Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Qq

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
230 Wyświetlenia
xiaoshuai

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $1(BB) Replayer
SB ($66.05)
BB ($99.02)
Hero ($102)
CO ($105)
BTN ($84.30)

Dealt to Hero Q♠ Q♥

Hero raises to $3, CO calls $3, BTN calls $3, SB calls $2.50, BB calls $2

FLOP ($15) 8♠ 7♠ 7♥

SB checks, BB checks, Hero bets $12.50, CO calls $12.50, BTN folds, SB folds, BB folds

TURN ($40) 8♠ 7♠ 7♥ 6♠

Hero checks, CO bets $20, Hero calls $20

RIVER ($80) 8♠ 7♠ 7♥ 6♠ 7♣

Hero bets $67.16 (AI), CO folds

Hero shows Q♠ Q♥

Hero wins $77.85

ziomek wyglada na slabego przegrywajacego rega.
jego range pre to 77-QQ, moze AK i AQ ze wzgledu na maly 3b i maly call open, okazjonalnie moze 89s, 9Ts? chociaz raczej nie z tymi statami. ktos pomoze skonstruowac lepszy range?

na turnie wydaje mi sie ze zostaje za malo gorszych rak ktore sprawdzaja beta (99-JJ z jednym :spade: co najwyzej) wiec wole dac mu betowac tymbardziej ze ma niemale bet vs missed T IP. jego sizing wskazuje na nie wiem co i tak naprawde moze to byc wszystko biorac pod uwage ze to slaby gracz i zapewne zle rozgrywa wiekszosc rak ale przy takiej cenie i BD jest to call z intencja ch/f river (bo pewnie na R betuje juz tylko lepsze rece jak wysokie flashe i ew. FH przy tak niskiej agresji).
spada jednak joker wiec shipuje for value od 99-JJ i flashy ktore to rece same podejrzewam przeczekuja river a tak byc moze sie nie odkleja. bije mnie tylko 88 i 7x wiec jezeli ma cos z tego to trudno cooler.
jak mozna by to lepiej rozegrac? pominalem jakis fakt? dzieki za pomoc.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
G1wave

elo :D

myślę, że range skonstruowałeś poprawnie. _thumbsup:
On ma mega mały call open i w to prawie zawsze będą 22-JJ, AQ/AK(nawet JT/T9 nie dawałbym mu tutaj zbyt często)
flop obv bet, przez to, że on folduje aż tyle do cb zostawiam mu właściwie tylko 77-JJ, AsKs, AsQJs. Jesteś ahead na ten range i myślę, że izi powinieneś valuebetować.
Pytanie czy on betuje MVR na turnie na Twój x?
Myślę, że przy takim pocie on to może potcontrolować, a beta dostaniesz tylko od flushy może okazjonalnie waletów. x/c w turnie też będzie stawiał Cie w dziwnych spotach na river. Dlatego wole po prostu bet T(bo IMO on nie pasuje overparek na 1/2-2/3 psb.
As played na river donkbet jest spoko, ale przy naszych wyżej wymienionych założeniach, że on nie betuje na Turnie MVR, to chyba betowałbym za ~$18, żeby wyciągnać coś kasy od AsKs, AsJs, 99, TT, JJ i być może wyindukować 'valueraise' od niego z tymi właśnie rękami. :D

pzdr!

Odpowiedz
Cytat
johhnyEVplus

Napisane przez G1wave
Dlatego wole po prostu bet T(bo IMO on nie pasuje overparek na 1/2-2/3 psb.

Imo jesli betujemy tu duzo to on raczej wyrzuca niskie parki, bo jak leaduejsz w pare osob taki board tak mocnym sizingiem, poprawiasz flushy turn to raczej wieleregow bedzie w stanie wywalic slabe parki. Nawet na 1/2 psb.

Odpowiedz
Cytat
G1wave

x/f T> bet/fold T.
Typek nigdy nie ma tu air ( miał 3 gości behind) i to co on betuje na T to są flushe. Chyba umknęło mi to, że to był taki multiway... :facepalm:
x/f T, a po check check vbetuje R. (bo zakładam, że on xb 99-JJ na T i często dochodzi z nimi do SD)

Odpowiedz
Cytat