Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QJs nl10

7 Posty
6 Użytkownicy
2 Reakcje
426 Wyświetlenia
kwachu89

Party, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $16.09 (160.9 bb)
BB: $12 (120 bb)
UTG: $10.16 (101.6 bb)
MP: $9.33 (93.3 bb)
Hero (CO): $10 (100 bb)
BTN: $12.10 (121 bb)

Preflop: Hero is CO with J♥: Q♥:
UTG raises to $0.30, MP folds, Hero raises to $0.90, 3 folds, UTG raises to $2.20, Hero calls $1.30

Flop: ($4.55) T♣: 8♦: A♠: (2 players)
UTG bets $2.16, Hero calls $2.16

Turn: ($8.87) J♦: (2 players)
UTG checks, Hero checks

River: ($8.87) 6♠: (2 players)
UTG checks, Hero bets $5.64 and is all-in, UTG calls $5.64

Results:

Spoiler

$20.15 pot ($1.00 rake)
Final Board: T♣: 8♦: A♠: J♦: 6♠:
UTG showed K♥: K♣: and won $19.15 ($9.15 net)
Hero showed J♥: Q♥: and lost (-$10 net)

Gracz na EP jest solidnym regiem . Dużo razem gramy.
Mój call do 4beta czym jest podyktowany. Ano tym, że w puli 4betowanej QJs gra całkiem sensowenia. Dodatkowo pokrywamy dolną część zakresu ( nie tak jak JTs ale w przybliżony sposób) Ręka ta nie jest b. zdominowana ( przeciwnik przecież nie 4betuje AJ, faktycznie ew AQ ale to jedyna kombinacja, dodatkowo przeciwnik ma 4bet bluffy więc trafiając swoją top pair często będziemy besthand i jeszcze dodatkowo nie dążymy do stackoffu raczej w stronę potcontrol) I jest to ręka drawująca, z potencjałęm i jesteśmy IP.
Flop spada nie taki straszny mamy OESD a agresor gra nieco poniżej 50% co jest z jego strony ok bo przy takim sizingu sprawdzam z QQ lub gorszym Ax chociaż jedną ulicę.
Turn wcale mnie nie cieszy obaj gramy x/x. Jego x mnie zastanawia. Mając top Ax ( AQ,AK mają dodatkowo gutshota) na turn powinien poprawiać. Raczej w moim callingrange 4bet nie mam JJ , TT, AJ ani KQ.
River blank. jego drugi check mówi mi że nie ma Ax jego zakres - bet/x/x jest b. wąski daje mu tylko KK,QQ ew gra triki z AA. Postanawiam wsuwać bo akurat moje SV jest mizerne licząc że wyrzucę ten właśnie wąski zakres. Dodam że wykorzystał cały timebank więc spoko że miał zagwozdkę, dwa - nice cal.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
Endi95

Dla mnie to jest easy fold na jego 4bet. Najcześciej nawet ręce które bd grał 4bet bluf Cię dominują. Przeciwnik może czekać turn z wysztkimi monsterami i tak ma łatwa wrzutkę na river.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Sensownie wytlumaczone ale jednak przy takim zagranie musisx wsowac turna imo turn czek bedzie za slaby
Na river juz bym poddal

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu

Ano tym, że w puli 4betowanej QJs gra całkiem sensowenia. Dodatkowo pokrywamy dolną część zakresu ( nie tak jak JTs ale w przybliżony sposób) Ręka ta nie jest b. zdominowana ( przeciwnik przecież nie 4betuje AJ, faktycznie ew AQ ale to jedyna kombinacja, dodatkowo przeciwnik ma 4bet bluffy więc trafiając swoją top pair często będziemy besthand i jeszcze dodatkowo nie dążymy do stackoffu raczej w stronę potcontrol) I jest to ręka drawująca, z potencjałęm i jesteśmy IP.

No właśnie QJs jest chyba najgorszą reką z którą możesz pokusić sie tu o call preflop. Jeśli zakładasz ,że przeciwnik ma nieco 4bet blefów to będą to bardzo często właśnie łapy które dominują twoje QJs - AQ/AJ/KQ - nie mówiąc już o tym, że top range Cię miażdzy preflop i dodatkowo blokuje outy do strita. Zauważ poza tym, że jak sam trafnie zauważyłeś nawet trafiając TP nie jesteś w stanie valuebetować - pytanie wtedy czy nie lepiej w takiej sytuacji bronić np. 87s które również niespecjalnie może valuebetować parę, ale nigdy nie jest zdominowane i ma spore IO trafiając mocniejszy układ.

As played dla mnie to jest raczej wrzutka na turn i próba postawienia go w cięzkim spocie. Jesli nie betuje turna to jednak gram give up bo uważam,że myslący przeciwnik wcale nie capuje się dwukrotnym checkiem wyłącznie na recę gorsze niż Ax.

Odpowiedz
Cytat
DzikiHenry

Wyboru rei nie poruszalem ale zgadzam sie z przedmowca

Odpowiedz
Cytat
Pawez0

na nl 10 nie musisz szukać ego waru z regami tylko golic fishy i iść dalej

Odpowiedz
Cytat
sh2ckal

QJs na tych pozycjach mam w zakresie 3bet/foldu, więc na preflopie kończy się mój udział w tym rozdaniu. Masz już jakąś historię na przeciwnika i oceniasz go na solid rega, więc ta ręką tym bardziej powinna być foldowana. Można nią pograć postflop z jakimś loose fishem, ale na solid rega to moim zdaniem pchanie się w trudne spoty, których głównie będziesz palił kasę. W pełni zgadzam się z EmiyaKiritsugu.
Ale przechodząc do rozdania - zakres przeciwnika oceniam następująco: KK+, AQo. Na flopie łapiesz podwójnego gutshota, co daje Ci:

Stół: T♣8♦A♠
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    72.29%   71.76%    0.53% { KK+, AQo }
MP3    27.71%   27.18%    0.53% { QhJh }

Twój perceived range to pewnie: QQ i AKs. QQ przeważnie spasują na flopie do cbeta, więc bardziej wydaje się, trzymasz AKs. To oznacza, że jego check to bardziej oznaka słabości niż trap, bo z AQo ( 7 kombinacji) nie będzie chciał pompować puli, a tym bardziej z KK (6 kombinacji). A:h A:c nie mając blokera do flusha będą to na pewno betować. Jedynie AA z (2 kombinacje) mogą tu szukać jakiegoś x/r albo przeniesienia akcji ma river. Tak więc bet na turnie obowiązkowy. AQ pewnie już tu odpuszczą i na river zostajesz głównie vs rakiety, które za żadne skarby tego nie odpuszczą. Trafiając swój out spokojnie wyciągniesz od niego stack.

Odpowiedz
Cytat