Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Qq .

6 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
224 Wyświetlenia
afajer

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($9.18)
BB ($15.31)
UTG ($13.75)
Hero ($10)
CO ($8.92)
BTN ($16.95)

Dealt to Hero Q♦ Q♣

UTG calls $0.10, Hero raises to $0.50, fold, BTN raises to $0.90, fold, fold, fold, Hero calls $0.40

FLOP ($2.05) A♠ 4♣ A♣

Hero checks, BTN checks

TURN ($2.05) A♠ 4♣ A♣ 6♠

Hero bets $1.53, BTN calls $1.53

RIVER ($5.11) A♠ 4♣ A♣ 6♠ 3♦

Hero ?(

====
BU 67/12 AF 2.3 WTSD 42

WWSF 31% W$SD 18%

AF% 19% / 38% / 63% (16)

pierwsza reka ktora 3betowal
====

Nie wiem co 3betuje, szczegolnie bedac deep. Ile tam ma Ax? Co gorszego oprocz FD mnie sprawdza na T - podejrzewam kazda PP.

Na river nie wiem czy mam vbeta, z drugiej strony mam made hand, jednak betujac nie chce dostac raise, a obok tego nie chce zeby on zabetowal ~4$ bo ciezko bedzie mi to sprawdzic.

Nie pamietam czemu nie 4betowalem, albe byly jakies powody. Teraz patrzac na ta reke wole 4bet PF jednak co robicie na na 5bet x2 albo 5bet jam ?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi

Ja z uśmiechem na ustach to 4betuje/brokuje na flopie, serio. Po jego 3becie -_praktycznie_ nigdy nie zobaczysz foldu, bo on nigdy tego nie będzie robił jako bluff. Myślę, że stackowanie QQ na takiego gościa jest jak najbardziej EV+. Flatowanie 3betów na fisha, bez info jak on gra w 3bet potach i co najważniejsze będąc OOP nie jest dla mnie jakąś super opcją. Nie wiesz jak często dostaniesz Cbet od słabszej ręki. W sumie nic nie wiesz. Może być tak, że on Ci zestackuje AK, AQ, AJ pre, ale na flopie nie trafi i się podda. Może być tak, że zestackuje TT, JJ pre, ale na overcardsach na flopie się podda.

As played możesz grać tutaj na river jakiś block bet za 1/3 pota moim zdaniem, który może być sprawdzony przez słabsze ręce i dzięki temu kupisz sobie SD za Twoją cenę. Jeśli grasz check to chyba zawsze będzie to dla mnie ch/f na takiego gracza, bo on poczeka behind słabsze ręce, a zabetują raczej tylko mocniejsze.

Odpowiedz
Cytat
pomurz

No niby na 100 bb deep po 4becie ma się oddsy do sprawdzenia shipa (u mnie nie działa zupełnie bo nigdy nie mam tych 40% equity tylko 18% i podejrzewam, że to spisek jakiś:P) i nie jesteś z nim deep przecież
Ale gdybyś zagrał 4b/broke to nikt Ci nie napisze, że źle zagrane. W sumie Twoja izolacja może wyglądać słabiej (67/12 będzie o tym myślał? Myślał? naaah) ale z QQ średnio będzie Ci się grało bez pozycji i bez inicjatywy. Gdybyś wiedział, że BU 3betuje szeroko, wtedy call mógłby być ok, ale nie wiedząc tego najłatwiej jest po prostu 4bet/pushować.

Mając na niego 16 rąk tak naprawdę postflop masz zgadywankę. Fishe lubią slowplyować ale też lubią overplayować. Więc na river widziałbym thin value beta i się zrzucał do shipa. Thin vbet daje Ci value od JJ i może jakieś niższe 3betowane pockety a jeśli dostaniesz shipa to wiesz na czym stoisz, bo fish nie będzie próbował blefować na boardzie z dwoma asami. Twój bet będzie wyglądał mocno. Czekając on rzadko tutaj też przeczeka a nie chcesz callować beta za pulę, nawet przy jego sporej agresji na riv (chociaż pewnie to było 2 z 3 przypadków). Więc ja tu widzę bet za 1/3-1/2 puli i fold albo po prostu x/f.

Pozdro

Odpowiedz
Cytat
afajer Autor wątku
afajer

Ja z nim nie jestem deep ale on jest, a zauważyłem, ze zmienia sie dynamika takich graczy jak sa nadbudowani: J2s 3bet ev+ :D

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

ja takze jestem za 4betowaniem na pf na takiego gracza, jako, ze to fisz to jego 3beting range bedzie tutaj dosyc randomowy a nie uwazam aby on 3bet/foldowal poniewaz taki gracz nie bedzie potrafil sie rozstac ze swoja reka od ktorej my chcemy wyciagnac value
tak jak zagrane zagralbym thin vbeta na river od wszystkich pp, okolice 1/2 pota wygladaja ok

pozdro

Odpowiedz
Cytat

100% razy wole 4b/broke z QQ niz call i zgadywankę postflop, po prostu turndo jest zrobic blad 4b/c QQ pre.

postflop gralbym check, c/c i c/decied pewnie c/c bo bije JJ,tt mnije bije KK i kazdy slowyplay.

Odpowiedz
Cytat