Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Qq Nl2

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
199 Wyświetlenia
Zeinabel

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]SB$4.53:///////;BB$2.00:///////;UTG2$1.76:///////;MP1$2.15:///////;MP2$3.96:///////;MP3(Hero)$2.18:///////;CO$2.00:///////;BU$1.86:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with Q:s, Q:d.
CO posts deadblind, UTG2 posts deadblind, UTG2 checks, MP1 folds, MP2 raises to $0.04, Hero raises to $0.14, 2 folds, SB raises to $0.51, 3 folds, Hero calls $0.38.

Flop: ($1.14) 6:h, 3:d, T:s (2 players)
SB checks, Hero checks.

Turn: ($1.14) 8:c (2 players)
SB bets $0.60, Hero calls $0.60.

River: ($2.34) 9:s (2 players)
SB checks, Hero checks.

Final Pot: $2.34.

Results follow:

Hero shows a pair of queens(Qs Qd).
SB shows high card ace(Ac Ks).

Hero wins with a pair of queens(Qs Qd).

Dobrze czy czegoś brakuje? Value raczej nie miałem, wyglądało mi to strasznie na seta.

3 odpowiedzi
Wolandooo

Jak rozumiem, przeciwnik jest dla ciebie nieznany. Preflop grasz prawidłowo, wykonujesz 3bet z QQ w dobrej wysokości. SB robi jednak 4bet przebijając Cię aż do $0,51. To nie jest żadna zasada, ale kiedy obserwowałem stoły NL2 to zauważyłem, że ludzi grają trochę niestandardowo - o tym może napiszę po ocenie, bo jestem ciekaw waszych opinii. Tutaj preflop musisz dołożyć $0,38 do puli $0,76, masz odds 2-1. Wg mnie tutaj zależy dużo od Twoich readów, bo w normalnej sytuacji jest to fold. Standardowy gość robi takie przebicie z JJ+, AK. Wygląda to tak:
Equity Wygrana Remis Zagubiona Ręka
Gracz 1: 47,366% 45,788% 3,157% 51,056% QsQd
Gracz 2: 52,634%51,056% 3,157% 45,788% JJ+, AKs, AKo
Na flopie najprawdopodobniej przeciwnik nic nie trafił, podobnie Ty, dobry check behind. Na turnie spada ponownie karta, która pewnie mu nie pomogła. Gra opóźnionego cbeta, ale wygląda on trochę weak, dlatego call jest dobrą opcją. Tutaj w ogóle set jest mało prawdopodobny - czy przebijałby tak z 22-TT preflop? Na river spada znowu raczej blotka, straight jest możliwy, ale wątpliwy u villaina. Jego check sygnalizuje tu słabość, dlatego można było tu odpalać value beta w 2/3 puli, bo Twoja ręka jest najprawdopodobniej najlepsza. Check behind w sytuacji, kiedy nie wiesz do końca na czym stoisz, albo kiedy widziałeś go jak tak slowplayował monstera jest ok.

Wracając do tematu QQ. Otóż ostatnio przeanalizowałem moją bazę rąk z czasów NL2 na P*. Doszedłem do wniosku, że tam bardzo agresywnie rozgrywałem QQ i traktowałem ją na równi z AA/KK. Mnóstwo ludzi gra tam tak: jeśli mają AA/KK, to przebiją Cię nisko, z kolei kiedy mają AK/JJ to ładują przebicie 3x. Zaobserwowaliście coś podobnego, czy tylko ja trafiłem na takich przeciwników?

kempesKGB

z tego co widzialem na NL2 na P* to nie tylko preflop ale generalnie prawie zawsze min raise oznacza sile, bardzo czesto nuts/monster - AA/KK to wlasnie ta kategoria preflop i nieudolna proba slowplayu preflop w stylu "mam najlepsza reke startowa zminraisuje zeby mi nikt nie uciekl"
za to normalne raisy to takie "wy**** wszyscy" czyli cos, co opisywal Harrington - strach przed zobaczeniem flopa bo spadnie overkarta i nie wiadomo co robic
za to 4bety to w wiekszosci przypadkow AA/KK bo random rece to raczej shove

rusher88

Nigdy nie gralem na NL2 wiec nie moge nic o tych stawkach powiedziec. Jedyne co mi przychodzi do glowy, to fakt, ze rozne ciekawe rozdania z NL2 ocenialem :). Tak czy tak tutaj Hero musi sie zdecydowac czy isc na stacki preflop, czy spasowac reke. Trzeciej opcji nie ma. Call na preflopie bedzie w longrunie EV-, bo musimy sie skladac na jakikolwiek bet na flopie. W innym wypadku mozemy pchac stacka przed flopem.