Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] QQ nl2

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
256 Wyświetlenia
michal765
PokerStrategist

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]UTG1$1.52:///////;UTG2$1.88:///////;MP1$1.89:///////;MP2$2.00:///////;MP3$2.06:///////;CO$1.98:///////;BU$1.81:///////;SB (Hero)$2.00:///////;BB$2.32:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with Q:h, Q:d.
5 folds, CO raises to $0.06, BU calls $0.06, Hero raises to $0.24, BB folds, CO calls $0.18, BU calls $0.18.

Flop: ($0.74) A:s, 9:s, 4:h (3 players)
Hero checks, CO bets $0.74, BU folds, Hero folds, CO gets uncalled bet back.

Final Pot: $0.74.

Gracz miał vpip20/pr16, drugi 47/0. Powinienem był cbetować? As na stole i draw do koloru przekonały mnie do nie inwestowania już w tę rękę.

4 odpowiedzi
DelPiero8813
PokerStrategist

Jak już 3betujesz preflop to MUSISZ postawić Cbet na flopie. Bardzo ładnie wpisujesz się w tego A, więc tym bardziej Cbet. To że leży draw do koloru to na to ja bym nie patrzył, mało kto angażuje się w 3betowane pule licząc na kolor. Czyli dla mnie to flop cbet/fold w razie przebicia.

deq69
Oldschool Grinder

witam
niestety gramy bez pozycji i mamy 2 przeciwników, zagrałbym tak samo na tym stole, betem izolujemy się tylko na lepsze ręce.
Pozdrawiam

rusher88
PokerStrategist

Napisane przez DelPiero8813
Jak już 3betujesz preflop to MUSISZ postawić Cbet na flopie. Bardzo ładnie wpisujesz się w tego A, więc tym bardziej Cbet. To że leży draw do koloru to na to ja bym nie patrzył, mało kto angażuje się w 3betowane pule licząc na kolor. Czyli dla mnie to flop cbet/fold w razie przebicia.

Hey!

nie wiem wlasnie, skad takie pomysly sie biora, jak fakt, ze TRZEBA cbetowac w 3betowanych spotach, bo NIE TRZEBA, czasami to nawet nie powinno sie tego robic!

Preflop lekko mocniej, bo jestesmy OOP, a na flopie trzeba troche ruszyc glowa i przemyslec co sprawdza nasz cbet -> FD, AX najczesciej + u fisha cos jeszcze moze tu callowac. Ale CO nie bedzie loose callowal. Do tego kombinacji FD jest malo, bo A:s lezy na stole. Stad 1 mysl: check... ale... skoro BU nas calluje dosc loose, bo jest fishem, a CO czesto folduje, to kiedy cbetujemy ten flop mamy czesto dosc jasna sytuacje, szczegolnie jesli mamy wymierne staty CO. Jesli on zagra fold, a BU call, to tragedii nie ma, jesli CO zagra call, BU zagra [cos], to raczej CO ma tu ( przy normalnym AF! ) drawa/srednia reke, bo majac fisha za soba, a na rece AK/AQ/sth raczej by przebijal... koniec koncow na riase od CO trzeba sie zawsze skladac.

majac jakis plan + rozeznanie sytuacji w ten sposob, mozna cbetowac, ale to sie tez wiaze z kombinowaniem na turn, stad c/f bledem nie jest na tym limicie.

M4cko
PokerStrategist

Napisane przez rusher88
nie wiem wlasnie, skad takie pomysly sie biora, jak fakt, ze TRZEBA cbetowac w 3betowanych spotach

Już wiem ;)
Czasami robię sobie notatki na papierze, takie luźne czy to z artów czy z analizy rąk. Ostatnio trochę tego się nazbierało + większość rzeczy z tego była już dla mnie oczywista, więc musiałem je przeredagować.
Znalazłem taki kwiatek:

Nie postawienie cbetu w 3 betowanej puli jest sporym leakiem

Takie zdanie wysnuł jeden z trenerów podczas analizy jakiejś ręki. Dochodzę tutaj do ciekawego wniosku. Mianowicie, trenerzy w ogomie rąk które oceniają, czasami piszą pewne zdania z jakimiś błędami. Czasami też wygłaszają zdania które brzmią dość ogólnikowo jak powyższe (ofc w opariu o rękę).
Gracze mogą zapomnieć, że poker to gra sytuacyjna gdzie każda ręka jest traktowana indywidualnie, stąd trzymanie się sztywnych reguł nie ma sensu.
Ot i cały problem ;)
Pozdrawiam