Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Qq

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
115 Wyświetlenia
ruuds

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP2$25.00:///////;MP3$35.59:///////;CO$28.37:///////;BU$28.86:///////;SB (Hero)$31.51:///////;BB$12.44:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with Q:s, Q:c.
3 folds, BU raises to $0.50, Hero raises to $2.25, BB folds, BU calls $1.75.

Flop: ($4.75) 9:s, 8:h, A:s (2 players)
Hero checks, BU bets $3.17, Hero folds, BU gets uncalled bet back.

Final Pot: $4.75.

Witam.
Nie c bet bo mało rąk mnie słabszych sprawdzi, chociaz tutaj JJ/qq. fD mogą w sumie callować. On siedzi na szerokim range'u. Problem w tym, że jak c bet muszę barrelować i na rvr wtedy albo wrzuta na nie piku albo X/F. Co w przypaku dostania rasia, też pewnie fold.
Jednym słowem: on ma tam 25%, nie folduje na c bety i nie wiem jak zagrać.
Pozdro

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
zdrojek24

siemasz.

No ja cbetuję flopa, gdyż on ma blisko 25% rangu, więc prócz tych Ax może mieć też tonę drawów, 2-3 parkę. Plusem jest to że on nie folduje na cbety, więc mamy masę value tak na flopie jak i turnie. No i jest pasywny, więc wiele problemów nam nie sprawi.
Gram tu cbet F i T, no i x/f River. Nie sądzę aby on kiedykolwiek nas tu zamierzał blefować.

Ps. popatrzyłem na jego staty z SRP, a w 3betp potach trochę więcej folduje.
Więc bazując na tym że on ma na turnie b.niski bet vs missed cbet to możemy też grać for pot control cbet F, x/f T. Przeważnie doszczurujemy sobie wtedy do rivera. Sądzę że drawy zagra on jednak pasywnie..

pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
ruuds Autor wątku
ruuds

Na każdej karcie betujesz turn? Jak spada spade albo K to nadal bet for value?
Mamy w sumie tutaj Q kickera do FD, trafiając kolor na rvr na niego stackujesz tutaj? Czy może X/C wtedy rvr.

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

Napisane przez ruuds
Na każdej karcie betujesz turn? Jak spada spade albo K to nadal bet for value?
Mamy w sumie tutaj Q kickera do FD, trafiając kolor na rvr na niego stackujesz tutaj? Czy może X/C wtedy rvr.

Tak jak dopisałem w edytce, można też już x/f ten turn, bo zasugerowałem się bardziej statami z SRP a nie 3betowanych pul.
Wiadomo oczywiście że na :spade: nie poddajemy się nigdy.
Dużo tu zależy od karty jaka spadnie na turnie.

Odpowiedz
Cytat