Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QJs

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
87 Wyświetlenia
wasilek123

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.20(BB) Replayer
SB ($27.05)
BB ($48.35)
Hero ($19.70)
BTN ($25.75)

Dealt to Hero J♠ Q♠

Hero raises to $0.80, fold, fold, BB calls $0.60

FLOP ($1.70) 8♠ K♦ T♣

BB checks, Hero bets $1.30, BB calls $1.30

TURN ($4.30) 8♠ K♦ T♣ J♥

BB checks, Hero checks

RIVER ($4.30) 8♠ K♦ T♣ J♥ J♣

BB bets $3.20, Hero ?

Jesteśmy tylko 4 way i na BB mam fisza po 20 rękach 73/14 CO 43

Pytanie pierwsze, czy mam tutaj Cbet jak do tej pory koles ani razu nie zrzucił.
Czy j powinienem tutaj barrelować dalej, czy zastosować pot control ... wydaje mi się, ze powinienem odpalić strzałkę.
I River załozyłem, że koleś tutaj ma z Flopa sporo kombinacji parek, które mogły trafić 2 parki gorsze Jx, kilka SD ogólnie załozyłem jego zakres na:

ATs+,K2s+,Q9s+,J6s+,97s,ATo+,K6o+,QJo,J8o+, czyli mam jakieś 42% EQ

z EV wyszło mi, że na ten zakres na call mam EV=1,9

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Deemerus

F: Jeżeli spodziewasz się beta vs missed CB to sam rób CB za pół puli. Jeżeli nie to możesz czekać, acz betowanie nie będzie dużym błędem (o ile w ogóle będzie) z tak dużym equity.

T: Ja tutaj betuje bo jesteś ahead na jego calling range, a na lepsze ręce masz dalej equity.

R: Nie no call to masy easy, myślałem że będziesz pytał czy masz raise :), ale ja bym tylko callował.

Właśnie wyszła 3 część serii KTU z której dowiesz się conieco o range fiszy:
https://polska.pokerstrategy.com/video/24702/

Odpowiedz
Cytat
wasilek123 Autor wątku
wasilek123

aktualnie jesteś przy drugim odcinku jednej serii o graniu z fishami od innego dostarczyciela strategii na rynku ) mam jeszcze sporo do oglądnięcia więc póki co skupie się na tamtej serii bo jest niezwykle przystępnym jeżykiem podana :).

Odpowiedz
Cytat
hahaUnaab

Ja tez betuje sobie flop spokojnie, zeby wyrzucic niskie PP i inne randomowe equity.

Na turnie trafiajac druga pare nie widze sensu betowac, bo z jego szerokim rangem sadze, ze dalej bede tam czesto z przodu i wole dac mu mozliwosc zablefowania rivera ew. samemu zabetuje for value na river jezeli poczeka znow.

Na river ja tutaj raisuje, on ma 70+ % rangu przez co sadze, ze on dalej tutaj sprawdza z kazdym Kx i chce od tego value.

Odpowiedz
Cytat