Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Qq

10 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
339 Wyświetlenia
nickunknow
PokerStrategist

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;SB$10:46/24/24/3,0/40/40/100/50;BB$17,33:03/67/0/-/0/-/-/-;MP2$10:35/17/17/4,0/33/43/100/100;MP3$10:113/26/20/1,7/56/59/60/56;CO$13,29:16/56/0/1,0/22/0/100/0;Hero$10:///////;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (6 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy.com Elephant 0.106 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BU with Q♦, Q♣
MP2 folds, MP3 raises to $0,40, CO folds, Hero calls $0,40, SB raises to $1,30, BB folds, MP3 calls $0,90, Hero calls $0,90.

Flop: ($4,00) 9♣, 8♠, 2♣ (3 players)
SB bets $2,1, MP3 folds, Hero calls $2,10.

Turn: ($8,20) J♣ (2 players)
SB bets $5,1, Hero raises to $6,60 (All-In), SB calls $1,50 (All-In).

River: ($21,40) 6♥ (2 players)

Final Pot: $21,40

PRF nie chciałem 3betować, żeby nie wyizolować się na lepszy range MP3.
Po tak małym squizie calluję, żeby bluffcatchować SB (wydaje się dość agresywny).
Na turnie trafiam GS + FD i nawet przeciwko monsterom mam wystarczające equity na call - w sumie bet za niecały stack właśnie na taką rękę wygląda ...

Inną opcją byłby 3bet, ale wtedy od większości gorszych rąk dostanę foldy, od lepszych 4bet, na który nie wiem, czy mogę się stackować z QQ (nie bardzo bym chciał), a mam pozycję i mogę kontrolować pulę. Co prawda villain miał f23b 67%, ale próbka dla tego to prawdopodobnie 3 ręce, więc nie bardzo jest sens się tym sugerować.

Odpowiedz
Cytat
9 odpowiedzi

w 3way gram tu 4b/shove. dużo dead money, a sb może po takiej twojej linii wrzucić jj, albo nawet coś gorszego.

Odpowiedz
Cytat

Jak MP3 gra tam 26/20 to w 90% czasu masz tam 3beta for value. Jedyna sytuacja, w ktorej bym nie 3betowal to chyba taka, gdzie ja na tym stole jeszcze nie 3betowalem (mam tight image), a rywal folduje bardzo duzo na 3bety.

As played tez mi sie tutaj podoba 4bet/call, bo po takiej akcji nie bedziesz raczej wygladal zbyt mocno i zazwyczaj w tym spocie dostajesz bardziej light stack offa od SB.

I as played postflop masz przez swoje zagranie preflop slabego spota, bo SB bardzo rzadko tutaj bedzie c-betowal dla blefu i ogolnie nigdy na flopie w momencie c-betu nie masz powyzej 50% imho.

Odpowiedz
Cytat

za ten preflop to tata powinien Ci kabel od myszki uciac ;-) ;-)

3betuj tego mp3
a jak nie to shove na ten niski ultra SQZ

flop, jak to ujal supernite, pokerowa czarna dziura

Board: 9♣8♠2♣
       Equity     Win     Tie
MP2    39.45%  37.07%   2.39% { QdQc }
MP3    60.55%  58.16%   2.39% { JJ+, AcKc }

Odpowiedz
Cytat
olczykandre
PokerStrategist

hej, sam flat nie jest najgorszy jezeli mp duzo folduje na 3bety i jest troche agresywny post, dodatkowym plusem tego zagrani jest fisz cs na bb ktory może dołączyć i od niego możemy mieć największe value

jak już wyżej wspomnieliście po sqzie od sb najlepszym zagraniem jest 4bet/ call gdyż takim zagraniem mało co repujemy i sb może nam luźniej wrzucić :)

pozdro

Odpowiedz
Cytat
Lynx33
PokerStrategist

Zgoda z powyższym. To jest genailny spot na 4bet bo MP flatując 3bet prawie zawsze gra bez top range i mamy super sytuację na back-raise zwłaszcza, że nasza ręka w oczach SB będzie mocno niedoreprezentowana jeśli zwraca uwagę na takie rzeczy.

As played wpakowałeś się w super ciężkiego spota i bez większej ilości infa ciężko cokolwiek powiedzieć ale generalnie jeśli już się tutaj znalazłem to gram raise flop for value/protection.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat

grasz raise flop bo?
protection od czego? KK? AA? AcKc?
chcesz sie chronic od jackow ktore poprawia sie na turnie w 4% przypadkow?

tzn ja tam sie prawdopodobnie w takim spocie nie znajde, ale dla samej idei chcialbym to zrozumiec

Odpowiedz
Cytat
nickunknow Autor wątku
nickunknow
PokerStrategist

Napisane przez ra1syda1sy
za ten preflop to tata powinien Ci kabel od myszki uciac ;) ;)

3betuj tego mp3
a jak nie to shove na ten niski ultra SQZ

flop, jak to ujal supernite, pokerowa czarna dziura

Board: 9♣8♠2♣
       Equity     Win     Tie
MP2    39.45%  37.07%   2.39% { QdQc }
MP3    60.55%  58.16%   2.39% { JJ+, AcKc }

:)

Co do 3betu, to pewnie racja, ale chcę trochę urozmaicać grę i czasami gram trochę fancy :)

Ale co mi da ten shove? On nie jest calling station, tylko agresywnym graczem.
Co prawda 4bet przy takiej ilości dead money może się wydawać ciekawą opcją, ale tak naprawdę, to nie wiem, czy SB jest wstanie wsunąć dla bluffu. Oczekuję od niego raczej luźniejszej gry post flop ( przynajmniej na flopie ) niż light shove'a. Na turnie, gdybym nie trafił FD + GS, to prawdopodobnie bym zrzucał, bo ten bet telegrafuje mi top range, a mam ponad 1/2 stacka behind.

Odpowiedz
Cytat
Lynx33
PokerStrategist

Napisane przez ra1syda1sy
grasz raise flop bo?
protection od czego? KK? AA? AcKc?
chcesz sie chronic od jackow ktore poprawia sie na turnie w 4% przypadkow?

tzn ja tam sie prawdopodobnie w takim spocie nie znajde, ale dla samej idei chcialbym to zrozumiec

Wszystko jest kwestią tego na jakich operujemy założeniach ale jako, że SB gra squeeze to jego range jest pewnie stosunkowo szeroki (już niezależnie od tego czy jest spolaryzowany czy nie choć popularniejsze będzie to pierwsze) i poza KK+ znajdzie się w jego zakresie sporo innych niesparowanych kombinacji, które mogły trafic ten board łącznie z kombami w stylu A9, JTo, jakieś FD z overcards etc. zależnie od villaina. Poza tym nie spodziewam się by villain popełniał błąd w postaci luźnego barrelowania w 3betowanej puli a jeśli nie mam zamiaru foldować QQ w tym spocie to chcę wybrać zagranie, które sprowokuje największy możliwy błąd (w tym wypadku raise flop).

Odpowiedz
Cytat
Lynx33
PokerStrategist

Napisane przez nickunknow
Ale co mi da ten shove? On nie jest calling station, tylko agresywnym graczem.

Ok, jeśli SB jest agresywny postflop to wtedy rzeczywiście call flop jest lepszy zwłaszcza, że masz pozycję. Po prostu nie bazowałem na tym założeniu bo AF po 40 rąk to trochę mało by stwierdzić, że villain będzie luźno barrelował w 3betowanych pulach.

Odpowiedz
Cytat