Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Qq

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
180 Wyświetlenia
plusEVqba
PokerStrategist

Seat 6: Player6 ( $10.00 USD ) - VPIP: 27, PFR: 21, 3B: 3, AF: 8.5, Hands: 105

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($10.65)
BB ($10.29)
Hero ($10.60)
UTG+1 ($2.90)
CO ($10)
BTN ($22.93)

Dealt to Hero Q♣ Q♦

Hero raises to $0.40, fold, CO raises to $1.10, fold, fold, fold, Hero calls $0.70

FLOP ($2.35) 5♣ 8♣ T♦

Hero checks, CO bets $1.50, Hero calls $1.50

TURN ($5.35) 5♣ 8♣ T♦ 2♣

Hero checks, CO bets $3.39, Hero raises to $8 (AI), CO calls $4.01 (AI)

RIVER ($20.15) 5♣ 8♣ T♦ 2♣ 4♠

Koles bardzo agresywny postflop - jaka linia tutaj jest najlepsza ch / r flop czy moze kombinowac z db - tak naprawde sam nie wiem ....

3 odpowiedzi
sqalu
PokerStrategist

Średnio mi się podoba to rozegranie, ale w sumie masz trudną sytuację post flop ze względu na jego mały 3bet i widzę tam tylko value.

Zostawiam kropę bo sam jestem ciekaw.

Ja bym tylko callował pod seta chyba, jak bym nie trafił to na takim boardzie bym chyba wybrał c/r by się zorientować w sytuacji, walić to że wyrzucam jego AK, bo na db taki agresywny może nas wyrzucić z lepszej ręki właśnie, nie chcę palić więcej kasy niż to konieczne.

No i ten rise na turnie? Po co?

muckinfella
PokerStrategist

Witam

100 hands to nie jest probka i nie mozesz okreslic jego 3bet range w tym spocie, wiec gdy to jest UTG/CO, crr jest ok.

Postflop gralbym raczej cos pomiedzy donkbetem (gdy on jest faktcyznie aggro na flopie) a x/r flopa ze wzgledu na to, ze on z AK za czesto tak czy tak podda turna + nie chcesz zobaczyc kilku kart (A, K, , ktore moga zabic akcje lub Twoja rękę) gdy on ma JJ albo A:cX:c type of hands. Gdy zagrasz natomiast donka, on sie moze zlevelowac i kombinowac za bardzo z AK/99 type of hands.
As played, mozesz x/foldowac turna gdy spada flushowa karta poniewz wiesz, ze on tam nigdy nie bet/folduje a ma wiecej kombinacji KK+ niz JJ, a to jest jedyna ręka ktora bijesz (no, moze po za A:cKx etc.).

Pozdrawiam

plusEVqba Autor wątku
plusEVqba
PokerStrategist

Napisane przez muckinfella
Witam

100 hands to nie jest probka i nie mozesz okreslic jego 3bet range w tym spocie, wiec gdy to jest UTG/CO, crr jest ok.

Postflop gralbym raczej cos pomiedzy donkbetem (gdy on jest faktcyznie aggro na flopie) a x/r flopa ze wzgledu na to, ze on z AK za czesto tak czy tak podda turna + nie chcesz zobaczyc kilku kart (A, K, , ktore moga zabic akcje lub Twoja rękę) gdy on ma JJ albo A:cX:c type of hands. Gdy zagrasz natomiast donka, on sie moze zlevelowac i kombinowac za bardzo z AK/99 type of hands.
As played, mozesz x/foldowac turna gdy spada flushowa karta poniewz wiesz, ze on tam nigdy nie bet/folduje a ma wiecej kombinacji KK+ niz JJ, a to jest jedyna ręka ktora bijesz (no, moze po za A:cKx etc.).

Pozdrawiam

Dzięki wielkie za ocenę na ostatnie 10k rak miałem problemy przy review z 5-6 a przy tej największe i zastanawiałem się czy aby nie najlepszy jest tu db F tylko nie wiem za bardzo co zrobić jak spadnie blank na T bo scarry cards i flush card bym barrelowal i cieżko mi tez podjąć poprawna decyzje na riv po tym jak sprawdzi mój barrel na T chyba ze na T podejmuje ryzyko i wsuwam overbetem