Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] QJs NL25

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
140 Wyświetlenia
piekar294

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]MP3$46.25:///////;CO$26.37:///////;BU$25.00:///////;SB$41.03:///////;BB (Hero)$26.38:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with Q:s, J:s.
MP3 calls $0.25, 3 folds, Hero checks.

Flop: ($0.6) 2:h, T:c, A:h (2 players)
Hero checks, MP3 checks.

Turn: ($0.6) K:d (2 players)
Hero bets $0.50, MP3 raises to $1.00, Hero raises to $3.50, MP3 calls $2.50.

River: ($7.6) K:c (2 players)
Hero?

Villian 60/0 po 50 rękach. - AF 2.1 - niechętnie pasuje do betów.

PF: Normalnie bym podbijał, ale miałem tel. i się zgapiłem :).
Ale czy to jest 100% raise pf? Przeciwnik nie pasuje prawie w ogole to cb, a często sam udzerzy po check. Grając OOP ciężko będzie wygrać jeżeli nic nie trafimy. Z drugiej strony jak już trafimy to chcemy nabudować trochę pulę bo miażdzymy jego zasięg :).

Najbardziej interesuje mnie river. Po moim reraise na turnie bet wydaje się najsensowniejszy, bo jeżeli on ma słabsze showdown value to zagra cb.
Co gramy na reraise? Fold, jak jeszcze nie widziałem jakis creazy blefów z jego strony?

3 odpowiedzi
CptCarrot

1. za malo statow
2. pf to jest 100% r
3. riv bet/broke. Z tego co napisales on by betował flop jeśli cos zaczepil, więc T wywal z jego range.

muckinfella

Ole

Swobodnie mozesz raisowac preflop-> masz fajnie grywalną rękę, ktora nienajgorzej gra oop z inicjatywa zwlaszcza na fisha.

Turn bardzo ladnie, podoba mi sie wiekszy sizing. River to jest dosc latwy valuebet/evaluate w zaleznosci od tego ile bedzie raisowal, jak szybko i czy kiedykolwiek jestes mu w stanie dac kredyt na seta z flopa. Osobiscie 100% czasu gralbym tam vbet/call i nigdy nie widze miejsca na fold.

Pozdr

variat

nawet jak czekales ten pf, ktory powinies raisowac to betuj flop! masz gs i najczesciej 6 zywtych outow do swojej parki, bo on tam rzadko kiedy ma tego Ax po limpie pf. grajac ch flop poddajesz pule, a on czesto bedzie betowal (zauwazylem, ze fisze lubia to robic) i oddajesz reke na flopie maja raz ze od czasu do czasu najlepsza reke na tym flopie, dwa miazdzaca ilosc przypadkow 10 outow