Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Qq Nl4

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
275 Wyświetlenia

Known Players:
MP1: $1,72 - 43 bb
MP2: $1,60 - 40 bb
MP3: $4,78 - 120 bb
CO: $10,01 - 250 bb
BU: $3,89 - 97 bb
SB: $4,94 - 124 bb
BB: $1,84 - 46 bb

0,02/0,04 No Limit Hold'em (7 Handed)
Hand recorder for this hand:PokerStrategy.com SideKick 1.1.210.3

Preflop: Hero is MP1 with Q♠, Q♣
SB posts small blind ($0,02), BB posts big blind ($0,04), Hero raises for $0,12, 4 folds, SB 3-bets $0,38, BB folds, Hero 4-bets $1,60 and is all in, SB calls

Miałem takie rozdanie i jestem ciekawy co mi o nim powiecie.

4-bet AI, bo i tak by mi mało stacka zostało. Wg. tabelki to jest dobra gra, ale

Equity Win Tie
MP1 47.37% 45.79% 1.58% { QQ }
SB 52.63% 51.05% 1.58% { JJ+, AKs, AKo }

to dlaczego taka gra miałaby się opłacać?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Aimboy
PokerStrategist

Sorki, że tyle czekałeś, gdzieś to rozdanie nam uciekło.

A znasz przeciwnika? Czemu dajesz mu taki, a nie inny range? Z reguły zobaczysz w takich sytuacjach węższy zasięg od tego co podałeś. Foldować QQ - owszem warto, ale jak gramy na przeciwnika solidnego tight, który faktycznie będzie miał zasięg taki i zakładając, że ty podbijasz z UTG.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Zasięga dałem taki na jaki obstawiałbym jakiegoś rega, tam gdzie ja gram to on mają staty coś koło 13/10, w większości grają dość solidnie, więc nie wyobrażam sobie, żeby AI z czymś słabszym szli. I zasięg specjalnie dałem dość szeroki, bo nawet przy takim jesteśmy z tyłu.

Pytanie wzięło się stąd, że dopiero zaczynam grać, a tabelki MSS wyraźnie mówią, że QQ to zawsze all in pre.

Fold z UTG, bo mój range będzie węższy i przeciwnik z automatu będzie grał lepsze ręce tylko?

Odpowiedz
Cytat
Aimboy
PokerStrategist

To chyba warto zmienić room, jeśli większość przeciwników to regi, które grają w ten sposób. Faktycznie, jeśli range przeciwnika w tym przypadku to JJ+ AK i do tego zerowe fold equity to push tutaj nie jest opłacalny. Ale to powinno być poparte odpowiednimi statami lub readami :)

Odpowiedz
Cytat