Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Qq Nl10

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
134 Wyświetlenia
wisnia1212
Oldschool Grinder

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]SB$12.92:///////;BB$41.69:///////;UTG1 (Hero)$10.00:///////;UTG2$5.11:///////;MP1$10.60:///////;MP2$9.04:///////;MP3$11.56:///////;CO$2.85:///////;BU$4.54:///////;[/tg]

Preflop: Hero is UTG1 with Q:h, Q:c.
Hero raises to $0.40, 6 folds, SB calls $0.35, BB folds.

Flop: ($0.9) 5:s, 9:d, 6:c (2 players)
SB bets $0.43, Hero calls $0.43.

Turn: ($1.76) 5:c (2 players)
SB bets $0.84, Hero calls $0.84.

River: ($3.44) 8:d (2 players)
SB bets $2.45, Hero calls $2.45.

Final Pot: $8.34.

Preflop standardowe otwarcie, jego call open wskazuje na 22-JJ, AJs, AQs, AJo, AQo, KQs, KQo (mniej więcej).

Spada niski flop, donk bet w połowę puli raczej oznacza słabą made hand niż seta przy jego x/r 9%, ale może to jakiś dziwny slowplay. Oceniam jego range na 55-JJ (może jeszcze jakieś AJs+) przy którym jestem z przodu. Raise nie ma chyba sensu więc gram call.

Na turnie spada dobra dla mnie karta, bo blokuje kombinacje jego setów, po drugim donk becie raczej zostają mu tylko 55-JJ.

Na river spada bardzo słaba dla mnie karta, 88 złapało seta a 77 strita, dość mocny sizing wskazuje że nie ma raczej TT lub JJ.

Szkoda że dopiero teraz jestem taki cwany :f_cry:

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Gomez224
PokerStrategist

Na flopie i turnie jest ok, grasz tutaj pot control. River to już wydaje mi się że jesteś z tyłu a sizing tylko o tym wskazuje że on to robi 4 value. Poza tym jego Agg Freq spada i na river jest bardzo niska stąd wniosek że on ta ma grubo. Poza tym niski WTSD i wysoki W$SD powinny dać do myślenia ;). River to jest dla mnie fold. Bijesz tak naprawdę tylko TT-JJ i blefy.

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Siema.

Powiem to tak, vs UTG, patrzac na pozycje z ktorej on callowal, to mysle ze na river taki sizing, to raczej zawsze valuebet, szczegolnie jak on nie robil tego insta, tylko na chwile sie tam zatrzymal. Po prostu Twoje calle wygladajac tutaj na OvP, a czasami sety, jesli on widzi jakies srendie/niskie PP u Ciebie w range ( nie wiem jak grasz ). Anyway, watpie po prostu, ze taki garcz, chce Cie zrzucic z UTG range, ktore callowalo tu 2x i stad nagle ciagnie sizing w gore, aby generowac FEq.

Odpowiedz
Cytat