Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QTo nl25

4 Posty
3 Użytkownicy
1 Reakcje
135 Wyświetlenia
JunixBwoy
PokerStrategist

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $8.79 (35.2 bb)
Hero (BB): $25 (100 bb)
UTG: $77.66 (310.6 bb)
MP: $69.98 (279.9 bb)
CO: $31.50 (126 bb)
BTN: $25 (100 bb)

Preflop: Hero is BB with T Q
3 folds, BTN raises to $0.66, SB folds, Hero calls $0.41

Flop: ($1.42) 7 3 8 (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.72, Hero calls $0.72

Turn: ($2.86) 9 (2 players)
Hero checks, BTN bets $1.82, Hero raises to $5.45, BTN calls $3.63

River: ($13.76) K (2 players)
Hero bets $9.60, BTN folds

Results:

Spoiler

$13.76 pot ($0.62 rake)
Final Board: 7 3 8 9 K
Hero mucked T Q and won $13.14 ($6.31 net)
BTN mucked and lost (-$6.83 net)

gość unk, po ok. 60 handach gra 24/16

pre: standard, pasywna obrona
flop: grać tu x/r? vs przeciętny stl z BTN mój raise może tu już często wygrać pulę już na flopie a w razie czego mogę liczyć na realne outy jak T czy Q, semibluff outy czyli jakikolwiek diamond i oczywiście 9 czy bluff outy jak np. 5, 6, 4. Sądzę, że niepotrzebnie przerzuciłem akcję na turn gdzie mój range jest już bardziej capped i musiałem ratować się betem na nieciekawym riverze.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
zdrojek24
PokerStrategist

hejka.

Powiem tak że masz tu bottom rangu na flopie i zero showdown value, więc najgorsze co możesz zrobić to call. Dodatkowo mocno się cappujesz callem, więc jesteś łatwym celem dla ogarniętego gracza.
x/r ujdzie na tym boardzie z tą ręką ze względu na backdoory i 2OC. Jak nie chcesz x/r, to folduj, a x/r jeszcze lepsze equity typu Kd9x, Jd9x (bo to QdTx jest na styku x/r i foldu już) .... byle nie ten call :)

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
arkhos
Oldschool Grinder

"flop: grać tu x/r? vs przeciętny stl z BTN mój raise może tu już często wygrać pulę już na flopie"
Problem jest tego typu, że ten board o wiele lepiej trafia w rangę stealu z BU niż w zakres Twojej obrony. Gościu ma tu masę par, dwóch par, setów i drowów. Jedyne z czego możesz go wyrzucić to drawy (z lepszy niż Twoja ręka showdown Value), gdy nie wejdą, oraz parki z flopa na scare kartach na turnie i riverze.

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24
PokerStrategist

Napisane przez arkhos
"flop: grać tu x/r? vs przeciętny stl z BTN mój raise może tu już często wygrać pulę już na flopie"
Problem jest tego typu, że ten board o wiele lepiej trafia w rangę stealu z BU niż w zakres Twojej obrony. Gościu ma tu masę par, dwóch par, setów i drowów. Jedyne z czego możesz go wyrzucić to drawy (z lepszy niż Twoja ręka showdown Value), gdy nie wejdą, oraz parki z flopa na scare kartach na turnie i riverze.

Przeanalizuj sobie jak on trafia rangem 50% steala.
Z tego co widzę to w okolicach 40% czasu trafia ten board, co oznacza że fold to x/r będzie spory..

Odpowiedz
Cytat