Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

QJs

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
185 Wyświetlenia
ArcadiusK

CO: $10.43
BTN: $10.61
SB: $4.00
BB: $11.96
Hero (UTG): $10.30
MP: $15.76

Pre Flop: ($0.15) Hero is UTG with Q :diamond: J :diamond:
Hero raises to $0.35, 1 fold, CO calls $0.35, 3 folds

Flop: ($0.85) 8 :club: 7 :club: 2 :spade: (2 players)
Hero bets $0.60, CO calls $0.60

Turn: ($2.05) A :diamond: (2 players)
Hero bets $1.40, CO calls $1.40

River: ($4.85) Q :spade: (2 players)
Hero checks, CO bets $1.00, Hero calls $1

Przeciwnik unk.

Na flopie chce wyrzucić z rozdania 33-66, Kx oraz możliwe że Ax + mogę barrelować na turnie.

Na turnie spada dobra karta do odpalenia barrela więc postanawiam uderzyć i postarać się przejąć pulę już teraz.

Na river spada Q i zamierzałem grać x/f, ale ponieważ podbił wyjątkowo mało a na stole leżał FD + kilka opcji do złapania strita to gram call.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
muminiusz

Witam

Pierwszym problemem w tej ręce jest Twoje pozycja. Wg mnie, aby móc profitowo rozgrywać QJs z UTG potrzebujesz mieć co najmniej jednego fisha na blindach z którym możesz grać z pozycją postflop. Jeśli ten warunek nie był spełniony to Twoja przewaga nad resztą jest minimalna bądź nie istnieje.

Na flopie mogłbyś dobrać troche mniejszy sizing. Myślę, że 0,5$ by wystarczyło, wtedy Twój bluff bet na turnie byłby mniejszy. Straciłbys mniej przy tym samym fold Eq.

Co do beta na Turnie to powstrzymałbym się od blefowanie Unka i po prostu odpuścił.

Odpowiedz
Cytat
uche18

Czesc

PF otwarcie marginalne. Na F tez odpuscilbym c-bet. Grasz OOP, na F jest sporo drawow i nic nie wiesz o twoim przeciwniku. Dodatkowo na unka nigdy nie mysle o barellowaniu bo nie wiem z czym on tak moze grac.

Odpowiedz
Cytat