Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QJs NL2

5 Posty
4 Użytkownicy
2 Reakcje
398 Wyświetlenia
lenzo1

PokerStars - $0.02 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

SB: 85 BB (VPIP: 30.56, PFR: 16.67, 3Bet Preflop: 7.69, Hands: 39)
BB: 109 BB (VPIP: 13.79, PFR: 13.79, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 30)
Hero (UTG): 100 BB
MP: 102 BB (VPIP: 21.21, PFR: 13.64, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 69)
CO: 133 BB (VPIP: 21.18, PFR: 14.20, 3Bet Preflop: 3.08, Hands: 174)
BTN: 73 BB (VPIP: 42.86, PFR: 20.00, 3Bet Preflop: 7.69, Hands: 35)

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has J♥ Q♥

Hero raises to 3 BB, fold, fold, BTN raises to 5 BB, fold, fold, Hero calls 2 BB

Flop: (11.5 BB, 2 players) 2♠ 8♥ 9♥
Hero checks, BTN bets 7 BB, Hero raises to 24 BB, BTN calls 17 BB

Turn: (59.5 BB, 2 players) 8♠
Hero bets 71 BB and is all-in, BTN calls 44 BB and is all-in

River: (147.5 BB, 2 players) J♠

Spoiler

Hero shows J♥ Q♥ (Two Pair, Jacks and Eights)
(Pre 18%, Flop 47%, Turn 25%)
BTN shows K♠ K♦ (Two Pair, Kings and Eights)
(Pre 82%, Flop 53%, Turn 75%)
BTN wins 142.5 BB

Proszę o analizę.
Na flopie bardzo nie chciałem zobaczyć tego calla po moim raise. Z tego względu na turnie nie wiedziałem co mam zrobić ponieważ stół został sparowany oraz moje equity drastycznie spadło. Chwilę myślałem i wsunąłem. Gracz wg mnie już miał poniżej pota więc nie było sensu chyba grac x/c lub x/f?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
aleasy77

Widzę, że button to słabszy gracz. Jeśli obawiałeś się tutaj, że sprawdzi Twój check-raise, to mogłeś zagrać check-call na flopie, w sumie takim sizingiem to commitujesz się z potem nie zależnie co potem spadnie, więc według mnie lepsze byłoby check-call flop bądź check-raise all in na flopie już, jeśli w jakiś sposób zahaczył coś tam board to taki gracz sprawdzi przeważnie, a masz sporo outów na poprawę układu. Lepsza opcja wydaje mi się check-call, dlatego jak napisałem zdanie wcześniej, nawet jak trafimy swój draw to pewnie i tak się zestackuje, a jak nie trafisz nic to nie stracisz zbyt wiele.

Odpowiedz
Cytat
lenzo1 Autor wątku
lenzo1

Dziękuję Ci za odpowiedź.

Miałem bardzo dużą nadzieję na 3bet all in z jego strony. Twoja propozycja jest ciekawa tylko pomyśłałem że każdy kier oraz każda 10 spowolnią akcję. Chciałem już właśnie wrzucić stacka na flopie ale wydawało mi się to zbyt dużym overbetem.

Odpowiedz
Cytat
Endurx

Słuchaj sprawa wygląda tak, koleś jest donkiem i gra na nie pełnym staku, jego min 3bet to dwie rzeczy 66+ AJ+ albo totalny crap, z doświadczenia wiem że tego typu fishe nie stakują się na flopie z overpair, ja tu zawsze biorę swoje c/c i gram moje equity, jak trafisz to zapewniam cię że on popełni więcej błędów na turnie i river aniżeli gdy zagra call/call, risem w gruncie rzeczy nie dajesz mu już popełnić żadnego błędu bo wszystkie blefy grają fold a trudno mi sobie wyobrazić że wywalisz u niego jakąkolwiek parkę on albo ma overpair lub lepszy FD i to calluje flop i wsówkę na turn albo niema więc folduje flopa, ewentualnie gra 3bet shove z 88 99 i nuts FD, to nie są stawki i przeciwnik gdzie chcesz grać rise stack off dla balansu bo oczywistym jest że nie masz tu nigdy pure blefów na tego kolesia. Kolejnym razem gdy uświadomisz już sobie w trakcie rozdania że zrobiłeś zły c/r to chociaż nie wsuwaj sam turna bo nie masz tam już absolutnie żadnego FD a jest szansa że typ zaczeka TT-99 lub leprze czy też jakimś cudem gorsze FD

Odpowiedz
Cytat
luffykind

+1 madre slowa kolega wyzej pisze

Odpowiedz
Cytat