Party, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
SB: $16.09 (160.9 bb)
BB: $12 (120 bb)
UTG: $10.16 (101.6 bb)
MP: $9.33 (93.3 bb)
Hero (CO): $10 (100 bb)
BTN: $12.10 (121 bb)
Preflop: Hero is CO with J♥: Q♥:
UTG raises to $0.30, MP folds, Hero raises to $0.90, 3 folds, UTG raises to $2.20, Hero calls $1.30
Flop: ($4.55) T♣: 8♦: A♠: (2 players)
UTG bets $2.16, Hero calls $2.16
Turn: ($8.87) J♦: (2 players)
UTG checks, Hero checks
River: ($8.87) 6♠: (2 players)
UTG checks, Hero bets $5.64 and is all-in, UTG calls $5.64
Results:
Spoiler
$20.15 pot ($1.00 rake)
Final Board: T♣: 8♦: A♠: J♦: 6♠:
UTG showed K♥: K♣: and won $19.15 ($9.15 net)
Hero showed J♥: Q♥: and lost (-$10 net)
Gracz na EP jest solidnym regiem . Dużo razem gramy.
Mój call do 4beta czym jest podyktowany. Ano tym, że w puli 4betowanej QJs gra całkiem sensowenia. Dodatkowo pokrywamy dolną część zakresu ( nie tak jak JTs ale w przybliżony sposób) Ręka ta nie jest b. zdominowana ( przeciwnik przecież nie 4betuje AJ, faktycznie ew AQ ale to jedyna kombinacja, dodatkowo przeciwnik ma 4bet bluffy więc trafiając swoją top pair często będziemy besthand i jeszcze dodatkowo nie dążymy do stackoffu raczej w stronę potcontrol) I jest to ręka drawująca, z potencjałęm i jesteśmy IP.
Flop spada nie taki straszny mamy OESD a agresor gra nieco poniżej 50% co jest z jego strony ok bo przy takim sizingu sprawdzam z QQ lub gorszym Ax chociaż jedną ulicę.
Turn wcale mnie nie cieszy obaj gramy x/x. Jego x mnie zastanawia. Mając top Ax ( AQ,AK mają dodatkowo gutshota) na turn powinien poprawiać. Raczej w moim callingrange 4bet nie mam JJ , TT, AJ ani KQ.
River blank. jego drugi check mówi mi że nie ma Ax jego zakres - bet/x/x jest b. wąski daje mu tylko KK,QQ ew gra triki z AA. Postanawiam wsuwać bo akurat moje SV jest mizerne licząc że wyrzucę ten właśnie wąski zakres. Dodam że wykorzystał cały timebank więc spoko że miał zagwozdkę, dwa - nice cal.