Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

qq bvb

16 Posty
7 Użytkownicy
11 Reakcje
979 Wyświetlenia
Rekkin

jak gracie river?

PokerStars Zoom No-Limit Hold'em, $0.10 BB (6 handed) - Converted at http://www.handhistoryconverter.com/

Button ($10.82)
SB ($21.39)
Hero (BB) ($11.70)
UTG ($10.55)
MP ($10)
CO ($10)

Preflop: Hero is BB with Q, Q
4 folds, SB raises to $0.30, Hero raises to $0.90, SB calls $0.60

Flop: ($1.80) 9, 10, 10 (2 players)
SB checks, Hero bets $1.14, SB calls $1.14

Turn: ($4.08) J (2 players)
SB checks, Hero bets $2.57, SB calls $2.57

River: ($9.22) 3 (2 players)
SB checks, Hero bets $2.55, SB calls $2.55

Total pot: $14.32 | Rake: $0.64

Results:

Spoiler

SB didn't show
Hero had Q, Q (two pair, Queens and tens).
Outcome: Hero won $13.68

Odpowiedz
Cytat
15 odpowiedzi
FoocuS

To musial by byc bardzo slaby przeciwnik, jesli szukac tu 3 sts value, zwazywszy na Turn, ktory juz jest dla niego scary. Ale jako ze, gracze nie udzielaja kredytu zaufania w 3betpot BB vs SB gram to samo, ale wszedzie sizing 50% puli.

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Flop: Gram valuebet za 1/2 od 9x, 3rd pair, SD. Myślałem również nad checkiem bo nie mamy 3 streetów value ale nie chcę mu dawać realizować za darmo equity i np. dać mu trafić overkartę. Myślę, że Twój sizing jest za wysoki i może spowodować, że przeciwnik nie sprawdzi tutaj z trzecimi parami na flopie.

Turn: Trzecie pary już nie sprawdzają, ja tutaj gram check-back ponieważ sądzę, że betem izoluje się na range który mnie biję i valuebetuje sam siebie. Nie chcę budować puli z tak słabą ręką. Według mnie nie mamy tam valuebeta i bet to chyba błąd.

River: Tutaj już na pewno nie betuję ponieważ jedyne gorszę ręce które może mnie sprawdzą to kilka kombinacji KJ. Spokojnie może mieć jakiegoś fulla albo tripsa którego slowplayuje. Gram check-behind i bet to według mnie ponownie błąd.

Odpowiedz
Cytat
Rekkin Autor wątku
Rekkin

Dzieki za odpowiedzi, niestety nie widac rysunkow

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Aby powiększyć kliknij prawym przyciskiem myszki na obrazek i wybierz opcję otwórz grafikę w nowej karcie. :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Rekkin Autor wątku
Rekkin

dziala, dzieki

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

Nie wierzę w to co przeczytałem wyżej :D

Na blindach mamy tu 3 uliczki value, b/b/b.
Rywal może mieć każdego Jx, easy shove river. My tu możemy dostać calldown od A9 czasami, czy nawet underparek, bo tak :D

Odpowiedz
Cytat
Rekkin Autor wątku
Rekkin

Chodzi o to ze jx zrobi shove czy ze ja mam zrobic?

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

Napisane przez Rekkin

Jx nie odpusci nam, więc my mamy easy shove.

Odpowiedz
Cytat
shinthps

Napisane przez weirdcreep

kolejna wtopa. Czemu wyśmiewasz opinię innych graczy? masz dawać przykład, naprowadzać ludzi na dobry tok rozumowania, a nie śmiać się z czyiś argumentów. Dorośnij człowieku w końcu do pełnionej przez siebie funkcji.

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

Napisane przez shinthps

kolejna wtopa. Czemu wyśmiewasz opinię innych graczy? masz dawać przykład, naprowadzać ludzi na dobry tok rozumowania, a nie śmiać się z czyiś argumentów. Dorośnij człowieku w końcu do pełnionej przez siebie funkcji.

Opanuj się troszkę ;)

Wyczuwam różnicę pomiędzy wyśmiewaniem się, a zwracaniem uwagi na absurdalne (dla mnie) założenia. Jeśli powyższe zdanie jest obraźliwe (lub mocno prześmiewcze) to mamy chyba inne podejście do tego. Masz przecież później argumenty, moją sugestię co do rozdania, a pierwsze zdanie ma tylko sugerować jak bardzo z kosmosu wydają mi się być argumenty kolegów ;)

Czasami zdarzają mi się posty na granicy, natomiast tutaj nie widzę nic czego nie powtórzę w kolejnych analizach.

Wychilluj ziomuś odrobinę :f_wink:

A co do merytoryki treningów którą mi zarzucałeś, to jeszcze się nie zdarzyło, żeby ktoś po pierwszej godzinie nie wziął następnej.

