Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] qq.

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
262 Wyświetlenia

No-Limit Hold'em, $0.10 BB (5 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

BB ($8.90)
Hero (UTG) ($10.30)
MP ($10.74)
Button ($15.79)
SB ($13.21)

Preflop: Hero is UTG with Q, Q
Hero bets $0.40, 1 fold, Button calls $0.40, 2 folds

Flop: ($0.95) 10, 10, 5 (2 players)
Hero checks, Button bets $0.50, Hero calls $0.50

Turn: ($1.95) 8 (2 players)
Hero checks, Button bets $1.20, Hero calls $1.20

River: ($4.35) 5 (2 players)
Hero checks, Button bets $13.69 (All-In), Hero folds

Total pot: $4.35

Uploaded with ImageShack.us

To już któryś z rzędu jego overbet na river. Zazwyczaj gdy okazałem mu słabośc, on gra insta bet/bet/bet często na river overbet. Nie sprawdzałem go dotąd, ale wydaje mi sie, że byłaby to dobra ręka na bluffcatchera?

Niby ja tu wiele mieć nie mogę, ale on tu znowu ma bardzo często Tx czy FH.

W każdym razie jeśli nie gram cbetu, to gram tu x/c do końca i nie odpuszczam na riverze. Czy jest jakaś inna alternatywna linia? bet/bet/xf?

7 odpowiedzi
muckinfella

Heya

Tutaj obie opcje (cbet i x/c na flopie) sa ok. Cbet, poniewaz on malo folduje na cbety i duzo ich bluffraisuje co oznacza, ze to jest idelany spot dla niego do blefowania. X/c ze wzgledu na to, ze ma 75% bet in position vs missed cbet + ogolnie kosmicznie duza agresje na streetach.

Jesli jednak decydujesz sie na x/c, graj tutaj x/calldown do konca-> zauwaz, ze w jego oczach Ty _nigdy_ nie masz Tx i jelsi on lubi blefowac (a na pewno lubi), bedzie czesto blefowal/zamienial ręke w bluff 3 streety.

POzdr

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

czyli bluffcatcher do końca mimo jego overbetu?

muckinfella

OK, zeby nie bylo- standardem jest tutaj fold na 10nl i tak 'powinienem' napisac. Jednak sadze, ze na tych stawkach nikt nie valuebetuje w ten sposob Tx chyba, ze macie dynamike i on leveluje (wiem, ze wiesz ze ja bym tak nie betnal Tx wiec tak betuje Tx itd.). Na ~PSB byloby mi latwiej foldowac niz na overbet i to tak duzy.

pozdrawiam

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Domyślam się, że nikt tutaj nie walnie mi takiego vbeta z Tx, jesli nie postrzega mnie za mega fish, ew. ma ze mną sporą historię i wykorzystuje moje leaki/leveluje.

To jego 2-3ci overbet vs ja.

wedlug mnie to nie jest dobry spot do blufcatchowania , niedosc ze spadla druga 5 którą on swobodnie moze miec w rangu calujac na btn to spadlrunner runner kolor ale tym bym sie raczje nie przejmowal. przy jego 60% w$sd to jest dla mnie fold

ambitny

1:
Cbet wygląda mocno, ale czy z Tx też grasz c/c?
2:
Jeśli decydujesz się na calldown to mucki ma racje:D

Robsonm

Moim zdaniem troche się levelujemy ;)
na nl10 to jest bet/bet i powiedzmy mały bet/fold na river do pusha.
blef catchowanie z overpqarą na micro nie jest najszczęśliwszym pomysłem.