Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QQ.

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
153 Wyświetlenia
ruuds

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]CO$40.40:///////;BU$37.34:///////;SB$38.65:///////;BB$25.75:///////;MP3 (Hero)$25.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with Q:h, Q:d.
Hero raises to $0.75, 2 folds, SB raises to $2.50, BB folds, Hero raises to $5.50, SB raises to $38.75, Hero calls $19.50.

Flop: ($63.9) 6:s, 9:c, T:d (2 players)

Turn: ($63.9) 3:s (2 players)

River: ($63.9) 5:s (2 players)

Final Pot: $63.9.

5 bet nutz 10/10 :spit
W ogóle co pre grać, fold czy call i fold flop c bet?
Pozdro

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
zdrojek24

Siemanko.

Przydałaby się macierz 3betów, żeby było dokładnie wiadomo ile on 3betuje na sb vs MP.
Ogólnie jego 3bet vs EP i MP to po 5%, więc nie chciałbym tu 4betować gdyż zamieniamy rękę w blef.
Mamy spoko call preflop, szczególnie że gość ma duże leaki na postflopie więc będziemy go exploitować ładnie.
Flop mamy zawsze call, a na turnie on pokazuje czy coś ma czy nie, więc tam podejmujemy decyzję.
Ogólnie jak typ gra tak czytelnie w 3bet potach , to warto sporo go callować do 3betów IP.
pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
ruuds Autor wątku
ruuds

Siema.
Jaki sizing stosujesz jak typ czeka turn OOP i chcemy floatnąć?
Niestety, ale widzę, że takie zagrania u mnie nie działają i nawet na typów którzy mają tam +65 nie folduja i albo przegrywam na SD na rvr z jakimś gównem albo mnie raisują. Rozumiem, że jeżeli on tam ma Skipp X/F 70% to bet turn i rvr nie ma sensu, bo nie odpuści już tego SD value. Opcją jest bet tur i ship rvr. Wiesz może czy jest taka stata jak X/C turn OOP i fold to rvr bet?
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

sizing około 60% pota.

" Rozumiem, że jeżeli on tam ma Skipp X/F 70% to bet turn i rvr nie ma sensu" -> wszystko zależy od rozdania, boardu , rangu na jaki obstawiasz rywala, jego pozostałych statów jak WTSD,W$SD itp.

"Wiesz może czy jest taka stata jak X/C turn OOP i fold to rvr bet?" -> szukałem ale nie znalazłem, a szukałem dobrze więc na 99% nie ma.

Odpowiedz
Cytat