Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Qq

15 Posty
8 Użytkownicy
0 Reakcje
558 Wyświetlenia

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.20(BB) Replayer
SB ($20.40)
BB ($21.26)
UTG ($20)
CO ($38.09)
Hero ($33.13)

Dealt to Hero Q♥ Q♠

UTG calls $0.20, fold, Hero raises to $0.90, fold, fold, UTG calls $0.70

FLOP ($2.10) 9♠ 7♦ 4♠

UTG checks, Hero bets $1.57, UTG calls $1.57

TURN ($5.24) 9♠ 7♦ 4♠ 4♥

UTG bets $3.93, Hero ?

UTG jak widac donk (limp/call)
31/13/3.0 turn
AFq 14%
donkbet 0%
WTSD 25%

nie pokazuję co się działo dalej bo jestem ciekaw jak tu gracie :)

Odpowiedz
Cytat
14 odpowiedzi
AutystycznyAndrzej

Raise - ta karta jest dla Ciebie idealna, a na river może spaść wiele action killerów.

Odpowiedz
Cytat

easy fold u fisha to murowana 4x, jeszcze na takim deepie jak wy jesteście, jestem ciekawy to robi AA po rasie na 3b od fisha?

Odpowiedz
Cytat
toony122

Ja grałbym tutaj raise i stakował się, bije nas bardzo mało kombinacji i fish może odstawiać głupie akcje z jakimiś A9, JJ itd.

Widzę, że są 2 bardzo różne opinie więc zostawie rękę nieocenioną i zobaczymy co inni o tym myślą.

Odpowiedz
Cytat
Mocnym

On ma AFq 14%

Uważam że Toony i Andrzej w ten sposób oddajecie stacka dla fisha bo on tam przy takiej agresji zawsze ma grubo.

Jeszcze dwa miesiące temu grałbym tak samo i przyznał Wam rację, ale po dwóch miesiącach męki z fishami na bet365 i oddaniu wielu, wielu wielu stacków w takich spotach, już się nauczyłem, że pasywny fish w takiej sytuacji nie ma tam OP, tylko w najlepszym razie tripsa.

Niech autor wklei wynik rozdania. Jeżeli będzie tam coś słabszego od naszych QQ, to obiecuję posypać głowę popiołem :challenge

Odpowiedz
Cytat

Moim zdaniem RAsie jest fajny, ale z intencją rasie/fold, bo nie wierzę żeby fish zagrał tam donk/shove z czymś gorzej niż trips. Tutaj muszę zuważyć, że wcześniej nie spojrzałem, ale to jest NL20, więc rasie/fold robi się troszke cienki, ale nadal był go rozważał.

Odpowiedz
Cytat
Mocnym

Tylko my tam musimy raisować tego turna do 10$ i jak on zagra ship to zobacz ile musimy dołożyć.

Odpowiedz
Cytat

ja grałbym minRasie blok czyli tak do 6-8$ max.

Odpowiedz
Cytat
Sierzput

Zdecydowanie fold. Jak dla mnie to on trafił seta już na flopie. Z 77kami, raczej rzadziej z 99tkami. W sumie to na bet365, gość ma po prostu karete 4ek, bądź najwyższego fulla.

Po co commitować się do puli raisem, na który mamy trudną decyzję czy shipną czy nie. Stackowanie w tym wypadku jest bezcelowe i w longrunie nieopłacalne. Oczywiście była by to super decyzja, na aggro donka, który wypłaci nam się z 9T+ (celowo zmieniłem kolejność) i wszelkim 7K/7A. W tym wypadku jest to nieopłacalne.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001

skoro Toony nie zamknal to moze i ja cos dorzuce
raise/fold dla mnie odpada bo nic tym nie zyskujemy, inaczej - raisujemy bo zakladamy, ze mamy best hand = on tak moze grac draw/TP/overpare wiec jesli raise to tylko call na jego shipa bo on te rece rowniez moze wrzucac skoro zakladamy, ze gra je tak agro

fold jest na pewno ok bo malo zainwestowalismy i do konca nie znamy rangu jednak zgadzam sie z Toonym, ze dosyc malo rak nas tutaj bije a sporo moze byc overplayowanych i jesli ta probka nie jest wiarygodna to rowniez sklaniam sie do shipowania

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Widze ze nikt nie rozwazyl zagrania tego tak jak ja :D Wklejam cale rozdanie z wynikiem:

SB ($20.40)
BB ($21.26)
UTG ($20)
CO ($38.09)
Hero ($33.13)

Dealt to Hero Q♥ Q♠

FLOP ($2.10) 9♠ 7♦ 4♠

TURN ($5.24) 9♠ 7♦ 4♠ 4♥

UTG bets $3.93, Hero calls $3.93

RIVER ($13.10) 9♠ 7♦ 4♠ 4♥ 8♠

UTG checks, Hero checks

UTG shows 6♦ 6♥
(Pre 19%, Flop 12.1%, Turn 4.5%)

Hero shows Q♥ Q♠
(Pre 81%, Flop 87.9%, Turn 95.5%)

Mocny posyp glowe popiolem :D

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

probka nie jest wiarygodna bo to 70 rak tylko.

Odpowiedz
Cytat

Ja chciałem napisać że grałbym call (niezależnie od tego co pokazał) tak jak Ty, ale wszyscy pisali że raise albo fold to milczałem :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Napisane przez socket05
Ja chciałem napisać że grałbym call (niezależnie od tego co pokazał) tak jak Ty, ale wszyscy pisali że raise albo fold to milczałem :f_biggrin:

No to następnym razem napisz z jakimś uzasadnienie i wniesiesz coś świeżego do dyskusji.

Odpowiedz
Cytat
toony122

Napisane przez PJohnson
Widze ze nikt nie rozwazyl zagrania tego tak jak ja :D Wklejam cale rozdanie z wynikiem:

SB ($20.40)
BB ($21.26)
UTG ($20)
CO ($38.09)
Hero ($33.13)

Dealt to Hero Q♥ Q♠

FLOP ($2.10) 9♠ 7♦ 4♠

TURN ($5.24) 9♠ 7♦ 4♠ 4♥

UTG bets $3.93, Hero calls $3.93

RIVER ($13.10) 9♠ 7♦ 4♠ 4♥ 8♠

UTG checks, Hero checks

UTG shows 6♦ 6♥
(Pre 19%, Flop 12.1%, Turn 4.5%)

Hero shows Q♥ Q♠
(Pre 81%, Flop 87.9%, Turn 95.5%)

Mocny posyp glowe popiolem :D

Dobre fishe nie przestają zaskakiwać :D

Trudno tu przyporządkować range fishowi, przy tym sizingu nie stawiałbym go na air więc zostaja monstery i ręce typu 9x, jakiś draw itd. Fish nie odpuści rak z tej drugiej grupy dlatego jeśli uważam, że jego range zawiera trochę kombinacji słabszych rak to chce zrobić raise for value. Jeśli uważam, że on donkbetuje tam nutsy to wolę fold.

Po prostu tutaj widzę nasza rękę jako zbyt słaba żeby sprawdzić albo zbyt mocna żeby sprawdzić.

Odpowiedz
Cytat