Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QQ Nl2

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
338 Wyświetlenia

$0.01/$0.02 No Limit Hold'em - 5 players

UTG: $1.72
CO: $4.26
Hero (BTN): $2.04
SB: $3.06
BB: $1.76

Pre Flop: ($0.03) Hero is BTN with Q :heart: Q :spade:
UTG raises to $0.08, 1 fold, Hero raises to $0.28, 2 folds, UTG calls $0.20

Flop: ($0.59) 3 :diamond: A :diamond: A :club: (2 players)
UTG checks, Hero bets $0.38, UTG calls $0.38

Turn: ($1.35) J :diamond: (2 players)
UTG checks, Hero checks

River: ($1.35) 6 :spade: (2 players)
UTG bets $0.32, Hero calls $0.32

Przeciwnik 74/53, af 3.9. Na flopie poprawny c-bet? Bo jednak mógł mi nie uwierzyć w A. Na turn po skompletowaniu drawa i jego call na flopie check by kontrolować pot. Na river call dlatego że jego bet za 1/4 pota wydał mi się słaby i gdyby miał A lub kolor raczej rozegrałby to bardziej agresywnie.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
kNoq001

podawaj probke a najlepiej wklejaj popup przeciwnika bo samo vpip pfr i af nie wiele nam mowi o jego grze postflop

na flopie postaraj sie odpowiedziec po co cbetujesz? co chcesz osiagnac tym zagraniem

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Na flopie c-bet ponieważ chce wyrzucić jego słabsze ręce typu niższe pary, Kx, Qx które są w jego zasięgu callowania.

Odpowiedz
Cytat
Kutti00

Wydaje mi się, że słabszych rąk nie powinieneś chcieć wyrzucać tylko ciągnąć od nich value :P

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

Napisane przez Kutti00
Wydaje mi się, że słabszych rąk nie powinieneś chcieć wyrzucać tylko ciągnąć od nich value :P

dokladnie

to jest bardzo duzy leak w mysleniu, wywalanie slabszych rak nie powinno byc Twoim zadaniem (nie w takim spocie) bo jaki ma sens ich wyrzucanie? skoro sa slabsze to chcemy aby placily a nie foldowaly wiec betujemy dla value od slabszych rak

patrzac na jego vpip + fold to cbet on na pewno calluje kazde pp/drawy wiec cbet flop jest jak najbardziej ok bo robimy go dla value
na turnie wbija flush czyli czesc jego rangu tutaj trafia, dodatkowo pp pewnie folduja a wielu Jx nie ma w rangu wiec check i kontrola pota jest ok
na river najczesciej takze calluje ze wzgledu na sizing, dostajemy fajne oddsy a fisz czasem pokaze Ci tutaj przyspazzowane 77

pozdro

Odpowiedz
Cytat
erefkey

knoqqu a co sądzisz o shipie na turnie ?

Koleś gra mase rąk, więc na pewno w jego rangeu są Ax i drawy ale to nie jest jego jedyny zasięg, często też będzie miał jakieś brodwaye w stylu KdTx, Td9x i myśle, że nigdy ich nie odpuści widząc, że ma flushdrawa poprostu spazznie już na turnie.

Co o tym myślisz ?

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

wrzuc mu te broadway z fd vs wszystkie Ax/flushe i sprawdz czy masz tam shipa, jak na moje jest bardzo daleko do tego

Odpowiedz
Cytat