Odpowiedz
Cytat
Rekkin Autor wątku
Rekkin

Dla mnie tez nie jest to wysmiewanie, po prostu inny poglad na sprawe.

Odpowiedz
Cytat
Chamberlion

w dodatku mocno blokujemy KQ, i z tego wzgledu łapka jest nawet lepsza niż AA. Bo on nie powinien miec KK+ wiec overpair to ovarpair

A co myślisz weird o X turn ? poza A i J nie ma dla nas scary kart, jak dostaniemy raise to owszem i tak mamy jakies tam equity ale jednak jest dosc niekomfortowy. W dodatku wtedy gramy 3/4 na blank river i dostaniemy czesciej te calle. Jx callnie kazdy w 100% (lub sam zabetuje) reszta moze sie pokusić o jakieś hero calle, część rangu villain moze zamienić w blef. A od mocniejszych układów nie dostaniemy aż takiego lania. To tak na szybko, wcale nie upieram sie ż b/b/b nie bedzie lepsze bo takim x tracimy mocno value. w tym przypadku to moze byc nawet 50bb

No i dodam że wypowiedź weirda nie była w jakikolwiek sposób obraźliwa. Może nie była najgrzeczniejsza ale nie ma sie co spinać, chyba widzicie że forum ma bardzo luźny klimat nie jesteśmy na szkoleniu akwizytorów czy innych jehowych :P

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Jednym z głównych celów moich analiz jest to aby wyłapać błędy w moim własnym myśleniu, więc bardzo dziękuję weirdowi i wszystkim innym za zwracanie uwagi, jeżeli coś wydaje się błędne - tylko tak się czegoś nauczę. Rozpiszę się bardziej to może uda mi się zrozumieć czy i gdzie popełniam błąd.

Na flopie spodziewam się dostać tylko call od takiego rangu. Uważam, że ręce typu AQo będę tutaj foldowane u regularsa ponieważ są za słabą ręką (sam również nie calluje takich rąk). Najsłabszą rękę którą widzę tutaj w callu u rega to AJs z BDFD, czasami może KQo jeżeli jej nie light 4-betuje preflop ze względu na najlepsze blokery.

Stół: 9♦T♠T♣
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    68.21%   67.92%    0.29% { QdQc }
MP3    31.79%   31.50%    0.29% { 99-66, ATs-A9s, KTs, QTs+, JTs, T9s, 98s, AdQd, AsQs, AcQc, KdQd, KhQh, KcQc, AdJd, AsJs, AcJc, KdJd, KhJh, KcJc, KQo, QJo }

Na turnie spodziewam się, że większość regów nie sprawdzi już drugi raz z żadną czwartą parą (88-66). Jeżeli chodzi o 9x to praktycznie wszystkie z nich mają dwie pary lub lepiej kombo draw. A9s i 98s (bo ma tylko idiot end SD) myślę, że będzie grało najczęściej fold na tak mokrym boardzie po dwóch beczkach w 3-bet pocie. będąc trzecią parą. Spodziewam się, że sprawdzą mnie Jx które callowały flopa z BDFD czyli AJs, KJs ale nie ma ich dużo. Na taki zasięg który według mnie powinien odpowiadać większości regów mamy tutaj 42% equity. Nawet dając mu te A9s, 98s dalej nie mamy valuebeta. W którym momencie popełniam więc błąd, jeżeli w ogóle?

Stół: 9♦T♠T♣ J♥
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    42.99%   39.81%    3.17% { QdQc }
MP3    57.01%   53.84%    3.17% { 99, ATs, KTs, QTs+, JTs, T9s, AdQd, AsQs, AcQc, KdQd, KhQh, KcQc, AdJd, AsJs, AcJc, KdJd, KhJh, KcJc, KQo, QJo }

Na riverze trójka nie zmienia sytuacji więc wyglądamy tak samo jak na turnie i mają miejsce te same założenia.

Na blindach mamy tu 3 uliczki value, b/b/b.
Rywal może mieć każdego Jx, easy shove river. My tu możemy dostać calldown od A9 czasami, czy nawet underparek, bo tak :D

Nigdy nie spodziewam się tutaj dostać call od undepary nawet już na turnie, skąd takie luźne założenia wobec średniego rega? Czy sądzisz, że rzeczywiście playerpool będzie callować tak luźno?

Napisane przez Rekkin

Jx nie odpusci nam, więc my mamy easy shove.

Jx jest tutaj z moich wyliczeń 11 kombinacji.

Odpowiedz
Cytat
Jeeex

Napisane przez shinthps

widze downswing kolega ma i wyzywa sie :D

Odpowiedz
Cytat
Rekkin Autor wątku
Rekkin

dzieki Trzasku za analize

3 kolorowe kj 3 kolorowe aj pozostale kombinacje qj i nie wiem czy j8s sprawdzi jeszcze moze j9s sprawdzic

Odpowiedz
Cytat