Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Qq#4 - Nl2

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
173 Wyświetlenia
bundyrox

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]BB$2.88:///////;UTG2$0.96:///////;MP1$4.90:///////;MP2$2.55:///////;MP3$2.11:///////;CO (Hero)$1.97:///////;BU$2.00:///////;SB$0.74:///////;[/tg]

Preflop: Hero is CO with Q:h, Q:d.
3 folds, MP3 raises to $0.07, Hero raises to $0.22, 2 folds, BB calls $0.20, MP3 raises to $0.89, Hero raises to $1.97, BB folds, MP3 calls $1.08.

Flop: ($4.17) 5:h, T:s, 2:d (2 players)

Turn: ($4.17) 7:s (2 players)

River: ($4.17) 7:c (2 players)

Final Pot: $4.17.

Wiem, że zagrałem źle bo z damami już się przejechałem stackując się na preflopie. Moje pytanie dotyczy tego jak grać i na kogo ręce typu QQ i JJ na preflopie na micro?
Wiem, że na halfów spokojnie można się z tym stackować, ale już na full stacków nie bardzo.

1) Powiedzmy że trzymamy te QQ czy JJ i gramy OOP. Czy tutaj jest raise/fold?
2) Te same ręce tylko z pozycją. Tutaj 3bet/fold?
3) Można je callować?
4) Na jakich przeciwników i jak je najlepiej rozgrywać?

2 odpowiedzi
dragoste

Po pierwsze uzupełniaj stack do 100bb. Najlepiej ustawić auto-rebuy, jeśli to możliwe na tym sofcie.

IMO QQ i JJ to dwie zupełnie różne ręce. Z QQ jestem w stanie się stackować preflop w większej ilości przypadków. Z JJ tylko w paru przypadkach.
Jak dla mnie, to jeśli to unk'i, to fold na 4bet.

Kiedy rozgrywać? Kiedy bijesz range przeciwnika oczywiście.

Call? Raczej nie. Tracisz wtedy inicjatywę. Nie wiesz, czy cbet przeciwnika na flopie jest for value, czy standardowy blef. Spasować cbetu nie możesz, bo powinieneś się go z góry spodziewać na PF (więc po co call na PF) . Sprawdzając z kolei jesteś na turnie pot commited, więc villain tak czy inaczej wyciągnie od Ciebie stacka.

Wiem, że ciężko zrzucić QQ preflop, ale czasami trzeba. ;] Jeśli to nie jest jakiś total aggro maniak, to możesz z góry obstawiać u niego KK+, AK. Jedynie z AK masz tu coin flipa.

Oczywiście cały czas mówię o full stackach.

rusher88

Hey!

W tej sytuacji to masz bardzo easy fold preflop. Jego linia jest tu bardzo mocna i wskazuje dosc jasno na KK+, nawet na AK rzadko. Czyli prawidlowa linia w tej sytuacji dla Twojej reki to 3bet/fold preflop.

Natomiast odpowiedz na Twoje pytania tu na forum, nie jest praktycznie mozliwa. Zbyt wiele czynnikow wplywa na konkretna decyzje, bo na jednych graczy sie stackujesz preflop, na innych tylko callujesz do ich podbic ( zarowno open raise'u jak i do 3betow ), na inncyh 3bet/foldujesz itp. W celu wyjasnienia szerzej takich kwestii zapraszam na trening Teoria Pokera FR w piatki o 17.30.