Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QJs NL5

5 Posty
4 Użytkownicy
1 Reakcje
260 Wyświetlenia
aleasy77

Przeciwnik nieznany. Preflop postanawiam sprawdzić po raise od buttona, nie mam dużo dołożenia (może jednak 3bet bądź fold powinien być?). Na flopie dostaję top parę, gram check-call. Na turnie spada as w kierach, otrzymuję flush + straight draw, ponowny check-call. Na river dostaję flush, postanawiam sam zabetować (chciałem zrobić to tak, żeby to wyglądało na blef z mojej strony i przeciwnik to sprawdził, bo może przeczekać river). Dostaję raise, więc daję all in. Powiedzcie mi czy rozegranie zawiodło czy po raz kolejny pokerstars nie jest dla mnie łaskawy?
https://www.boomplayer.com/22258699_45CC2D6FD2

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
kukipio

PRE: 3bet czy call, zależy od srategii jaką chcesz grać. Jeśli chcesz mieć calling range to ta ręka jak najbardziej nadaje się do calla. Ja nie calluje na SB, więc ja grałbym 3bet.
FLOP: Trafiasz i będąc w 3wayu można zagrać donk bet i osobiście na unka wybrałbym takie rozwiązanie. Przeciwnicy mogą mieć tu dużo gorszych rąk - słabsze Jx, Tx, drawy do strita, słabi gracze mogą nie zrzucić jakiegoś A3.
x/c oczywiście błędem nie jest. Gdybyś 3betował to masz łatwy cbet
TURN: Jeśli zagrałeś x/c to teraz nadal grałbym tą linią, jeśli jesteś bity masz wystarczające equity na call.
RIVER: Trafiasz i masz oczywisty valuebet od stritów, gorszych kolorów, może 2 parek lub setów. Osobiście wybrałbym mniejszy sizing. Dostajesz raise ale masz second nutsa, nieznany przeciwnik może tak grać ze stritem lub gorszym kolorem, więc nie widzę opcji na fold.

Odpowiedz
Cytat
aleasy77 Autor wątku
aleasy77

Dzięki za analizę, sam nie wiem co już robić wszystkie spoty przegrywam, a w większości przypadków rozgrywam to dobrze, może jakaś przerwa się przyda dłuższa no nie wiem.

Odpowiedz
Cytat
KrzNow

Polecam jednak w spocie SB vs BTN 3betować 99%.
Callowałbym to tylko gdybym miał powód czyli ryby z vpip 80 i wtsd 50.
Jeżeli to 3betujesz i grasz tylko z BTN to masz jeszcze jakieś grywalne EQ, jeżeli dorzuci się po oddsach BB, który powinien to zrobić ultra szeroko to twoje EQ leci mocno w dół i masz 3way pota
As played dobrze zagrane.
Czasem jednak w tym spocie staram się być tricky i gram x/shove na river.

Odpowiedz
Cytat
Dadramel

Zwykły cooler

Odpowiedz
Cytat