Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QQ i raise mokrym flopie.

6 Posty
3 Użytkownicy
5 Reakcje
544 Wyświetlenia
elemeledutki11
Poker Player

partypoker - $0.25 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 4

BB: $43.96
UTG: $25.67
UTG+1: $25.00
MP: $34.13
MP+1: $25.89
Hero (CO): $25.35
BTN: $32.66
SB: $29.20

SB posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: (pot: $0.35) Hero has Q♦ Q♠

fold, fold, fold, fold, Hero raises to $0.85, fold, SB calls $0.75, fold

Flop: ($1.95, 2 players) 6♥ 4♥ 7♦
SB checks, Hero bets $1.39, SB raises to $3.71, Hero calls $2.32

Turn: ($9.37, 2 players) T♣
SB bets $5.00, fold

SB wins $13.91

Pewnie info o przeciwniku dużo by tu pomogło, niestety nie mam takowego.
Wiem tylko, że to reg: 21/20 3bet: 6

Fold na flopie chyba trochę słaby, bo drawy i niższe pockety mogę też raisować. Raise flop? Ale co jak dostaniemy reraise?

Co na turnie? Fold?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
B3DNAR3K
PokerStrategist

po co cbet na takim flopie ??? ten flop tak samo wpada w jego range jak wcale więc gdy zabetujemy to albo dostaniemy fold albo raise , skoro piszesz że reg to reg może to wykorzystać (strukturę tego flopa) i od czasu do czasu z AIREM raisenać dla balansu i dodatkowego value , jest też masa semiblefów u rega dobrze na nas grajacych , więc ja folduje na flopie jeżeli nie wybierasz się z calldownem (chociaż to też do dupy opcja ;) )do rivera przynajmniej albo stackowaniem od razu ...

na rega gram X z pozycją i paczam co dalej i łapie blefy

Odpowiedz
Cytat
Antares404
PokerStrategist

Jeżeli callujesz raise na flopie, to musisz też callować tego turna. On tak gra sety dwie parki strity fd.. plus jest taki, że nie masz Qh. Na turnie spada nie najgorsza karta, jedynie 89 się uzupełnia. Ale zobacz jego sizing, czy gotowy układ grałby na takim boardzie za nieco ponad połowę puli? Moim zdaniem betowałby wyżej. Dlatego ja callując tego flopa callowałbym również turna.

Natomiast jeśli nie chcesz wpędzać się w trudne spoty vs unk raiseujący Cię na tak mokrym i wpadajacym w jego range boardzie, to po prostu folduj do tego raise'a. Na pewno będzie to lepsze rozwiązanie, niż callowanie i foldowanie na większości turnów.

Odpowiedz
Cytat
elemeledutki11 Autor wątku
elemeledutki11
Poker Player

Napisane przez B3DNAR3K
po co cbet na takim flopie ??? ten flop tak samo wpada w jego range jak wcale więc gdy zabetujemy to albo dostaniemy fold albo raise , skoro piszesz że reg to reg może to wykorzystać (strukturę tego flopa) i od czasu do czasu z AIREM raisenać dla balansu i dodatkowego value , jest też masa semiblefów u rega dobrze na nas grajacych , więc ja folduje na flopie jeżeli nie wybierasz się z calldownem (chociaż to też do dupy opcja ;) )do rivera przynajmniej albo stackowaniem od razu ...

na rega gram X z pozycją i paczam co dalej i łapie blefy

Ciekawe rozwiązanie, zwykle automatycznie na mokrych flopach robię cbet ale może faktycznie niepotrzebnie.

Napisane przez Antares404
Jeżeli callujesz raise na flopie, to musisz też callować tego turna. On tak gra sety dwie parki strity fd.. plus jest taki, że nie masz Qh. Na turnie spada nie najgorsza karta, jedynie 89 się uzupełnia. Ale zobacz jego sizing, czy gotowy układ grałby na takim boardzie za nieco ponad połowę puli? Moim zdaniem betowałby wyżej. Dlatego ja callując tego flopa callowałbym również turna.

Natomiast jeśli nie chcesz wpędzać się w trudne spoty vs unk raiseujący Cię na tak mokrym i wpadajacym w jego range boardzie, to po prostu folduj do tego raise'a. Na pewno będzie to lepsze rozwiązanie, niż callowanie i foldowanie na większości turnów.

Faktycznie, słabo to wygląda - callować, żeby zaraz sfoldować. Przyjęłam, pewnie nieprawidłowe(?), założenie , że częściej na turnie zrobi check.

Odpowiedz
Cytat
elemeledutki11 Autor wątku
elemeledutki11
Poker Player

Napisane przez Antares404

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K
PokerStrategist

Antares skad wiesz jak i z czym on tak gra ??? jeżeli balansuje sizingi to bedzie można łatwo go rozczytać ,
narazie dla mnie ten bet za równe 5 wyglada tak idiotycznie że aż zachęcająco aby callować dalej tylko po co ??? żeby foldować na niewygodnych kolorach /str ???

Odpowiedz
Cytat