Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Qq'''

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
220 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($10)
Hero ($18.69)
UTG ($22.50)
UTG+1 ($5.41)
CO ($21.75)
BTN ($19.28)

Dealt to Hero Q♣ Q♦

fold, fold, CO calls $0.10, fold, fold, Hero raises to $0.50, CO calls $0.40

FLOP ($1.05) 7♥ 5♠ 7♣

Hero bets $0.80, CO raises to $1.60, Hero folds

Villain:

Spoiler

+notka, że grał l/c a potem minraise z tripsem po czym małe bety na T i R z pozycją

Zrzucenie tej ręki wydaje mi się trochę weak, jednak villain postflop gra raczej uczciwie + ważna w tym rozdaniu notka. Na niekorzyść foldu jest to, że on nawet z tripsem grał bety po 1/4-1/5 puli i to daje mi ciągle niezłe equity, tylko czy to nie jest palenie kasy gdy on po prostu woli dostać tego dolara do swoich nutsów niż dostać ch/f na turn czy river?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
uche18

Czesc

Ze wzgledu na notke fold jest ok. Tym bardziej, jesli w innych spotach przebija normalnie.

Odpowiedz
Cytat

ja tutaj nigdy nie gram fold, to jest bardzo latwy call i evaluate turn i river.

Odpowiedz
Cytat
uche18

Tutaj tak jak pisze wszystko musi opierac sie ready. Jesli gra mr na niskich F bez monsterow to masz zawsze call jednak jesli mr gra tylko przy monsterach to mozna foldowac ale wydaje sie to zbyt weak. On moze tak rozgrywac pp, 5x, czy czasem bluffy.

Odpowiedz
Cytat

no dobra, mamy notke, ze zagral l/c i minr z tripsem na flopie, RAZ. dla niego monsterem moze byc tutaj JJ/TT.

on ma raise cb 27%

daleki bylbym od szufladkowania jego gameplanow z poaszczegolnymi grupami rak na podstawie JEDEN sytuacji, w ktorej jakos tam zagral.

ja tutaj nigdy nie gram fold, to jest bardzo latwy call i evaluate turn i river.

this + jesli pozniej betuje po 20% pota, to callowanie nigdy nie bedzie paleniem kasy, gdyz to wtedy on popelnia blad, a nie my.

tylko czy to nie jest palenie kasy gdy on po prostu woli dostać tego dolara do swoich nutsów niż dostać ch/f na turn czy river?

a daj mu tego dolara, jak ma 7x, kiedys trafisz Q na river, i on Ci odda 21$.

Odpowiedz
Cytat