Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QQ nl5

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
137 Wyświetlenia
Aksolot

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

vpip/pfr/agg/fcb/wtsd/dnkbet/hands

Hero (MP): $5.40 (108 bb)
CO: $4 (80 bb)
BTN: $7.38 (147.6 bb)
SB: $3.97 (79.4 bb) 74/38/3,8/67/15/63/45
BB: $6.13 (122.6 bb)
UTG: $2.78 (55.6 bb)

Preflop: Hero is MP with Q Q
UTG folds, Hero raises to $0.20, 2 folds, SB calls $0.18, BB calls $0.15

Flop: ($0.60) 7 3 4 (3 players)
SB bets $0.30, BB folds, Hero raises to $1.40, SB calls $1.10

Turn: ($3.40) A (2 players)
SB checks, Hero checks

River: ($3.40) 9 (2 players)
SB bets $2.37 and is all-in, Hero folds

Results:

Spoiler

$3.40 pot ($0.14 rake)
Final Board: 7 3 4 A 9
Hero mucked Q Q and lost (-$1.60 net)
SB mucked and won $3.26 ($1.66 net)

PF standard, na flopie donkbet przeciwnika znaczy dla mnie tyle co nic ze względu na ich częstość, więc dosyć spory rais z mojej strony. Jeżeli się jakoś zahaczył o flop, lub ma overy to i tak sądzę że często mnie sprawdzi. Na turnie A za bardzo mi nie pasuje ze względu na całe mnóstwo Ax w jego zakresie. Dlatego dla kontroli puli check. River nic nie zmienia, ale przy zdecydowanym pushu z jego strony poddaję rękę.

Dobrze rozumuję?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi

Preflop otwarcie na fisza 4x bardzo dobre.
Na flopie duży raise, ponieważ on calluje tam szerokim zakresem i musisz ciągnąc od niego jak najwięcej value. Asplayed.
Na turnie dobry xbck.
Ja bym to callował na tym riverze, nie wiem czy jest to dobre zagranie ale moim zdaniem on jeżeli już calluje ten raise na flopie to ma tam albo 7x, albo strita, ewentualnie jakiś nietrafiony draw, który zablefuje. Nie widzę go tam callującego A high na tym flopie, chyba że złapał jakieś 2P lub miał je już wcześniej.
Ja bym to pewnie sprawdził.
Zobaczymy co powie trener :)

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

czesc

jesli on jest tak agro to ja tutaj czesto wole call flop bo on bedzie donkowal mase shitu chyba, ze gral do tej pory czesto donk/call - wtedy podoba mi sie raise
na turnie imo jesli gramy check to tylko z intencja callowania rivera na takiego gracza, widac, ze jest agresywny i spokojnie moze probowac wykorzystywac Twoj check do shipowania rivera nawet zamieniajac jakies srednie sd value w blef

tak wiec albo gram ship turn za jego stacka liczac na call od 2nd parek albo gram checkbehind z intencja callowania rivera

pozdro

Odpowiedz
Cytat