Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QQ nl16

6 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
197 Wyświetlenia
dawidores

Poker Stars, $0.08/$0.16, $0.04 ante No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

CO: $16.68 (104.3 bb)
Hero (BTN): $26.80 (167.5 bb)
SB: $20.31 (126.9 bb)
BB: $27.41 (171.3 bb)
UTG: $44.86 (280.4 bb)
MP: $33.56 (209.8 bb)

Preflop: Hero is BTN with Q Q
UTG calls $0.16, MP raises to $0.64, CO folds, Hero calls $0.64, SB folds, BB calls $0.48, UTG calls $0.48

Flop: ($2.88) 5 2 T (4 players)
BB checks, UTG bets $0.96, MP folds, Hero raises to $3.29, BB folds, UTG calls $2.33

Turn: ($9.46) K (2 players)
UTG bets $2.08, Hero calls $2.08

River: ($13.62) 5 (2 players)
UTG bets $8.80, Hero calls $8.80

Results: $31.22 pot ($1.40 rake)
Final Board: 5 2 T K 5

Spoiler

Hero mucked Q Q and lost (-$14.85 net)
UTG showed 5 J and won $29.82 ($14.97 net)

EP: 68/24 Afq: 38/60/62 h:42
MP: 24/19 raise limpers 17% h: 991

pref: tylko dokladam chce fisha w puli i jednoczesnie nie izolowac sie na top range u MP choc jego fold to 3b wynosi 56% wiec moglbym w sumie 3b dla value
F: raisuje jego under bet, nieco ponad x3 poniewaz flop jest bardzo suchy, jednak z racji ze gra bardzo szeroko i ze tu betuje (czyli sie zahaczyl) powinienm raisowac wiecej bo on czesto nie zrzuci a nie chce zobaczyc over karty na dalszych streetach...
T: do tych oddsow calluje cizko mi ocenic co on moze miec ale na pewno tez duzo smieci przy takiej linii tez jest
R: czy to powinien byc fold zawsze? jakos nie potrafilem zrzucic na niego...

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
techn9nepl

witam !

ja bym się zastanowił nad turnem ... jeżeli on donk/calluje flopa to dałbym mu właśnie jakąś słabą parkę. Czy zagrałby tak A3/A4 ? czy grałby tak słabo seta na turnie ?

Jeżeli grałbym call, to R również zagrałbym call. Ale sam chyba dowaliłbym push na T ... Przy takim image, jaki gość ma, nie za bardzo bawiam się tego K na turnie. Ale mogę się mylić i czekam na opinie ; )

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
erefkey

ja pre widziałbym to tak, że ten reg może sobie tak izolować fisha właściwie z wszystkim więc grałbym takiego min 4b x2 bo fish i tak callnie, budujemy pota i gramy hu z fishem

o postflopie sie nie wypowiem, bo nie jestem pewny, na pewno zwracałbym uwagę na jego poprzednie rozdania niż same staty z 42rąk, poza tym to jest 3betowana pula i jesteście na deepach i osobiście chyba bym foldował ten river :deadhappy:

Odpowiedz
Cytat

to nie jest 3betowana pula, fish limpuje, MP go izoluje, a hero zamiast 3betować calluje przez co do gry wchodzi jeszcze BB

więc mamy gre w 4wayu z QQ co chyba nie jest sytuacja do ktorej chcielismy doprowadzic :P

a później to już konsekwencje takiego zagrania pre i zgadywanka co przeciwnik może tak zagrać mając na niego 42 ręce

:spit:jeszcze teraz zauwazyłem, że fish z którym chciałeś grać miał 280bb i nie 3betowałeś go z QQ :rolleyes:

Odpowiedz
Cytat
xbibol

Ogólnie zgadzam się z większością, również wolałbym 3betować pre, ale call żeby zatrzymać fisha też wydaje się być spoko, problem w tym ,że zrobił się z tego multiway pot, a QQ nie gra dobrze w takich spotach.

Nie wiem dla czego chcesz raiseować ten flop - super such, masz over parę i skoro fish betuje to czemu nie pozwolić mu na to? Najpierw piszesz, że nie chcesz 3betować pre żeby nie izolować się na top range, ale tak naprawdę to byłaby łatwa sytuacja, bo reg jesliby zagrał 4beta, to masz easy fold - on tam nigdy nie będzie miał nic słabszego, biorąc pod uwagę fisha w puli. A następnie raiseujesz flopa bo boisz się over kart. Trochę bez sensu.

Jedyny powód do raise to niski sizeing donka fakt, że wyrzucisz callerów i najprawdopodobniej zostaniesz w puli z fishem. I jeśli taki byłby powód raise, to rozumiem.

Turn, spoko. Spadła over karta, nie masz już pewności, że masz najlepszą rękę, więc chcesz kontrolować pulę.

River to powinien być fold, poatrz na sizeingi, flop niski donkbet i call - zahaczył się i nie odpuści, zwłaszcza, że uzbierał dużo kasy, to se może sprawdzać bo i tak nie jego kasa, to co mu zależy - a może coś trafi... Turn znów niski sizeing, opcje są dwie po donk/call flop i kolejny niski donk turn, to albo trafił cokolwiek na flopie i nie chce się poddać jak pisałem wcześniej, albo ma nuts już od flopa i chce wyciągnąć jak najwięcej kasy, tylko nie wie jak. Za to sizeing na River raczej nie pozostawia wątpliwości. O ile wcześniej jego bety to ok 1/3-1/4 pot to na river gra już ok. 65% pot!

Dwie rzeczy przemawiają za foldem na river: 1. sizeingi, 2 nie poddał się na flopie i ponownie donkował turn, wiec nie mógł mieć totalnego nic, a ty od turna masz tylko drugą parę..

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

siema

dla mnie to jest ez 3bet pre, siedzisz na toprangu, reg bedzie izolowal mega luzno a w dodatku jestescie deep
jak zostajesz wtedy w HU z fiszem to spot wyglada zupelnie inaczej

asplayed
raise flop jest ok opcja, chcemy wywalic dwoch graczy z equity i zostac tak na prawde HU z fiszem bo multiway na turnie nam nie sprzyja
ryba jak ma tutaj TP czy nawet 2nd parke to zawsze callnie ten raise i to on jest naszym targetem
turn wbija kolejna karta ktora jest over do jego TP/2nd parek
raise w tym momencie pompuje nam juz ogromnego pota + mozemy sie juz tutaj izolowac na mocny range wiec wole callnac i dac mu walnac river
co do rivera to on znacznie zwieksza sizing jak juz zostalo zauwazone, dodatkowo nie ma w tym spocie bustodrawow, Tx nie powinno tak betowac tak samo jak jakies 3rd parki
problem w tym, ze on sobie moze ubzdurac, ze ta karta jest scary i zamienia slabe sd value w blef ale na razie mamy tylko 40 handow wiec ciezko oceniac agresje dlatego pewnie fold > call aczkolwiek widywalem w takich spotach rozne smieci

pozdro

Odpowiedz
Cytat