!

Odpowiedz
Cytat
BrushedWorld Autor wątku
BrushedWorld

Podoba mi się Twoja argumentacja - przekonałeś mnie. Dzięki. ;)
Anyway, myślę, że do tego wszystkiego co napisałeś warto dodać, że leadować mogę z całym rangem, a grając XC jestem dość face-up i oni mogą perfekcyjnie zagrać vs mój range (nie, żeby to miało szczególne znaczenie w tym spocie, ale warto mieć na uwadze imo :))

Pozdr!

Odpowiedz
Cytat
muckinfella