Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Qq

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
149 Wyświetlenia
sodiumnitrat

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (4 handed)

Known players:
[tg]CO$10.10:///////;BU (Hero)$20.49:///////;SB$13.34:///////;BB$10.07:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with Q:d, Q:s.
CO folds, Hero raises to $0.30, SB folds, BB calls $0.20.

Flop: ($0.65) 6:s, J:d, K:h (2 players)
BB checks, Hero checks.

Turn: ($0.65) 5:s (2 players)
BB checks, Hero bets $0.40, BB calls $0.40.

River: ($1.45) J:s (2 players)
BB bets $0.85, Hero folds, BB gets uncalled bet back.

Final Pot: $1.45.

157h 19/16 FCB 0 WTS 13, AF 3,7, AFq 48%

K mnie bije, J, mnie bije, flush mnie bije, tym bardziej jak patrzę na jego wąski zakres na call (16%) raczej jedyne co mnie może tam betować to blefy i silniejsze ręce , i tu mi się myśli rozbiegają bo jak jest taki ag to możliwe, że blefuje, ale też nie betuje mnie nic słabszego tam.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
md1988

Błąd popełniłeś przede wszystkim na flopie. To jest easy cbet for value&protection i poprawka na turn najczęściej. Tak jak zagrałeś to o ile nie widzę tak granych Kx to faktycznie bijesz tylko blefy. Generalnie decyzje na river podjąłbym opierając się na większej liczbie stat tj. jaki ma donk i ogólne afq na river a także won at sd(tak wiem, próbka będzie niewielka, ale jeśli przegrywa showdown z takim AFQ to raczej nie przypadek lecz syndrom nałogowego blefiarza ;d)

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

siemanko.

"Błąd popełniłeś przede wszystkim na flopie. To jest easy cbet for value&protection i poprawka na turn najczęściej" -> Ja jednak wolę check na tym flopie. Value ? Ale od czego? Ewentualnie od jakiegoś Jx może.
Protection? Przed czterema asami? Wiem że rywal ma narazie 0% fold to cbet, ale to kwestia niewielkiej próbki , poza tym on gra dość tight preflop, więc ma mocne karty na flopie. Czekając zostawiamy jego cały range a nie tylko Kx , z którym przy takiej agresji on często będzie blefował.

Na turnie gdy on czeka znowu no to już gramy.

Na river gdy on donkuje no to niestety fold. Taki donkbet zwykle ozancza siłę.
Czyli ogółem WP.
pozdro.

Odpowiedz
Cytat