Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] QQ nl10

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
194 Wyświetlenia
Masakrator

Hand converted with online PokerStrategy hand converter:

Known players:
[tg]MP3$10.80:///////;CO$1.20:///////;BU$6.90:///////;SB$9.90:///////;BB$10.00:///////;UTG1$3.45:///////;UTG2$2.00:///////;MP1$3.50:///////;MP2$2.80:///////;[/tg]
$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (9 handed)

Preflop: Hero is BB with Q:c, Q:s.
2 folds, MP1 calls, 4 folds, SB raises to $0.15, Hero raises to $0.50, MP1 folds, SB calls.

Flop: (26.00 SB) 8:d, 8:c, T:c (2 players)
SB checks, Hero bets $1.20, SB calls.

Turn: (37.00 BB) 9:c (2 players)
SB checks, Hero bets $3.20, SB calls.

River: (101.00 BB) A:d (2 players)
SB checks, Hero checks.

Final Pot: 101.00 BB.

Results follow:

Hero shows two pairs, queens and eights (Q:c Q:s)
SB shows a pair of eights (K:s J:s)
Hero wins with two pairs, queens and eights (Q:c Q:s).

co robic na river? o przeciwniku nie wiem nic, bo dopiero co sie dosiadlem

3 odpowiedzi
Thorek

Blad na preflopie. Powiedz mi ile bys podbil, gdyby SB tylko zlimpowal. Mniemam ze 6BB, wiec dlaczego grasz mniej w momencie kiedy on podbija? Wartosc 3x bet przeciwnika dziala tylko wtedy, kiedy przeciwnik zabetuje prawidlowo, a nie minibeta zagra. Tutaj po prostu to ignorujesz i traktujesz jego bet jako 2 limperow, czyli podbijasz do 7BB. Na flopie znowu blad. Co mial oznaczac ten bet w pule. Betujemy w zakresie 2/3 - 3/4 - rusher juz robil mnostwo wykladow czemu betowanie w pule to zuooo :). Na turnie ten sam blad. Na riverze masz prosta decyzje. Musisz sobie odpowiedziec co sprawdzi twojego ewentualnego beta i co z tych rak bijesz. Jezeli gosciu drawowal i nie skompletowal ukladu to i tak nie sprawdzi twojego beta. Jezeli masz tripsa/kolor/strita/pare asow to i tak nie wyrzucisz go z rozdania, a narazisz sie na ewentualny check/raise. Ewentualnie co mozesz bic i cie sprawdzic to Tx lub JJ, ale to malo prawdopodobne. Wiec jaki sens w tym przypadku mialby bet na river?

Masakrator Autor wątku
Masakrator

ten konwerter zle konwertuje. SB zrobil min beta, ja go zraisowalem do 60c, wiec w zasadzie, tyle samo ile bym podbil gdyby tylko wszedl

Thorek

A faktycznie, tak samo z betem SB. Nie zlicza tego co juz sie ma. Jako pracowonik PS nie powinienem tego mowic, ale ten konwerter jest do.. a zreszta nie powiem :P. Fakt jest taki, ze przystosowali go do FL nie myslac w ogole o NL. A juz nic mnie bardziej nie denerwuje niz zliczanie tej buli w blindach ;/.