Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] QQ nl2

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
228 Wyświetlenia
voult1

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]MP3$2.10:///////;CO$1.60:///////;BU$0.74:///////;SB$2.00:///////;BB (Hero)$1.92:///////;MP1$1.47:///////;MP2$0.78:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with Q:c, Q:h.
CO posts deadblind, 2 folds, MP3 calls $0.02, CO checks, 2 folds, Hero raises to $0.14, MP3 folds, CO calls $0.12.

Flop: ($0.31) 5:s, 6:d, 7:h (2 players)
Hero bets $0.30, CO raises to $0.60, Hero folds, CO gets uncalled bet back.

Final Pot: $0.61.

W tego typu rozdaniach mój bankroll cały czas topnieje:> bo nie wiem jak je odpowiednio rozgrywać kiedy mogę grać dalej a kiedy nie. Jak dla mnie kiedy dostaje raise to jest to oznaka iż ma coś konkretnego( szczególnie iż gram bez statów) two pairs, trafił seta, OESD). Juz parokrotnie przy raise grałem all in lub dochodziłem do showdawnu ale niestety w większości w takich wypadkach nadziewałem się na sety najczęściej. Przy braku raise albo agresji też zdarzało sie iż gość mi pokazywałm na końcu sety - ale to już chyba bed beat
Pozdrawiam

4 odpowiedzi
Huricano

Biorąc pod uwagę pieniądze które już zainwestowałeś to będąc 100bb będziesz miał coinflipa na ogół. Im mniejszy jego stack tym łatwiej to pushować. Staty i ready by się przydały czy on tu lubi minraisnąć OESD utworzone z pary na ręcę bądź para+OESD, a Tych drugich jest mnóstwo na tym boardzie, no i jeszcze 99 albo TT w jego range Cię troche poprawi.

Jeśli chcesz grać bet/fold co imo jest dobrym rozwiązaniem na NL2 to niżej cbetuj tak 2/3 puli.

matektrooper

Powinieneś się poważnie zastanowić nad rozpoczęciem używania statów, gdyż w takich sytuacjach wydają się niezbędne. Z każdym OESD i z każdym pocketem niższym od Twojego (oprócz setów, rzecz jasna) jesteś ahead, ale czy warto to pushować (bo poza foldem innej opcji tutaj nie ma), to już zależy od calling range i agresji przeciwnika. I nie zapominaj o tym, że nawet jeśli trafił coś konkretnego, to nie znaczy że ma lepiej od Ciebie :), tylko że bez statystyk nie da się powiedzieć z czym on tutaj raisuje flopa.

Thorek

Witajcie.

Huricano nie rozumiem, jak wielkość stacków ma się do coin flipów? Anyway raise na preflopie prawidłowy dobrze dobrany do ilości limperów i braku pozycji. Cbet flop jest naturalną konsekwencją gry na preflopie, jednak pamiętaj, że postflop betujemy w zakresie 2/3 - 3/4 puli, także bet w pulę jest błędem. Anyway na unka jest to bet/fold. Bez readów nie masz tutaj podstaw do stack off z parą.

Pozdrawiam.

Huricano

Napisane przez Thorek
Witajcie.

Huricano nie rozumiem, jak wielkość stacków ma się do coin flipów? Anyway raise na preflopie prawidłowy dobrze dobrany do ilości limperów i braku pozycji. Cbet flop jest naturalną konsekwencją gry na preflopie, jednak pamiętaj, że postflop betujemy w zakresie 2/3 - 3/4 puli, także bet w pulę jest błędem. Anyway na unka jest to bet/fold. Bez readów nie masz tutaj podstaw do stack off z parą.

Pozdrawiam.

Źle się wyraziłem.
Chodzi o to, że im gość ma mniejszy stack tym mniej Equity potrzebuje hero aby grać o wszystko ze względu na dead money. Jeśli będą 300bb deep hero musi mieć prawie 50%eq żeby się stackować. Tutaj hero wrzuca 1,16 do puli 3,2 więc potrzebuje 36% equity na stack off, a dając villainowi ręce takie jak 44, 88 i wszystkie para+OESD (np. 87,64) będzie miał około 40% więc w tym sensie coinflip chociaż ogólnie jest underdogiem :D Ale pokręciłem:)

Co nie zmienia faktu, że bez readów nie chce się tu stackować i bet/fold uważam za optymalny, ale gdyby villain miał 1$ w stacku to imo fold jest zły...