Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QQ NL2

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
290 Wyświetlenia
aleasy77

Kolejne rozdanie vs limper (tym razem na full ring). Ja osobiście nie przepadam za gościami, którzy open limpują bądź sprawdzają jak ktoś przebije wszystko jak leci (za często im dochodzi wtedy). Preflop oczywiście otwieram, dostaje dwa calle. Na flopie z overparą c-betuje, button sprawdza. Na turnie znowu uderzam i ponownie call. Na river mam nieco dylemat, bo zastanawiałem się co gorszego sprawdzi mój bet, więc postanowiłem poczekać i dostaję pot size bet od "sprawdziciela". Po tym jego zagraniu pasuję. Jak wy byście to rozegrali?
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/20966120_A0AE6C3672

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
wg123

Masz jakieś info o przeciwniku? Bo taka linia imo nie ma wiele sensu. Uzupełniają się jedynie JTs i JJ. Rozsądny gracz powinien moim zdaniem sety i ewentualne 76s raisować wcześniej. A jest trochę busted FD, więc ja bym się zastanowił nad x/c rivera.

Przy takim rangu mielibyśmy equity na call:

Stół: T♦5♣8♣ 4♠ J♥
       Equity  Wygrana  Podział
UTG+2  35.71%   35.71%    0.00% { QsQc }
BU     64.29%   64.29%    0.00% { JJ, JTs, 76s, AcKc, AcQc, KcQc, AcJc, KcJc, QcJc, AcTc, Tc9c, 9c8c, 8c7c }

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Wiem, że przeciwnik rozgrywa wiele układów preflop, jak coś trafia to daje małe bety postflop. Możliwe, że tak zagrał też z busted flush draw tak jak mówisz.

Odpowiedz
Cytat
krychak

Ch/call rivera, żeby miał szansę zablefować z busted flushdrawem. Drugą opcją jest thin valuebet od AT-QT, J9 i fold do reraisa. Check fold jest bez sensu, bo flushdraw nie wszedł, a OESD tylko jeden.

Odpowiedz
Cytat