Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QQ nl25

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
81 Wyświetlenia
socosoco
Oldschool Grinder

$0.10/$0.25 No Limit Holdem
PartyPoker
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($16.37) 65bb
soco (CO) ($37.84) 151bb
BTN ($25.25) 101bb
SB ($30.79) 123bb
BB ($34.72) 139bb

Pre-Flop: ($0.35, 5 players) soco is CO
1 fold, soco raises to $0.75, 1 fold, SB raises to $2.20, BB raises to $5.50, soco raises to $12, SB folds, BB goes all-in $29.22, soco calls $22.72

Flop: ($71.64, 2 players, 1 all-in)

Turn: ($71.64, 2 players, 1 all-in)

River: ($71.64, 2 players, 1 all-in)

siema

BB ma duzy cold 4b 3,6 20k hands a na dodatek sb to dobry luzny gracz (swoja droga on gra 1 stolik i ma 20bb/100 po duzej probce- nie wiem co to za haker :P )
wiec BB moze go luzniej 4betowac imo

w czasie gry nie chcialem tego callowac i mialem taki plan ze zagram 5b/fold bo dostane tylko po takim moim zagraniu akcje tylko od KK+, jednak pozniej i tak sprawdzilem bo stwierdzielm ze on AK tez wrzuci a na to jestem z przodu (powinienem sie trzymac swojego planu)
teraz jak o tej rece mysle to powinienem to poprostu callowac i grac z nimi postflop

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
mik1984
Oldschool Grinder

Jesteście deep i to jest główny czynnik tu, na stacku 100bb to byłoby OK, ale jeśli spodziewasz się luźnego 4beta to najlepszą opcją jest tu CC. Nie tylko ze względu na granie przeciwko całemu zakresowi postflop, ale i preflop masz sondę na SB. Jeśli SB by walnął push, to wiesz, że musisz ze swoim QQ uciekać. Jeśli SB by walnął push a BB sprawdził to już masz easy fold.

Pamiętaj że grając tutaj push narażasz się na perfekcyjną decyzję SB, który spasuje wszystko na co jesteś do przodu, na pewno spasuje JJ i na pewno spasuje AQ.

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1
PokerStrategist

Hey

130bb deep to jeszcze niejest taki deep aby musieć callowac 3bety z QQ.

Pozycje, lightowy sb, cold 4bet bb, dead money, jak dla mnie wszytskie info przemawiają za 5betem.

Można grać min5bet lub od razu ship. Shipem wyglądamy trochę gorzej i dostaniemy calla od AK. Myślę że taki typek nie odpuści AK więc i cal na 6beta jest ok.

Ja tutaj gram tak samo.

Call mi się nie podoba bo będziemy grali vs 2óch typów i na każdym A K boardzie mamy lipe. Jedynym plusem jest to że mamy pozycję, ale znów jak trafimy niski board i 3stzrałki to dalej nie wiesz co grać a tracimy value od AK kóre gdzie na postflopie się wyciszy jak nie tarfi.

pzdr

Odpowiedz
Cytat