Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QQ NL2

11 Posty
8 Użytkownicy
1 Reakcje
803 Wyświetlenia
pawelplay

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2.29 (114.5 bb)
BB: $2 (100 bb)
UTG: $0.32 (16 bb)
MP: $3.68 (184 bb)
Hero (CO): $2.17 (108.5 bb)
BTN: $2.67 (133.5 bb)

Preflop: Hero is CO with Q♣: Q♥:
2 folds, Hero raises to $0.06, BTN calls $0.06, SB raises to $0.22, BB folds, Hero calls $0.16, BTN folds

Flop: ($0.52) 3♥: J♣: 3♠: (2 players)
SB bets $0.28, Hero calls $0.28

Turn: ($1.08) 4♠: (2 players)
SB checks, Hero checks

River: ($1.08) 4♦: (2 players)
SB bets $0.52, Hero calls $0.52

Results: $2.12 pot ($0.07 rake)
Final Board: 3♥: J♣: 3♠: 4♠: 4♦:
SB showed J♦: A♦: and lost (-$1.02 net)
Hero showed Q♣: Q♥: and won $2.05 ($1.03 net)

Często mam problem jak grać takie ręce w 3bet lub squezzowanej puli. Na tych pozycjach niby powinienem grać 4bet i stack off jednak na tym limicie wolę chyba call bo jeśli dostanę 5bet to jest to już chyba tylko AA lub KK i wtedy miałbym wyrzucić QQ? (w grę wchodzą tu jeszcze jego blefy, które by zrzucił, ale na nl2 raczej mało graczy takie posiada)
Sytuacja na flopie mam over pare a gość mocno ładuje i co dalej? bo najczęsciej gram tu call, na turnie to już wiem że ma tu raczej wielkie G i jestem raczej z przodu, obstawiałem go tu na AK, zastanawiałem się jeszcze czy nie grać raise na river.

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
KrzNow

Call preflop jak najbardziej ok.
Nie przesadzałbym z tym "mocno ładuje" :f_smile: zwykły cbet za pół puli
jak on czeka to naprawdę nie rozumiem dlaczego nie betujesz turna. AA i KK nie ma on tutaj w 90% przypadków
ma za to AK i AJ które może sprawdzić, ja tutaj shipuję na turn

Odpowiedz
Cytat
Morfeusz2014

Dlaczego check na turn??? Dajesz mu za darmo oglądać river. Jak już chciałeś czekać to lepiej na river, a turn 1/2 , 2/3 pota.

Odpowiedz
Cytat
markos83

Pre gram 4bet,turn betuje 70%+.Betując turn można wrzucić na river resztę.

Odpowiedz
Cytat
Nathaniel886

To pewnie będę w mniejszości, ale ja tutaj na NL2 gram stackoff preflop, raczej nie 4bet, bo co mnie sprawdzi gorszego? JJ? Jakieś AK? Również nie powiedziałbym, że mocno ładuje na flopie. Sporo osób robi cbety za 2/3 puli, więc tutaj bet za pół pota, to nic strasznego. As played na pewno turnie stawiałbym za co najmniej 65% i na riverze w zależności od tego co by zrobił call albo bet.

Odpowiedz
Cytat
pawelplay Autor wątku
pawelplay

Ok, zgodzie się na turn błąd, powinienem to betować. Ale mam np. problem jeśli na turn nadal mam over parę a gość zamiast czekać betuje za 3/4 lub całą pule bo wydaje mi się ze rzadko maja tu cos gorszego, najczęściej jest to KK+.

Odpowiedz
Cytat
Nathaniel886

W tej konkretnej sytuacji jeśli kontynuowałby bet na turnie i to dość mocno, to może to być wyciąganie przez niego value trafionym setem.

Odpowiedz
Cytat
pawelplay Autor wątku
pawelplay

Czyli zgadzamy się mniej więcej. Dzięki za odpowiedzi.

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

4bet preflop. Bet turn i ship river. Daj mu popełnić błąd!

Odpowiedz
Cytat
masterxaz

NL2 izi 4bet i ew. raise 5bet, na tych stawkach nigdy nie zrzucałem pre QQ+/AK.

Odpowiedz
Cytat
adifanstal

Jest już co prawda dużo odpowiedzi, ale muszę wrzucić swoje 3grosze. Nie tak dawno sam wyszedłem z NL2 bijąc te stawki, więc coś tam wiem. Mianowicie masz rację z call'em pre-flop QQ. Przeciwnik najczęściej ma nutsy AA, KK, JJ, AK, rzadko coś gorszego, a gdy zrobisz 4-bet i dostaniesz all in' 5 bet to tak jak mówisz najczęściej będzie to KK, AA. Tutaj ludzie grają naprawdę tight i nawet 5-bet z AK nie jest taki oczywisty, częściej tylko sprwadziliby twój 4-bet.
Tyle teoretyzując, a patrząc na rozdanie, to rzeczywiście moim zdaniem bet turn i bet river. Jak sam pewnie czułeś, przeciwnicy nie bawią się w czekanie na NL2 z KK, AA, częściej by obrał linię po prostu bet fop + bet turn. Dobrze, więc czułeś, że jesteś tu do przodu. Dodam, że mógłbyś w niektórych przypadkach uzyskać sprawdzenie od nietrafionego AK, ludzie tak grają niektórzy NL2.

Odpowiedz
Cytat