Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QJs NL2

13 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
397 Wyświetlenia
mrbit102

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2.41 (120.5 bb)
BB: $4.42 (221 bb)
Hero (UTG): $2.82 (141 bb)
MP: $1.51 (75.5 bb)
CO: $1.97 (98.5 bb)
BTN: $4.43 (221.5 bb)

Preflop: Hero is UTG with Q J
Hero raises to $0.06, MP folds, CO calls $0.06, 2 folds, BB calls $0.04

Flop: ($0.19) 8 2 Q (3 players)
BB checks, Hero bets $0.12, CO calls $0.12, BB folds

Turn: ($0.43) 7 (2 players)
Hero bets $0.30, CO raises to $0.70, Hero folds

Witam
Gracz nieznany. CO na taką akcję robicie? masa drawów. 3way na flopie. Prawdopodobnie powinien raisować lepsze ręce na flopie jednak nigdy nie wiadomo bo to unk. niski sizing raise

Odpowiedz
Cytat
12 odpowiedzi
Varrancomando

Nieuzupełnia stacka więc pewnie trudno przypisać rozsądny range CC vs UTG ale myślę, że fold OOP jest spoko. Nie ma sensu pchać się dalej w ten spot na unka moim zdaniem

Odpowiedz
Cytat
Endurx

na NL2 to fold pre flop, jest ku temu kilka powodów jeśli cię interesują chętnie opiszę

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

Napisane przez Endurx
na NL2 to fold pre flop, jest ku temu kilka powodów jeśli cię interesują chętnie opiszę

QJs mieści się w top 10% range. To ile chcesz otwierać z UTG, 5%?

Odpowiedz
Cytat
mrbit102 Autor wątku
mrbit102

Napisane przez Endurx

W sumie nie zaszkodzi się dowiedzieć o co Tobie chodzi więc możesz opisać dlaczego uważasz że QJs nie powinno się otwierać z UTG na NL2.

Odpowiedz
Cytat
Endurx

Varrancomando - ty tak na poważnie ?

top 37% flatingu pierwszego lepszego donka nie licząc topu AK i JJ+

Equity Wygrana Podział
MP2 50.50% 48.93% 1.57% QJs
MP3 49.50% 47.92% 1.57% TT-22, AQs-A2s, K4s+, Q6s+, J8s+, T8s+, 97s+, 86s+, 75s+, 65s, 54s, 43s, 32s, A2o+, K8o+, Q9o+, JTo, T9o, 98o

to że QJs wygrywa częściej po all in z całym bottomem zakresu aniżeli A7o nie oznacza że jest z przodu do tego konkretnego A7o a właśnie takie calle będziemy dostawać od słabych graczy na NL2, czyli wszystkie Ax wszystkie Kx i gratis brak pozycji, to i tak jeden z jaśniejszych scenariuszy bo czym ten range węższy tym gorzej przedstawia się nasze equity.

12% i tak szerokiego flating range do UTG coś tam ogarniającego gracza

Equity Wygrana Podział
MP2 43.17% 41.75% 1.42% QJs
MP3 56.83% 55.41% 1.42% TT-22, AQs-ATs, A5s, KJs+, QJs, JTs, T9s, 98s, ATo+, KJo+

A przy założeniu że na stole nie mamy aż tak słabych graczy to callować nas będą w głównej mierze ręce które nas dominują a do tego nie mamy na nie najczęściej pozycji są to AQ AJ KQ KJ i teraz to już się zaczyna robić naprawdę mało śmiesznie, gramy bez pozycji z ręką która jest dominowana przez niemal połowę zakresu przeciwników a do tego gdy nie trafimy i tak jesteśmy bici przez multum parek 22-TT i albo zaczyna się strzelanie na oślep z niczym żeby je wyrzucić choć nie koniecznie muszą to być one, albo gdy trafimy TP to gramy bet/ bet/fold check/fold w innym weselszym scenariuszu bet c/c c/ ... wie co.

Więc tak uważam że ta ręką, nie tylko ale w szczególności na NL2 to snap fold, jedyny scenariusz do otwierania tej ręki to taki że na blindach mamy grubego fisha a na MP CO i BU siedzą jacyś w miarę ogarnięci gracze którzy respektują nasz UTG open.

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

No ciekawe, że wrzuciłeś cały zakres i wyszedł ci flip ale przecież nigdy niekontynuujemy z 100% zakresu i tak samo przeciwnik. Czasami będziemy blefować, barrelować etc
Sytuacja podobna do tej gdzie doradzałeś fold a A9s
No ale jak chcesz grać 5% rąk z UTG, 10% z HJ, 20% z CO i 30% z BU to droga wolna

Odpowiedz
Cytat
Endurx

9/15/25/35 bardziej tak bym to widział na tych stawkach, ale budowane bardziej w stronę dominowania rąk z calling rangu słabych graczy 77+, ATs+, KJs+, AJo+, KQo, życzę powodzenia w stealowaniu z UTG na stołach NL2 więcej z tego kłopotu niż pożytku.

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

śmieszny koleś jesteś, że przyczepiłeś się wychodzi na to o 4 kombosy Top range które dostajesz na UTG na 10k hands raptem ze 2-3 razy i robisz z tego dyskusję, rly :D
Nie masz innych zmartwień??
Napisałem ci, że otwieram ~10% na UTG i QJs jak łatwo zrozumieć znajduje się w bottom tego range więc za przeproszeniem... odczep się =)

Odpowiedz
Cytat
Endurx

:wtf: nie będę brnął w dyskusje w której zaczyna rodzić się agresja z powodu odmiennych poglądów jeszcze raz ci powtarzam QJs nie mieści się w top 10% z UTG na zakres przeciętnych calli na NL2 do open z UTG.

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

Napisane przez Endurx
jeszcze raz ci powtarzam QJs nie mieści się w top 10% z UTG na zakres przeciętnych calli na NL2 do open z UTG.

mieszasz kompletnie. Skoro QJs twoim zdaniem nie możemy otwierać QJs z UTG profitowo to nie że nie mieści się w TOP 10% (bo jak się nie mieści jak mieści nawet jak jak otwierasz niskie PP) tylko nie możemy otwierać profitowo po prostu

Sednem tego wszystkiego było to, że Pan Mądry przyczepił się o dosłownie 4 kolejne combosy do OR gdzie sprawdziłem na nowej bazie na próbce 12k rąk dostałem tych kombinacji DOSŁOWNIE 2 i ma WR 375bb/100 xD

To już nie jest dyskusja. To jest kabaret

Odpowiedz
Cytat
YourMomBet

Napisane przez Endurx

AA/KK limpujemy z utg licząc na przebicie?

Odpowiedz
Cytat
Varrancomando

Nie no proszę, niech mi ktoś wyjaśni jak można empirycznie uzasadnić, że otwieranie 120 combo jest profitowe a 124 kombinacji już nie (do tego się sprowadza wywód Enurxa) , jak na próbce 12k rąk tych kombinacji miałem dwie i wygrałem 7.5bb bo znowu wychodzę na warchoła ?(

Teraz naprawdę mnie to ciekawi (bez złośliwości)

Odpowiedz
Cytat