Jednym z głównych celów moich analiz jest to aby wyłapać błędy w moim własnym myśleniu, więc bardzo dziękuję weirdowi i wszystkim innym za zwracanie uwagi, jeżeli coś wydaje się błędne - tylko tak się czegoś nauczę. Rozpiszę się bardziej to może uda mi się zrozumieć czy i gdzie popełniam błąd.
Na flopie spodziewam się dostać tylko call od takiego rangu. Uważam, że ręce typu AQo będę tutaj foldowane u regularsa ponieważ są za słabą ręką (sam również nie calluje takich rąk). Najsłabszą rękę którą widzę tutaj w callu u rega to AJs z BDFD, czasami może KQo jeżeli jej nie light 4-betuje preflop ze względu na najlepsze blokery.
Stół: 9♦T♠T♣
Equity Wygrana Podział
MP2 68.21% 67.92% 0.29% { QdQc }
MP3 31.79% 31.50% 0.29% { 99-66, ATs-A9s, KTs, QTs+, JTs, T9s, 98s, AdQd, AsQs, AcQc, KdQd, KhQh, KcQc, AdJd, AsJs, AcJc, KdJd, KhJh, KcJc, KQo, QJo }
Na turnie spodziewam się, że większość regów nie sprawdzi już drugi raz z żadną czwartą parą (88-66). Jeżeli chodzi o 9x to praktycznie wszystkie z nich mają dwie pary lub lepiej kombo draw. A9s i 98s (bo ma tylko idiot end SD) myślę, że będzie grało najczęściej fold na tak mokrym boardzie po dwóch beczkach w 3-bet pocie. będąc trzecią parą. Spodziewam się, że sprawdzą mnie Jx które callowały flopa z BDFD czyli AJs, KJs ale nie ma ich dużo. Na taki zasięg który według mnie powinien odpowiadać większości regów mamy tutaj 42% equity. Nawet dając mu te A9s, 98s dalej nie mamy valuebeta. W którym momencie popełniam więc błąd, jeżeli w ogóle?
Stół: 9♦T♠T♣ J♥
Equity Wygrana Podział
MP2 42.99% 39.81% 3.17% { QdQc }
MP3 57.01% 53.84% 3.17% { 99, ATs, KTs, QTs+, JTs, T9s, AdQd, AsQs, AcQc, KdQd, KhQh, KcQc, AdJd, AsJs, AcJc, KdJd, KhJh, KcJc, KQo, QJo }
Na riverze trójka nie zmienia sytuacji więc wyglądamy tak samo jak na turnie i mają miejsce te same założenia.
Napisane przez weirdcreep
Nie wierzę w to co przeczytałem wyżej
Na blindach mamy tu 3 uliczki value, b/b/b.
Rywal może mieć każdego Jx, easy shove river. My tu możemy dostać calldown od A9 czasami, czy nawet underparek, bo tak
Nigdy nie spodziewam się tutaj dostać call od undepary nawet już na turnie, skąd takie luźne założenia wobec średniego rega? Czy sądzisz, że rzeczywiście playerpool będzie callować tak luźno?
Napisane przez weirdcreep
Napisane przez Rekkin
Chodzi o to ze jx zrobi shove czy ze ja mam zrobic?
Jx nie odpusci nam, więc my mamy easy shove.
Jx jest tutaj z moich wyliczeń 11 kombinacji.